A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 tipp, amit ne csinálj ebeddel a melegben

2015. augusztus 30., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




A hőségben is hajlamosak vagyunk önmagunkból kiindulni, ha ebünk lehűtéséről van szó. Gondoljunk arra, hogy korántsem vagyunk egyformák, s talán akad néhány olyan praktika, amit érdemes elfelejtenünk - kedvencünk érdekében.



 

  • Slagozás

A kutyák egy része jópofa játékként tekint a kígyózó csőre, de egy bizonyos réteg ki nem állhatja a "vízköpőt", pláne, ha a sugarat rájuk irányítjuk. Akár fájdalmat is okozhatunk a nagy erővel kiáramló vízsugárral, az ijedelemről nem is beszélve. Legfeljebb kicsit nedvesítsük be kedvencünket, és akkor sem a slaggal fenyegetve. Természetesen vannak olyan kutyusok is, akik kifejezetten örülnek a locsolásnak, s vidáman ugrálva harapdálják a vízcseppeket.
 

Így ne!
Így ne!
Forrás: shopaholicdog.com
Így lehet!
Így lehet!
Forrás: blog.sbb.ch

 

 

 

 

 

  • Fröcskölés

Az előző kistestvére, amikor kirándulás közben egy pataknál megállva a gazdi elkezdi kedvence buksiját és pofiját vízzel fröcskölni. Általában ezt határozott méltatlankodással veszik tudomásul a kutyák, s talán nem is csoda, hiszen senki sem szereti, ha szembeöntik vízzel, viszont hűsítően hathat, hogy ha a tarkóját a vizes kezünkkel megsimogatjuk.

 

  • Jéghideg ivóvíz

Ha melegünk van, iszunk, s 10-ből talán csak egy ember mondana nemet a hideg italra. Egy jól behűtött ásványvíz, üdítő bizony jól tud esni, pedig köztudott, hogy a jeges folyadék nem tesz jót kiszáradt szervezetünknek. Ez a négylábúaknál sincs másképp. Igyekezzünk langyos vagy a langyosnál valamivel hidegebb vízzel oltani kedvencünk szomját. 
 

Óvatosan a hideg vízzel
Csak óvatosan adagoljuk a hideg vizet kutyánknak!
Forrás: naturaldogfoodcompany.com

 

  • "Igyál" - tukmálás

Sokszor úgy érezzük, hogy kutyánknak már ideje lenne némi folyadékot magához vennie. Egy hosszú, kimerítő séta után nem hagyjuk még leheveredni sem, hanem az itatóhoz küldjük, és szuggeráljuk: igyál, igyál... Amikor pedig nem hajlandó rá, kétségbeesünk, miért nem iszik? A válasz egyszerű. A kutyák ösztönösen tudják, mi a jó nekik. Mi is jobban tennénk, hogyha a hőségtől felhevült szervezetünket egy nagy pohár jeges víz elfogyasztása előtt hagynánk pihenni. Az ebek általában megvárják, míg a testük kicsit lehűl, s amikor a lihegés alábbhagy, nyugodtabban állnak neki az ivásnak.
 

  • Teljes testes leöntés

Felesleges négylábúnk teljes testét levizeznünk, mert ezzel hőháztartását is könnyedén összezavarhatjuk. A kutyákat legjobban a mancsuk és tappancsuk környékén tudjuk hatékonyan hűsíteni, koncentráljunk inkább ezekre a területekre. Törölgessük át lábait egy hideg vízbe mártott ronggyal, esetleg helyezzünk a nyakára egy kellemesen hűvös kendőt. 

 

Felfrissülés corgi módra
A nyári melegben kutyánk is örül a felfrissülésnek
Fotó: berkeleydogandcat.wordpress.com

 

Egyszerű tippjeink figyelembevételével biztosak lehetünk abban, hogy ebünk is jobban fogja érezni magát a hőségben. További hűsítő tippekért olvassátok el kapcsolódó írásainkat. 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: naturaldogfoodcompany.com
Cikk első megjelenése: 2015. július 19.

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egyedülálló magyar siker a Flyball Európa Bajnokságon! Hírek - Címlapon
Egyedülálló magyar siker a Flyball Európa Bajnokságon!
Idegenvezető vakvezető Hírek - Címlapon
Idegenvezető vakvezető