A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Baj van! - Mérget evett a kutya

Idegenkezűségből származó betegségek


2014. november 18., 07:45


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




A közösségi oldalakon rendszeresen olvasni figyelmeztetéseket és tapasztalatokat kutyamérgezésekkel kapcsolatban. Minden esetben olyan mérgekről beszélnek, melyeket kutyafuttatókra helyeztek, udvarra bedobtak a szent cél érdekében: megbetegíteni, megölni a gyanútlan négylábút!



Szerkesztőségünkben beszéltünk a mérgezéses témáról, így merült fel ezen cikk ötlete. Többször láttunk már posztolni szöges, mérgezett húsdarabokat, amit a kutyákkal akartak megetetni.

 

Ezért beírtam a keresőbe a "kutyamérgezés" szót, és máris feldobta a lehetőséget, miszerint méreg-receptekről olvashatok. Még két kattintás, és olyan szövegre bukkantam, amit még csak minősíteni sem tudok. Gyomorforrgató, felháborító. Egy darabig azon gondolkoztam, hogy viccel-e a szerző, de rá kellett jönnöm: ezt használhatják azok, akik bántalmazni akarják a kutyákat.

 

mérgezés2
A csokoládé önmagában is árt a kutyának, ha méreggel van átitatva, akkor a legártalmasabb  Fotó: http://www.dogtopics.com/

 

Mutatok néhány részletet, szigorúan forrásmegjelenés nélkül! 

 

"Hogyan mérgezzünk kutyát?

Megmérgezni azokat a kutyákat kell, amelyek életvitelükkel a környezetükben lévő emberek életminőségét jelentősen lerontják (ugatás), vagy testi épségüket veszélyeztetik (harapás, fenyegető magatartás).

Az ilyen kutyák élete általában igen fájdalmas és rossz. Hóban, esőben, hidegben egyaránt kint tartják őket. Gyakran szűk helyre zárják be, vagy egyenesen láncra kötik őket. Gyakori az is, hogy a gazda a kutyát tudatosan vadítja meg, hogy fegyverként használja. Az ilyen kutya: kínlódik. Kínjában ugat és harap. Kínjainak okozója a saját gazdája.

 

Az első és a legfontosabb szabály, hogy szigorúan tilos békés ügyintézésre tenni kísérletet a gazdival. Ez ugyanis SOHA nem sikerül. Az ilyen gazdák általában maguk is a kutyájukra hasonlítanak mind szellemi képességeik, mind mentalitásuk tekintetében. Ha az ölés előtt megpróbálsz beszélni vele, csak annyit érsz el, hogy te leszel az első számú gyanúsított az ölés után."

 

Ezután részletezi a következő témákat: mire vigyázzan a méregkeverő, mi ad mentséget számára, és pontos receptet, valamint kivitelezési tervet arra, hogyan végezheti el a küldetését. A szerző pszichológiai alapokra helyezi mind saját, mind a kutyások viselkedését.

 

"Megjegyzem, önmagában a mérgezés ténye is erős "figyelmeztető" hatású: a söpredék kutyás, mint mondtam, másból amúgy se ért. Nehogy azt hidd, hogy nem tudja, mi a baj! SOHA ne higyj neki: ismétlem, még akkor is hazudik, ha kérdez!

Kifelé persze azt kommunikálja, hogy az ő állata csak egy ártatlan bárányka, sosem ugat és nem is harap, csak ilyen elmebeteg bűnözők akarják MINDEN OK NÉLKÜL kinyírni. Ezt el ne hidd! Belül pontosan tudja minden kutyás, hogy micsoda söpredék mocsok! Pontosan tudja, hogy mi a baj a kutyájával (ugatás, fenyegetés)! És ha megijed, mert ráköltött 6 rugót az állatorvosra és a kutya mégis majdnem megdöglött, talán észhez tér! És leengedi az állatot a láncról vagy bezárja vagy beengedi a lakásába, vagy megpróbálja rávenni, hogy ne ugasson."

 

Ezt még képes fokozni:

 

"Ha sikerrel jártunk és kifingott a dög, akkor nyertünk. Nagyon fontos, hogy SENKINEK sem szabad elmondani, hogy mit tettél, még évek múlva sem! BÁRKINEK ha elmondod, a kutyás fülébe juthat, és amilyen beteg agyú degenerált *****, még képes lenne akár neked is támadni. Legjobb, ha a családtagjaid sem tudnak róla. Temesd el az emléket."

 

Igen, egyetértünk abban, hogy aki ilyet kitalál és közöl, annak komoly problémái vannak. Ez egy hét évvel ezelőtti cikk, tehát hét éve, minden olyan elmebeteg, aki hobbiból, vagy egy merész ötletből kiindulva kutyát akar ölni, pár keresőszó beírásával megtalálja ezt, mely pontos utasításokat tartalmaz (ételre, méregre, időre, szoktatásra...). Lehet, hogy én vagyok naív, de elképedten ülök most a gép előtt.

 

(Arra gondolok, hogy Marci kutyám bizony minden éjjel szórakoztatja a környéket. Aztán eszembe jut, hogy a közelünkben élő nénikék előszeretettel dobálnak neki kekszecskét, megszokásból. Ezek szerint, jobb, ha minden este könnyes búcsút veszek tőle...)

 

mérgezés3
A langyos sós vizet nem szívesen issza meg a kutya, ezért próbálkozzunk fecskendővel, ez életet menthet! Fotó: http://www.petplace.com/

 

Nekünk, kutyásoknak, marad a felkészülés, és az információszerzés, hogy megmentsük a barátunkat.

  • A legjobb elkerülési mód, ha megtanítjuk a kuytánknak, hogy senkitől, soha, semmit el nem fogadhat. Ez azonban a legkevesebb esetben megvalósítható. A fenti sorok szerzője pontosan tudja ezt, ezért biztatja az elkövetőt, hogy hajnalba menjen beetetni és mérgezni, mert akkor a legéhesebb a kutya. (Jó kilátások, igaz?) 
  • Abban a pillanatban, amikor azt látjuk, hogy kutyánk viselkedése megváltozott, hányás, hasmenés, nyáladzás jelentkezik, inkább vigyük azonnal állatorvoshoz, mert az időfaktor életmentő lehet. 
  • Ha mérgezésre gyanakszunk tejjel, vagy langyos sós vízzel itassuk az ebet, míg el nem jutunk az orvosig. 
  • Ha maradt még a mérgezett ételből, vigyünk magunkkal az orvoshoz, így könnyebben tud diagnózist felállítani. 
  • A mérgezés súlyossága függ a kutyánk egészségi állapotától, továbbá attól is, hogy mennyit fogyasztott belőle.

Az állatorvos folyadékkal, K-vitaminnal, vagy vérátömlesztéssel kezeli az állatot, attól függően, hogy mi mérgezte meg. 

 

Egyetlen dolog vígasztalhat bennünket: minimális a direkt mérgezések száma, sokkal gyakoribb, hogy a kutya véletlenül eszik szervezetére káros ételt. Ha az az egyetlen alkalom pont a mi kutyánkat érinti, de mi felkészültek vagyunk, akkor jó eséllyel megmenthető a négylábú barátunk. 

 

A következő alkalommal a leggyakoribb mérgekkel foglalkozunk! Akkor is várjuk az olvasókat!

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hóbortosék kutyáznak – Takarító személyzetet kérek! Hírek - Címlapon
Hóbortosék kutyáznak – Takarító személyzetet kérek!
Ne etesd a kutyámat! Hírek - Címlapon
Ne etesd a kutyámat!