A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz

2023. szeptember 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Kreatív




Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.



 

A cél idén nem kevesebb, mint 12 ezer dollár összegyűjtése, ám ehhez egészen új módot talált ki a királyi kalaposnő. Awon Golding művészi alkotásait olyan hírességek viselték már, mint Kate Middleton, Meghan Markle és Lady Gaga. Ezúttal azonban menhelyi kutyákra kerülnek fel a minikalapok a 2024-es naptárhoz.

 

 

Haute Dogs naptár 2024 - Kutyák királyi kalapban
Haute Dogs naptár 2024 - Kutyák királyi kalapban
Fotó: Lucy Reeve

 

 

Idén hatodik alkalommal készítik el e különleges kutyás naptárt. A fényképeken látható kutyusok szinte mindegyikét a halál karmaiból mentették ki, majd gyógyulásukat követően szerető családra leltek. 

 

„Naptárunk azt mutatja meg a világnak, hogy ezek a rászoruló ebek nagyszerű családtagok és barátok lehetnek bárki számára” - mondta el a People magazinnak Golding.

 

 

Awon Golding, kalapkészítő mester és örökbefogadott kutyája, Stevie
Awon Golding, kalapkészítő mester és örökbefogadott kutyája, Stevie
Fotó: Indiegogo.com / HAUTE DOGS x Harbin SHS Calendar 2024

 

 

Az ötletet egy meglehetősen hétköznapi esemény adta: a kalaposnő egy nap kelet-londoni stúdiójában bohóckodott örökbefogadott kutyusával, Stevie-vel. Különféle kalapokat próbált rá, és eközben az az érzése támadt, hogy ezzel az aprósággal menhelyi kutyáknak is lehetne segíteni.

 

Az ötlet bejött, az adománynaptár nem várt sikerrel járt: 5 év alatt több mint 85 ezer dollárral segíthették a bajba jutott kutyákat. Ez jelenleg kb. 31 millió forintnak felel meg.

 

 

Egy cocker spániel királyi kalapban
Egy cocker spániel királyi kalapban
Fotó: Lucy Reeve

 

 

Mások is csatlakoztak a kezdeményezéshez, az alábbi képen például Rachel Trevor-Morgan egyik kalapja látható, akinek alkotásait a néhai Erzsébet királynő is viselte.

 

Nem véletlen, hogy a naptárban egy corgi kapta a hajósok szalmakalapját, melyet egy híres evezős esemény inspirált. A hagyományos Henley Regatta versenyt 1839 óta minden évben megtartják a Temze folyón. Alys, a corgi szintén a kínai húspiac elől menekült meg, majd a lábadozást követően Angliában talált szerető gazdikra.

 

 

Kutyák királyi kalapban - A 2024-es naptár egyik szereplője Alys, a corgi
Kutyák királyi kalapban - A 2024-es naptár egyik szereplője Alys, a corgi
Fotó: Lucy Reeve

 

 

A 2024-es naptár bevételéből egy olyan állatmentő szervezetet támogatnak, melynek önkéntesei Kínában tevékenykednek. Az általuk megmentett kutyusok a világ több országában találnak új otthonra – eddig több mint négyezren kezdhettek új életet csak az Egyesült Államokban.

 

 

 

 

Alapítói, Emily, Hayley és Aimee 2016-ban döntöttek úgy, hogy munkájukat hátrahagyva Kínába költöznek, ahol egy északnyugati városban segítik az elhanyagolt és bántalmazott kutyákat, többségüket az illegális kutyahús kereskedelem elől mentik, mint a lentebb látható golden retrievert és kicsinyeit is. 

 


 

A 2024-es kutyás naptárt itt lehet megrendelni, nemzetközi postázás is elérhető: 

 

Indiegogo.com / HAUTE DOGS x Harbin SHS Calendar 2024

 

 

 

 

 


 

Forrás: https://people.com/kate-middleton-milliner-launches-charity-dog-calendar-7973544

Forrás: indiegogo.com, people.com
Indexkép forrás: Indiegogo.com/HAUTE DOGS x Harbin SHS Calendar 2024

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Hírek - Címlapon
Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából Hírek - Címlapon
Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából