A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya

2024. március 08., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Még a labdáját is odaviszi neki. „Nagyon különleges kapcsolat volt közöttük.”



 

Megható történet arról, hogy nemcsak mi őrizzük meg kedvenceink emlékét, de ők is emlékeznek ránk, egy életen át.

 

Greka, a Mexikóban élő pitbull napjait kitölti a sok-sok játék, séta, de akkor a legboldogabb, ha mindezt azokkal az emberekkel teheti, akik közel állnak a szívéhez. Bár mindenkinek örül, akivel csak találkozik, az évek során egyvalaki foglalta el a szíve csücskét.

 

Reggelente, amikor gazdája munkába indul, Greka tudja, hogy mostantól szeretett „nagymamája” vigyáz rá. Ami kezdetben egyszerű kutyaszitterkedésnek indult, hamarosan csodálatos barátsággá nőtte ki magát. Labdáztak a kertben, és amikor elfáradtak, leheveredtek a tévé elé, és együtt nézték kedvenc sorozataikat. Társaságot nyújtottak egymásnak, de a kutya jelenléte még ennél is többet jelentett a 70 éves asszonynak.

 

 

Greka, a pitbull szívében különleges helyet foglal el a nagyi
Greka, a pitbull szívében különleges helyet foglal el a nagyi
Fotó: Delvia González/TheDodo

 

 

Cukorbetegsége miatt egyre romlott édesanyám látása, de Greka mindenben támogatta őt. Amikor nem érezte jól magát, vagy ingadozott a vércukorszintje, Greka jelezte nekem, és anyukám mellett maradt. Mindig a lábánál feküdt, csakhogy közel lehessen hozzá” - emlékezett vissza a gazdi, Delvia González.

 

Néhány hete olyan súlyosra fordult az idős asszony állapota, hogy kórházba kellett mennie, ahonnan már nem tért haza. Greka ekkor sem hagyta magára, „elsőként lépett be a sürgősségi szobába. Rettentően kétségbeesett volt, nagyon aggódott nagymamája miatt. Szerettük volna tudatni vele, hogy anyukám eltávozott, ezért a temetésére elvittük Grekát is, hogy ő is elköszönhessen tőle. Amikor odavezettük a koporsóhoz, felsírt, remegett a szomorúságtól, de megértette, hogy a nagyi békére lelt.”

 

 

@grekaug

????.

♬ fantasmas - Humbe

 

 

Delvia néni elment, de emlékét soha nem feledik. Amikor lánya elhelyezte fényképét a kisasztalon a szobában, a kutya azonnal felismerte fényképét, és eleinte alig tudta levenni róla szemét. Egyre csak nézi, és még a labdáját is odateszi elé, hátha azzal megváltoztathatja a történteket. Greka és gazdája együtt élik meg a gyászt, segítik egymást:

 

„Úgy érzem, anyukám is velem van, akárhányszor csak megölelem Grekát, vagy odahozza nekem a labdáját. A nagyi iránti szeretete segít, hogy ne essünk szét, hogy átvészeljük ezt a borzasztóan nehéz időszakot.”

 

Nemcsak mi őrizzük meg kedvenceink emlékét, de ők is emlékeznek ránk, egy életen át.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Delvia González/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hírek - Címlapon
Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Hírek - Címlapon
Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol