A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hó, mint kutyabarát hely

Négylábúak, akik most érzik igazán jól magukat


2015. február 09., 20:45


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




Különböző módon viszonyulunk ehhez a havas, szürke, fagyos télhez. Így vannak ezzel a kutyáink is. Néhányan ki sem bújnak a házukból míg a másikak önfeledten élvezik a hóban gázolást.



A Dobermannunkat látni sem lehet ebben az időben. Bebújt a házába, és ki sem mozdul míg szakad a hó. Ezzel szemben Schapendoesunk - vaksága és nyolc éve ellenére - virgoncan és jókedvűen ugrál a hóban. Szó se róla, ő igazi hóimádó.

 

A telet szerető kutyák felélednek a hóesésben, órákat töltenének kint, mert ez a természetes életterük. Az extrém hideghez szokott fajtáknál érdekes módon, dominál a fehér szín. Szívesen dolgoznak, szánt húznak, életet mentenek, valamint a gazdaságokban pásztorkodnak.

 

hóimádó4
Dolgozunk, vagy játszunk? 
Fotó: ruffwear.files.wordpress.com

 

A mi Schapendoesunk Magyarországon nagyon ritka, de a Skandináviában nagyon elterjedt. Barátságos, játékos, de van ahol munkakutyának használják állattenyészetekben. Az egyetlen olyan kutyafaj, melynek kockafeje van. Vagyis a koponyája. 

A friss hóban hempereg, ugrál, és nekiszalad egy-egy fának. :)

 

hóimádó2
Hóangyal
Fotó: facebook.com

 

Sokkal ismertebb  fajta a Husky, az Alaszkai Malamut és a Bernáthegyi. Dús szőrzetük, alkatuk, temperamentumuk adja, hogy komfortosan érezzék magukat télen. 

Kevésbé elterjedt a gyönyörű mosolyú Szamojéd, az oroszlánsörényű Chow-Chow, vagy a bátorságáról híres Nagy Pireneusi Hegyikutya. 

 

hóimádó3
Oroszlán, medve, vagy hókutya? 
Fotó: th09.deviantart.net

 

Bármelyikkel is találkozunk ezekben a hetekben, hóesésekben, csodáljuk meg őket, és vegyünk példát természetszeretetükből. 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról
Álomszép fehér bunda, igéző szemek, rózsaszín orr. Semmihez sem fogható megjelenésük mellett azonban különleges odafigyelést, törődést igényelnek az albínók. Mit érdemes tudni róluk?

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Változtak az 1% felajánlásának szabályai Hírek - Címlapon
Változtak az 1% felajánlásának szabályai
Vakon bízni – Ha nagy leszek… Hírek - Címlapon
Vakon bízni – Ha nagy leszek…