A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ezeken a településeken nem lesz tűzijáték szilveszterkor

2023. december 20., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Több település már bejelentette, hogy 2023 szilveszterén nem tart tűzijátékot. Ezek listáját gyűjtjük össze írásunkban, mely folyamatosan frissül – érdemes figyelni a legújabb információkért!



Megállíthatatlanul közeledik az év vége – és vele a gazdik egyik legnagyobb rémálma. A szilveszteri óévbúcsúztató partik és új évet köszöntő ünneplés hagyományos része (sajnos) a tűzijáték. A kutyák (és más háziállatok, valamint vadállatok) nagy részét kisebb, vagy nagyobb mértékben megrémítik, rettegéssel töltik el a tűzijátékkal járó fény- és hanghatások. Sokuk pánikba esik, mely során megszökhet, vagy akár kárt is tehet magában.

Nem csoda hát, ha a felelős gazdik keresik az olyan helyeket, ahol minél kisebb esély van a durrogtatásra.

 

 

Sok kutya retteg a tűzijátéktól - néhány településen azonban legalább a városi szilveszteren nem lesz tűzijáték!
Sok kutya retteg a tűzijátéktól - néhány településen azonban legalább a városi szilveszteren nem lesz tűzijáték!

 

 

Gyűjtésünkkel ebben szeretnénk segítséget nyújtani. Egyre több település dönt úgy, hogy lemond a tűzijátékról, esetleg más lehetőséget keres helyette.  Sok helyen például látványos fényfestéssel, vagy épp lézershow-val helyettesítik a drága és környezetre káros tűzijátékot szilveszterkor.

 

 


Fontos: az alábbi lista csak tájékoztató jellegű!

 

A listán szereplő helyeken a település önkormányzata nem tart tűzijátékot a városi szilveszteren, de nem biztos, hogy ez teljes tilalmat is jelent – így számítani kell arra is, hogy kisebb tűzijátékok előfordulnak majd (például magánemberek, szórakozóhelyek által fellőtt tűzijátékok).

 

Részletes információért javasoljuk az adott településnél való tájékozódást!


 

 

 

Tata

 

A tatai Öreg-tavon telelő vadludak védelme miatt Tatán 2018-ban betiltották az év végi tűzijátékozást, így szinte teljesen durrogtatás-mentes a település szilveszterkor. Nagy fejtörést okoz azonban a városnak, hogyan felügyelje a féktelenül bulizókat – ajánljuk olvasásra a kemma.hu írását a témában, mely ide kattintva érhető el.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Komárom-Esztergom megyei csoportja december 31-én este és éjjel járőr- és figyelőszolgálatot szervez Tata Város Önkormányzata, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület és az Által-ér Szövetség részvételével. A szolgálatot a helyi rendőrség, a polgárőrség és polgári természetőrök együttműködve végzik majd - írja a kemma.hu. Hála az intézkedéseknek csendes szilveszter várható Tatán.

 

 

 

Szombathely

 

A városi szilveszteri bulin idén sem lesz tűzijáték. A város vezetése már korábban elkötelezte magát amellett, hogy a lakók és az állatok nyugalma érdekében nem fog tűzijátékot tartani szilveszterkor – írja az ugytudjuk.hu. A tűzijáték helyett Fényjátékot tartalmaz a program: egy csökkentett hang- és környezeti hatású elemekből összeállított pirotechnikai showra számíthat a közönség.

 

 

 

Nyíregyháza

 

Nyíregyházán nem lesz tűzijáték szilveszterkor – a város utcabállal ünnepel a Kossuth téren. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, hogy az idén sem lesz tűzijáték, mert egy évben csak egyet rendez a város, meghallgatva az állattartókat és a környezetvédőket – olvasható a Sunshine Fm programajánlójában.

 

 

Kaposvár

 

A város szilveszteri buliján a Kossuth téren nem tartalmaz a program tűzijátékot – helyette fényfestésben gyönyörködhetnek az ünneplők. A program ide kattintva érhető el.

 

 

Kecskemét

 

A város főterén az éjfél előtti percekben lézershow nyűgözi le majd az ünneplőket! A részletes program a Hírös Agóra oldalán érhető el.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!
Évente ezernél több kutya is bajba kerül szilveszterkor a petárdák és tűzijátékok miatt. A legtöbb kutyás okkal kiált kígyót, békát a tűzijátékozókra - ám mivel egyelőre betiltásra még nem került a durrogtatás, nekünk, gazdáknak kell felkészültnek és okosnak lennünk. Lássuk be, ez legalább annyira a mi felelősségünk, mint a tűzijáték(ozók) hibája.

Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél
A szilveszter a házi kedvencek életében nem a féktelen jókedvről szól: rengeteg állat rohan el ilyenkor otthonról félelmében, de a lakásban tartott jószágokat is megviseli a petárdázás. A felkészültség mellett az is fontos, hogy figyeljünk a jelekre, ugyanis ha nem rohangál félelmében a kutyusunk fel-alá, még nem jelenti azt, hogy nem retteg.

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Rehabportál Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Hírek - Címlapon
Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hírek - Címlapon
Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?