A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén virág helyett ajándékozz életet Valentin napon!

2019. február 14., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Virág, csoki, vagy egyéb cuki, de egyébként haszontalan csecsebecse helyett idén gondolj azokra Valentin napon, akik nem kapnak szeretetet. A gazdátlan árva állatok adományoddal esélyt kaphatnak egy új életre - akár már egy szál virág árából is!



Egy szál virág nem egy kerül eget rengető összegekbe. De önmagában elég? Á, veszek hozzá egy csokit is. Vagy inkább egy kis szívecskés macit? Vagy legyen inkább egy szívecskés “hógömb” (“szívecskegömb”...?). Vagy mindkettő. Csak hogy biztos legyen a dolog…

Így ripsz-ropsz több ezer forintnál tartunk. Ráadásul az ajándékok fele felkerül a polcra, a szekrénybe, a padlásra… és csak porosodik.

 

Demény, a kötsög, és gazdija, Magos Judit arra gondoltak: mi lenne, ha a “vackokra” szánt összeg legalább egy részét inkább arra fordítanák az emberek, hogy olyan életeket segítsenek, akik eddig valószínűleg nem tapasztalhatták meg, mi az a szeretet. Apró figyelmesség, ám ha minél többen csatlakoznak a projekthez, rengeteg állaton lehetne segíteni a befolyó összegből.

 

 

Idén virág helyett ajándékozz életet Valentin napon!
Idén virág helyett ajándékozz életet Valentin napon! 
Fotó: facebook.com/valentinprojekt/

 

 

Az ötletből hamar valóság lett - abból pedig csoda. Judit és Demény az Eszkuláp Egyesülettel összefogva életre hívta a Valentin-projektet, melynek keretében egészen Valentin napig gyűjtik majd a felajánlásokat, adományokat. A cél az, hogy a Valentin napi ajándékok helyett/mellett állatmentésre felajánlott forintokból minél több kutyát megmenthessenek. A projektben minden összegyűlt 100.000 Ft jelent egy megmentett kutyaéletet - sajnos ennyibe kerül egy mentés. Ebbe beletartozik az állat szállítása, bolhairtása, chipje, az esetleges orvosi kezelések költségei (mert a kutyák közül nagyon sokan sérültek vagy betegek), az elhelyezés és eledelek költségei, gyógyszerek…

 

A Valentin-projektben összegyűlt pénzből gyepmesteri telepekről és túlzsúfolt menhelyekről mentenek majd kutyákat, akiknek mielőbb gazdit is szeretnének találni.

 

 

Valentin projekt
Valentin projekt
Fotó: facebook.com/valentinprojekt/

 

 

A projektet máris rengetegen támogatták: február 8-án délelőttig már több mint 13 millió forint érkezett be hála az állatbarátok összefogásának, ami 133 kutya megmentését jelenti! Valentin napig ez az összeg csak növekedni fog, sokkal több kutyának jelentve esélyt egy új, boldog, szeretetben gazdag életre. Minden apró adomány rengeteget számít: ha csak pár száz forintot tudunk rászánni a támogatásra, az is nagyban hozzájárul egy újabb kutya mentéséhez!

 

A pénzadományok mellett tárgyi adományokat is szívesen fogadnak a projekt keretében. Ezek listáját folyamatosan közlik a Valentin projekt Facebook oldalán. A tárgyi adományokat személyesen is át lehet adni vasárnap, amikorra is Demény egy közös sétát szervez “Cuccgyűjtés” céljából. A séta részletei ide kattintva olvashatók.

 

 


 

Frissítés


Elérkezett Valentin nap - azaz az utolsó nap a Valentin projekt gyűjtési időszakát tekintve. Fantasztikus összefogásnak lehettünk tanúi a projekt alatt: az utolsó előtti nap estéjén a záró egyenleg  4191 tranzakciót mutatott - tehát ennyi ember, cég szánt kisebb vagy nagyobb összeget az állatok mentésére. Ekkor a befolyt összeg több mint 23 millió forinton állt - és akkor még nem említettük a rengeteg tárgyi adományt, ami érkezett. Minden negatív vélemény, és kommentelés ellenére elmondható, hogy igenis van összefogás hazánkban - az állatvédelemben is. Csak akarni kell, tenni kell érte. Félre kell tenni az irigységet,a féltékenységet, esetleg a régi sérelmeket és össze kell fogni - az állatok érdekében! Csak így juthatunk előre! 


A fent leírt összeg összesen 232 kutyaéletet jelent, ennyit menthet meg az adományozók segítségével az Eszkuláp Egyesület. A mai nap még lehet indítani utalást a Valentin projekt támogatására, így ez az összeg - és a megmenthető kutyák száma - tovább emelkedhet! Ne feledjük: minden apró segítség számít!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. február 08.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan játssz még jobban kutyáddal? Hírek - Címlapon
Hogyan játssz még jobban kutyáddal?
Egy bichon frise-ért rajong az internet, pedig ő volt a sereghajtó a Westminster Dog Show agility versenyén Hírek - Címlapon
Egy bichon frise-ért rajong az internet, pedig ő volt a sereghajtó a Westminster Dog Show agility versenyén