A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

30 méter magas sziklafalról mentettek vizslát a tűzoltók

2019. január 05., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Szerencsésen végződött a tűzijátéktól megriadva menekülő vizsla esete. A tűzoltóknak hála ép bőrrel megúszta a sziklamászó kalandot!



Tekla, a kétéves vizsla szilveszter délutánján lógott meg badacsonytomaji házuk kerítését átugorva. Feltehetően a későbbiekben az éjfélhez közeledve egyre inkább szaporodó petárdák és tűzijátékok hangjától megijedve egyre messzebb próbált menekülni. Gazdái szinte azonnal felfedezték Tekla eltűnését, és azonnal a keresésére is indultak, ám sehol nem találták.

 

Az újév napján és másodikán is folyamatosan keresték, nevén szólongatva – mikor egyszer csak válaszolt a kutya a hívó szavukra. Tekla úgy 30 méter magasan, egy keskeny sziklapárkányon ült, ahonnan – bárhogy is csalogatták – nem mert elindulni feléjük – írja a veszpremkukac.hu. Egyedül nem tudták lehozni a gazdik, így segítséget kellett hívniuk. A tűzoltók a helyszínre érve felmérték a terepet, ám a késő esti sötétben és hóesésben már tudták a mentést megkezdni.

Másnap délelőtt alpinkötelekkel felszerelkezve érkeztek vissza a helyszínre, amik segítségével elérhették a rémült és kimerült vizslát. A kötelekkel a földre engedték a remegő kutyát, akinek úgy tűnt, az ijedtségen és a koplalástól való lesoványodáson kívül semmi más baja nem történt.

 

 

Alpinkötelekkel mentették meg a sziklafalon rekedt vizslát
Alpinkötelekkel mentették meg a sziklafalon rekedt vizslát
Fotó: veszpremkukac.hu

 

 

Tekla nagyon szerencsés, azóta újra szeretett gazdijaival lehet. Szilveszterkor idén is több száz kutya tűnt el a durrogások közepette – segítsünk nekik hazajutni! Ha gazdi nélküli, riadt, kétségbeesett kutyát találunk, ne menjünk el mellette! Lehet, hogy mi jelentjük neki az utolsó esélyt! A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet oldalán nagyon sok eltűnt és gazdiját kereső kutya került bejelentésre, ide kattintva érhetők el.

 

 

 

Forrás: veszpremkukac.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Praktiker Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hány ember kell egy bajba jutott kutya megmentéséhez? Hírek - Címlapon
Hány ember kell egy bajba jutott kutya megmentéséhez?
Több mint 1300 kutyát mentett már meg a mindössze 7 éves kisfiú - megnyerte Az Év Gyermeke díjat Hírek - Címlapon
Több mint 1300 kutyát mentett már meg a mindössze 7 éves kisfiú - megnyerte Az Év Gyermeke díjat