A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

10 különleges eset, mikor kutyád azt akarja mondani Neked: Szeretlek!

2020. április 19., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Gyakran nem is gondolnál arra, hogy egy csínytevésnek tűnő akció kutyád részéről nem azt jelenti, amire Te gondolsz, hanem egy mélyebb üzenetet hivatott közvetíteni feléd: például azt, hogy “szeretlek, Gazdi!”



Íme, 10 olyan üzenet kutyádtól, amiben arra tesz kísérletet, hogy kifejezze, mennyire szeret Téged!

 

1. A kedvenc játékodat, vagy tárgyadat pottyantja az öledbe - nagy eséllyel “legyilkolva”

Megosztja veled kutyád a kincseit - például a szétrágott régi játékbabádat

Valószínűleg nem az lesz az első gondolatod, hogy kutyád mennyire szeret téged, amikor nagy vidáman a szétrágott cipődet, vagy a vadiúj okostelefonodat hozza kedvenced üdvözlés gyanánt. Igen, lehet, hogy csak rosszalkodott - de vizsgáld meg más szemszögből is a dolgot! Hiszen ő meg szeretné osztani veled a “zsákmányát” - és neki mindegy, hogy egy zsákmányállatról van szó, vagy egy plüssbabáról, ő minden kincsét felajánlja Neked! Ennél jobban hogyan fejezhetné ki szeretetét?

 

 

2. Vacsorája végeztével jókorát böffent - az arcodba

 

A vacsora végeztével jókorát böffent kutyád

Szerencsére a böfögés nem a leggyakoribb kifejezésmódja kutyánk szeretetének! :) Azt azonban tudjuk: a kutyák imádják a hasukat! Étkezés után pedig igen bújóssá válnak. Gregory Berns neurológus szerint ez a viselkedés is az irántunk érzett szeretetüket fejezheti ki.

 

 

3. Utánozzák az ásításodat

Utánozza a kutyád, ha ásítasz

Nem, ilyenkor nem “gúnyolódik” rajtad! A ragadós ásítás az emberek között az empátia jele, egy tanulmány szerint pedig ez a kutyáknál is egy létező jelenség. Az ásítás utánzása is egy szimbólum arról, hogy átveszik és érzik a mi hangulatunkat és érzelmeinket.

 

 

4. Átnéz rajtad, mikor munkába indulsz otthonról

Átnéz rajtad a kutyusod, mikor elmész otthonról

Vannak olyan gazdik, akik biztosak abban, hogy kedvencük szinte beleőrül abba, ha otthon hagyja őt, mikor dolgozni indul. A bizonytalanságban lévő kutyák valóban elkezdenek sírni, kaparni, rágni, rombolni - azonban egy stabil környezetben élő kutya csak elfekszik kedvenc helyén, szinte már “hidegen” viselkedik a Gazdival. Ők azonban biztosan tudják, hogy szeretett emberük délután visszatér hozzájuk, tehát nem "utálnak" Téged, amiért othhon hagyod őket, mindössze tudomásul veszik a helyzetet. A Gazdiban mindig megbízhat, így tudja, csak pár órát kell rá várnia.

 

 

5. Képtelen kontrollálni kitörő örömét

Nem bírja kontrollálni kitörő örömét a kedvenced, mikor hazaérsz

Ahogy az induláskor hidegen, zárkózottan viselkedik a Gazdival, úgy annak érkezésekor szinte megőrül: körbe-körbe szaladgál, ugat, ugrál, pörög, puszit oszt… És ez akkor és ott pontosan azt jelenti, amire gondolsz: őrülten szeret Téged!

 

 

6. Kihívóan farkasszemet néz Veled

Farkasszemet néz veled a kutyád

A körülményektől függ annak a jelentése, ha mereven és hosszan a szemedbe néz kedvenced - szinte farkasszemet néztek! Ha épp játék közben vagytok, vagy épp bújik Hozzád, vagy Te beszélsz hozzá, nyugodt szemkontaktust létesít Veled - ez egy öleléssel ér fel: “átölel a tekintetével Téged” - véli Brian Hare, kutyaszakértő.

 

 

7. Megemeli a szemöldökét, úgy figyel Téged

Megemelt szemöldökkel néz rád

Nem is gondolnád, milyen összetett arckifejezéseket tudnak mutatni a kutyák! Egy japán tanulmány azt vizsgálta, hogy viselkednek a kutyák egy idegen, és a gazdájuk érkezésekor. Megfigyelték, hogy amikor a szeretett Gazda érkezett, akkor a legtöbbjük felemelte (legtöbbször a bal) szemöldökét. Ugyanezt sokkal ritkábban produkálták az idegen érkezésekor - vagy épp a másik szemöldökük mozdult meg.

 

 

8. “Bizalomesés”

Teljes súlyával Neked dől a kutyád

Tapasztaltad már azt, hogy kutyád akár ülve, akár állva úgy dől a lábadhoz, hogy ha ellépnél, ő azonnal elesne? Ez a teljes bizalom jele! Bízik benned, tudja, hogy Te mindig vigyázni fogsz rá, bármi történjék is. De leegyszerűsítve ezt is jelenti: “nagyon-nagyon szeretlek, Gazdi, olyan jó, hogy itt vagy a közelemben!”

 

 

9. Elterpeszkedik az ágyadon - egy kicsi helyet sem hagyva Neked

A Te kutyád is elterül az ágyon?

Azzal, hogy az ágyadon elnyúlik kutyád, azt szeretné üzenni Neked: a ház összes apró pontja közül ott szeret a legjobban aludni, ahol a legközelebb lehet Gazdijához. Gregory Berns szerint ez igen kifejező szimbóluma a hűségnek: ha nem is vagy otthon, akkor is olyan közel akar lenni Hozzád, amennyire csak lehetséges!

 

 

10. Minden egyes percet a Te oldaladon szeretne eltölteni

A kutyád minden egyes pillanatot Veled szeretne tölteni!

...így még a wc-re is követ Téged! :)

Kutyáinknak veleszületett képessége, hogy tudják, érzik azt, amit mi valójában érzünk. Egy kutya tudja, ha mi szeretettel fordulunk felé - és ő ezt vissza fogja adni kamatostul!

 

 

Mindez persze nem azt jelenti, hogy minden rosszaságot, csintalanságot el kell nézned a kutyádnak, sőt! Tudnia kell, mit szabad és mit nem - de néha gondolj arra is a dorgálás előtt, lehet, hogy ő csak ennyit akart mondani Neked: Szeretlek!

 

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: Lili Chin - barkpost.com
Cikk első megjelenése: 2016. május 17.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben? Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben?
Dünnyög, dörmög, jólesően nyög és talán még horkant is egyet-egyet… Mi pedig odáig vagyunk érte! De mit szeretne kifejezni általa?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe Hírek - Címlapon
Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe
Szoktak a kutyák tv-t nézni? Hírek - Címlapon
Szoktak a kutyák tv-t nézni?