A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hőségriadó! Vigyázzunk kedvenceinkre is!

2017. augusztus 02., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Figyelmeztetés a hőség miatt. Az időjárás előrejelzések szerint marad a napsütés és a forróság! Ilyen időben fokozottan figyeljetek oda kutyáitok egészségére is!



Tartósan 34-35 fokos nappali hőmérsékletet ígérnek az előrejelzések az elkövetkező napokra. A napi középhőmérséklet elérheti a 25-27 fokot is! Nem lehet eleget beszélni a kánikulával járó veszélyekről! 

 

A nagy melegben különösen figyelni kell a fokozott folyadékbevitelre. Kerülni kell a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. Nem szabad megfeledkezni a bőr védelméről sem, 11 és 15 óra között lehetőség szerint árnyékba kell húzódni.

Ne hagyják a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban. Az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, illetve bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt.  Vannak különösen veszélyeztetett csoportok, ilyenek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Az autóval közlekedőket is fokozott óvatosságra intjük, rájuk is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg. Akik jelenleg a szabadságukat vízparton töltik, kerüljék a déli órákban a napozást, hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, illetve semmiképpen ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel - írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

A kutya csak lihegéssel tudja hűteni magát
A kutya csak lihegéssel tudja hűteni magát!
Kép: cpt-training.com

 

Nagyobb odafigyelést igényelnek ilyenkor kedvenceink is:

  • Gondoskodjunk a megfelelő folyadékbevitelről és hűsölési lehetőségről: nagy melegben biztosítsunk olyan helyet kutyánknak, ahova behúzódhat a nap elől.
  • A napsugarak és a magas hőmérséklet is veszélyes: a kutya bőre ugyanúgy megéghet, mint a miénk! Az ez elleni védekezésről korábbi cikkünkben olvashatsz.
  • Figyeljünk a kutya viselkedésére, jelzéseire, hogy időben észrevehessük a bajt, és időben segíteni tudjunk kedvencünkön! 
  • A sétákat is jobb ilyenkor a reggeli és az esti órákra időzíteni - a forró beton komoly sérüléseket okozhat! 
  • Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az autóban hagyott állatot életveszélynek tesszük ki: a napon hagyott jármű akár 60-70 fokosra is felmelegedhet!
  • Ebben a cikkünkben olvashattok arról, hogyan tudtok segíteni, ha ráakadtok egy, a napon parkoló autóra, amiben "benn felejtették" a kutyát. 

 

Figyeljünk oda négylábú kedvenceinkre és egymásra is a kánikulában! Előzzük meg a tragédiát!

 

A hőségben a kutyák is szenvednek!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu,katasztrofavedelem.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2015. augusztus 06.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére
Tiszta otthon, rendes ház. Gazdiként ezt bizony olykor kihívásként élhetjük meg, és gyakrabban kerül elő a takarító-szett. Milyen problémát okozhatnak a kutya számára, és hogyan előzzük meg a bajt?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor JULIUS-K9 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyahús-kereskedőtől mentett kutyát fogadott örökbe Dél-Korea miniszterelnöke Hírek - Címlapon
Kutyahús-kereskedőtől mentett kutyát fogadott örökbe Dél-Korea miniszterelnöke
320 kutya vár élelemre és gondos gazdira a paksi menhelyen Hírek - Címlapon
320 kutya vár élelemre és gondos gazdira a paksi menhelyen