A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyák csökkentik a munkahelyi stresszt?

Éljenek a kutyabarát munkahelyek!


2016. július 25., 06:00


Szerző: kiberov


Kategória: Jó tudni!




Csökkentheti az alkalmazott stressz-szintjét, növelheti a munkahelyi morált, ha a dolgozó beviszi a kutyáját a munkahelyre - derült ki egy amerikai tanulmányból.



Számos gyakorlati nehézséggel kell szembenézni, ha kutyát viszünk be a munkahelyre, ám egy amerikai cégnél elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy az állat jelenléte növeli az emberek munkahelyi elégedettségét.

Az ideális kutyabarát munkahely - Fotó: chicagotribune.com

   

 A Virginiai Commonwealth Egyetem 75 ember figyelt meg egy iparvállaltnál, ahol az egy hétig tartó vizsgálat idején minden egyes nap 20-30 embernek engedték meg, hogy kutyáját magával hozza a munkába. A kutatók nyálmintákat vettek a munkanap folyamán, mérve a stresszhormonok szintjét, és összehasonlították a kutyás és nem kutyás dolgozókét, valamint azokét, akiknek van kutyájuk, ám ne vihették be a munkahelyre kedvencüket.

    Reggel semmilyen különbség nem mutatkozott a három csoport között, ám a nap folyamán a stressz-szint csökkent azoknál, akiknél ott volt a kutyájuk, és növekedett a másik két csoport tagjainál.

Itt mindenki jól érzi magát!

 
  Azt is kimutatták a szakemberek, hogy a kutya jelenléte növelte a munkahelyi morált - olvasható az International Journal of Workplace Health Management munkaegészségtani szaklapban.

    Jelentős volt a különbség a stresszhormon szintben azokon a napokon, amikor a kutyák jelen voltak, illetve amikor nem. Az alkalmazottak általánosságban jobban elégedettek voltak munkájukkal, mint az ipari átlag.

Nagyon sok külföldi egyetemen vizsgaidőszakban beengedik a könyvtárba a kutyuákat, hogy ezzel is oldják a vizsgákra készülő hallgatatók feszültségét! 

Reméljük hamarosan Magyarországon is egyre több munkahely vagy könyvtár lesz, ahová elkisérheti a gazdáját a házi kedvenc!

 

Kedves Olvasók! Amennyiben tudtok olyan munkahelyről szűkebb környezetetekben, ahová be lehet vinni kutyát, vagy Ti dolgoztok ilyen helyen, írjátok meg kommentben!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

 

Forrás: MTI
Cikk első megjelenése: 2015. április 21.

Témába vág

Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Csakúgy, mint az embereknél, az irritábilis bél szindróma, vagyis IBS a kutyák esetében is emésztőrendszeri panaszokat okoz. Bár náluk jóval ritkábban fordul elő, mégis fontos tudnunk róla.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya a kánikulában – előzzük meg a baleseteket! Hírek - Címlapon
Kutya a kánikulában – előzzük meg a baleseteket!
Kajakozó labrador a Balatonon Hírek - Címlapon
Kajakozó labrador a Balatonon