A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya

A kutyust egy kuka mellé kidobva találták Mexikó középső részén, ahol a kartellek és a szervezett bűnözés melegágya van. Mellső lábait bandatagok vágták le gyakorlás képpen.


2023. március 03., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem




A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.



 

A menhely vezetője - Patricia Ruiz - szerint Pay de Limón (Citromospite) gondozása kezdetben bizonyos kockázatokkal járt. "Hónapokig rejtegettük a megtorlástól tartva, amíg úgy döntöttünk, hogy itt az ideje, hogy normális életet éljen, mint a többiek.” A hölgy saját kutyája, Salchicha halála után hozta létre a menhelyet, akit megfojtottak. Abban a pillanatban döntötte el,hogy segít minden szenvedő kutyán.

A Milagros Caninos menhely csak extrém helyzetekben fogad be kutyákat. Rákbeteg, láb nélküli, vak, süket, megégett, megkínzott, bénult, megerőszakolt, bedrogozott, megvert, megcsonkított kutyáknak adnak otthont.

 

 

Patricia és Citromospite kapcsolata különleges
Patrícia és Citromospite kapcsolata igazán különleges
Fotó: cbsnews.com

 

 

Nem csupán fogadott gondozói imádják, de egész Amerika rajong érte: az "Amerika kedvenc kisállata" verseny döntőse lett Citromospite, a mexikói mentett kutya.

 

 

„Ő az emberi kegyetlenség és a szervezett bűnözés túlélője”
„Ő az emberi kegyetlenség és a szervezett bűnözés túlélője” 
Fotó: reuters.com

 


„Ő az emberi kegyetlenség és a szervezett bűnözés túlélője” – mondta a hírügynökségnek az ebről Patricia Ruiz, a Milagros Caninos mexikóvárosi menhely alapítója. 


„Citromospite nem neheztel senkire. Az emberek neheztelnek, a kutyák nem” – jelentette ki Patricia. Szerinte a kutya története mindenkit megtanít igent mondani az életre, bármi történt is vele.

 

 

„Citromospite nem neheztel senkire.
Citromospite nem neheztel senkire. 
Fotó: reuters.com

 

 

Ezért is kerülhetett döntőbe a versenyen, amelyre az amerikai kontinensről lehet benevezni állatokat. Noha ő külföldinek számít. Márciusban derül ki, hogy Citromospite nyeri-e a jótékonysági gyűjtéssel egybekötött versenyt, amelynek fődíjasa ötezer dollárt és kétoldalas megjelenést kap egy kutyamagazinban.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Brimo partysátor Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért habzsol a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért habzsol a kutyám?
Egy angol szetter nyerte el a „Világ Leghosszabb Nyelvű Kutyája” címet Hírek - Címlapon
Egy angol szetter nyerte el a „Világ Leghosszabb Nyelvű Kutyája” címet