A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„A kutyámnak köszönhetem, hogy élek” – A kis yorkie fedezte fel, hogy gazdája rákos beteg

2022. április 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Cleo, a Yorkshire terrier folyton egy bizonyos pontra tette mancsát idősödő gazdája testén. Mintha mutatni akart volna ott valamit. Valami nagyon fontosat, ami egyáltalán nem illik oda. Így derült fény arra, hogy azon a ponton egy tumor növekedett, és a kiskutyának hála még idejekorán sikerült felfedezni.



Brenda Richards és kedvence, Cleo megható története 2019-re nyúlik vissza. Egy este, ahogy lefekvéshez készülődtek, a nyugdíjas asszony karjába vette kedvencét, hogy felvigye az emeletre. Évek óta ragaszkodtak e rutinhoz, hiszen apró lábai miatt nehézkesen tudott volna feljutni a hálóba egyedül. Mint minden este, most is számíthatott gazdája segítségére. Ám azon a napon egy kicsit a hétéves yorkie megpróbálta viszonozni a segítséget.

 

Mancsával megérintette az asszony jobb mellét, újra és újra, mintha mutatni akarna ott valamit. Nem hagyta nyugodni a dolog, és szokatlan viselkedése Mrs. Richards-ot is meglepte. Kezével megérintette a területet, amit jelzett a kutya, és döbbenten tapintott ki egy oda nem illő csomót.

 

 

Brenda Richards és kutyája, Cleo
Brenda Richards és kutyája, Cleo
Fotó: SWNS

 

 

Másnap bejelentkezett a kórházba, és a vizsgálatok igazat adtak kedvencének: a 78 éves asszonynál mellrákot diagnosztizáltak. A tumor pontosan ott volt, ahol kutyája mutatta!

 

Azonnal megkezdték a terápiát, melynek köszönhetően sikerült idejében gátat szabni a rák terjedésének, és így elkerülhették a betegség súlyosbodását. Mrs. Richards meggyőződéssel vallja, hogy ezt csakis kedvencének köszönheti, hiszen nélküle valószínűleg sokkal később derült volna fény állapotára:

 

Megpróbálta elmondani nekem. Kétség sem fér hozzá, hogy az én drága kiskutyám, Cleo találta meg a mellemben lévő daganatot, és megmentette az életemet” - mondta el a hálás gazdi egy interjúban. - „Fel sem tűnt, hogy egy aprócska daganat növekszik ott. Ha ő nem mutatott volna rá, talán én sem tudtam volna róla, hogy ott van.”

 

 

Cleo, a Yorkshire terrier fedezte fel, hogy gazdája rákos beteg
Cleo, a Yorkshire terrier fedezte fel, hogy gazdája rákos beteg
Fotó: SWNS

 

 

„Bele sem merek gondolni, mi történhetett volna, ha Cleo nem viselkedett volna olyan furcsán” - jelentette ki. Az asszonyt az angliai Royal Derby Kórházban diagnosztizálták, abban az intézményben, ahol korábban három évig önkéntes munkát végzett. Nyolc hónapon át tartottak a kezelések, ám a kemoterápia, sugárkezelés és egy kísérleti gyógyszer együttesen végül meghozta eredményét.

 

„Tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Jól ismertem a nővérkéket abból az időből, amikor náluk önkénteskedtem. A saját szememmel láthattam, milyen jól bánnak a betegekkel. A mammográfia, a biopszia és a diagnózis is meglett egy nap alatt. Ezután pedig eltávolították a tumort.”

 

Tapasztalatai tükrében Brenda ma is arra bátorítja a nőket, hogy vegyenek részt az éves szűréseken. Attól, hogy még nincsenek látható, érezhető jelei egy betegségnek, sajnos ott rejtőzhet a mélyben, amire a vizsgálatok segítségével fény derülhet.

 

 

Meggyógyult a rákból - Cleo és gazdája ma is boldogan sétálnak együtt
Meggyógyult a rákból - Cleo és gazdája ma is boldogan sétálnak együtt
Fotó: SWNS

 

 

Minél hamarabb megvan a vizsgálat vagy a diagnózis, annál jobbak a gyógyulás esélyei. Én is rettenetesen aggódtam, amikor megtudtam, hogy mellrákom van. Mégis könnyedén vettem az akadályt, mivel nagyon korán rábukkantunk a tumorra.” - Majd hozzátette:

 

„Leírhatatlan érzés volt, amikor 2020 februárjában kézhez kaptam a papírt, amelyen az állt: meggyógyultam. Tudnom kellett, hogy a rák már a múlté. Mindez nem sikerülhetett volna drága kincsem, Cleo nélkül. Megmentette az életem!”

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról
Álomszép fehér bunda, igéző szemek, rózsaszín orr. Semmihez sem fogható megjelenésük mellett azonban különleges odafigyelést, törődést igényelnek az albínók. Mit érdemes tudni róluk?

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mérgezés a Városligeti-tóban - figyeljünk kutyáinkra is! Hírek - Címlapon
Mérgezés a Városligeti-tóban - figyeljünk kutyáinkra is!
Segítség az ukrajnai menhelyeknek: eddig közel 18 tonna eledelt szállítottak ki a magyarok Hírek - Címlapon
Segítség az ukrajnai menhelyeknek: eddig közel 18 tonna eledelt szállítottak ki a magyarok