A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kocsiban nem hagyunk állatot!

Egy kutyabarát rendőr leckéje


2018. május 13., 10:00


Szerző: RSM


Kategória: Jó tudni!




Egy szép szóból nem értő kutyatulajdonos meglepő, de annál igazságosabb büntetést kapott Ohióban. Minden hasonló gazdát így kellene móresre tanítani! Jön a meleg, a forró autó, és a hőguta.



A meleg időben igazán élvezetes napfürdőt venni! De nem egy bezárt autóban! 

 

Kutyára, emberre egyaránt életveszélyes a forró kocsiban megmaradni, levegő, víz és kijutási lehetőség nélkül. Sajnos, hiába minden felhívás, tavasztól nyárig több halálesetről is hallani, melyet a túlforrósodott autó okozott. 

 

Átgondolatlan dolog  forró autóban hagyni a kutyát
Átgondolatlan dolog  forró autóban hagyni a kutyát
Fotó: peta2.com

 

A kocsiba bezárt, és a tűző napon hagyott kutyának közel ötven fokot kell elviselnie akkor, amikor szabad levegőn még csak 20-25 fok van. Ebből pár perc is elég, nemhogy közel egy óra! A bezárt eb először csak reménykedve liheg, és próbál hűvösebb helyet keresni a járműben, de a fémváz csak szívja magába a meleget és ki nem engedi. A kutya rövid időn belül sokkos állapotba kerül. Hőgutát kap, mielőtt elvesztené az eszméletét izomgörcsei lesznek. A felhevült testet borogatással, hűvössel és bő folyadékkal lehet orvosolni, már ameddig egyáltalán visszafordítható az állapot. 

 

A rendőrök a katasztrófavédelemmel karöltve mentik ki a forró dunsztba szorult kutyát, és a manőver után az autójavítást nem fizetik. Viszont egy büntetőeljárást még a felelőtlen gazda nyakába varrnak. Joggal. Állatkínzás vagy bántalmazás miatt.

 

A túlforrósodott autó kínzással ér fel
A túlforrósodott autó kínzással ér fel
Fotó: viralspell.com

 

Az Ohióban található Strongsville város egyik parkolójában történteken elgondolkozhatnának és alkalmazhatnák az itthoni rendőrök, közterület felügyelők is.

Minden felhívás ellenére egy hölgy a napon hagyta autóját, és benne a kutyáját, majd elment vásárolgatni. 

Az ohiói eb azért élte túl felelőtlen gazdája mutatványát, mert egy arra járó kutyabarát riasztotta a rendőrséget. A kiérkező hatósági személy - miután kimentette a hőguta szélén álló jószágot -, megvárta a tulajdonost.

A feljelentés helyett a büntetés új alternatíváját választotta: beültette a hölgyet a tűzforró kocsiba. Ki kellett próbálnia, hogy mit élt át a kutyája!

A kutyatulaj számára kellemetlen szituáció után elgondolkodhat azon, jó megoldás-e magával vinnie kedvencét, és felelőtlenül kockáztatni az életét? 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2015. április 29.

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Körte, a drogkereső kutya még pihenés közben is rosszfiúkat buktat le Hírek - Címlapon
Körte, a drogkereső kutya még pihenés közben is rosszfiúkat buktat le
Világbajnoki címet szerzett mentőkutyás párosunk Hírek - Címlapon
Világbajnoki címet szerzett mentőkutyás párosunk