A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rendőrkézen a feltételezett elkövető, aki a kutyáit szándékosan emberekre uszíthatta

Információink szerint a tegnapi napon a rendőrség Budapesten megtalálta azt a személyt, akinek a kutyái több kerületben is emberekre és kutyákra támadhattak.


2023. április 12., 11:15


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Jó tudni!




Bár egyelőre nem nyert bizonyítást a tény, de a közösségi média oldalak szerint több városban, több esetben tettek feljelentést a – feltehetően hajléktalan - férfi ellen, aki két kutyával tartotta rettegésben épp aktuális tartózkodási helyének környékét.



 

Legutóbbi információk szerint Budapesten a 3. kerületben március végén támadták meg kutyái egy a saját kutyusát sétáltató nőt, akinek a combjába is beleharapott az egyik támadó eb. A megvadult kutyák gazdája pedig némán nézte végig az esetet. Az áldozat kérésére sem hívta vissza kutyáit. Egy közeli vendéglátóhely alkalmazottja, aki szemtanúja volt az esetnek, szintén odaszólt a gazdának, hogy fogja meg a kutyáit, aki erre annyit felelt: „Ha nem tetszik, te is kaphatsz!”
Majd egyszerűen elsétált a helyszínről, amikor az áldozat az oltási igazolványt kérte.

 

Április elején pedig egy idősebb hölgyre – a fia szerint – egyenesen ráuszította a kutyáit, amikor az megkérte, hogy hívja arrébb őket, hogy kistestű kutyájával el tudjon haladni mellettük.

 

A feljelentések természetesen minden esetben megtörténtek. Így derült ki, hogy ugyanarról a férfiról lehet szó, aki több egyéb támadásos esettel is összefüggésbe hozható.

 

 

Támadó kutya
A kép csak illusztráció! Nem az eset szereplője látható rajta.
Forrás: www.aaha.org

 

 

A szemtanúk beszámolójából pedig lehetett tudni, hogy két keverék kutyával járta a környéket. Az egyik egy németjuhász szerű, a másik pedig egy világosabb színű, drótos szőrű mix, akik egymással össze voltak kötve a nyakörvüknél fogva.

 

A tegnapi napon végül egy szemfüles fiatalembernek köszönhetően a rendőrök rátaláltak a férfira, akire kihallgatás és szembesítés várnak. A kutyákat elkobozták tőle és az Illatos úti ebrendészeti telepre vitték megfigyelésre.

 

Az eset kapcsán várják a további sértettek jelentkezését!

 

 

 

Forrás: www.facebook.com - Tizenegy Állatvédő Egyesület - Újbuda Állatmentés

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez? Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez?
Egy holland kutatás szerint a szélsőségesen agresszív viselkedést mutató kutyák esetében a gazda személyisége és viselkedése is fontos szerepet játszik. Úgy tűnik, egyeseket az sem zavar, ha kutyájuk megharap valakit...

Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Szávát és látássérült gazdáját felügyelet nélkül kószáló kutyák támadták meg Győrben két alkalommal. A szerencsén múlott, hogy megúszták komolyabb sérülés nélkül.

Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed
Na jó, legtöbbször a kezed. De attól sem jön zavarba a kis gombóc, ha éles fogacskáival a nadrágszáradra csimpaszkodhat. Végtére jó móka azon utazni. Hogy vérző sebek, bosszús pillantások maradnak utána a te részedről, nos, ez a legkevésbé szegi kedvét. Minden kutya tudja, hogy rágni jó. Ő pedig nagy és veszélyes vadászkutya – legalábbis álmaiban. Így hát rágnia kell. Nem mindegy azonban, hogy mit és mikor.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Beagle Club Online Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi Hírek - Címlapon
Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi
„Engem miért nem visz haza senki?” - kérdezte szomorúan a kutya, mikor kidugta fejét a kennelen Hírek - Címlapon
„Engem miért nem visz haza senki?” - kérdezte szomorúan a kutya, mikor kidugta fejét a kennelen