A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jeges vízből mentettek egy kutyát a tűzoltók

2019. január 28., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy golden retriever alatt szakadt be a vékony jég Debrecenben - szerencsére a tűzoltók hamar a helyszínre értek!



Hétvégén Debrecen egyik kedvelt kutyasétáltató helyén történt a baleset: egy golden retriever ráfutott a Vekeri tó jegére. A parttól 30 méter távolságig eljutott minden baj nélkül, ott azonban beszakadt alatta a vékony jég.

 

Szerencsére a gazdák észnél voltak, és azonnal riasztották a tűzoltóságot, akik pillanatok alatt a helyszínre is értek. Egy hosszú létra segítségével be tudtak menni a bajba jutott állatért, és kimentették. Hála a gyors segítségnek, a kutyának az ijedtségen kívül nem esett baja, sérülést sem szenvedett el.

 

Télen különös figyelmet kell fordítanunk saját és kedvencünk biztonságára a hó és jég miatt: csúszóssága, a jég élessége könnyen sérülést okozhat. A kisebb-nagyobb állóvizek befagyott tükre csúszkálásra, játékra csábít nem csak minket, de kedvencünket is, ám nagyon észnél kell lennünk! Csak akkor lépjünk a jégre, ha az biztos vastagságúra hízott már! A biztonságos jégre lépés veszélyeiről ebben a cikkünkben írtunk.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mérgezés áldozata lett egy kölyök tacskó Székesfehérváron Hírek - Címlapon
Mérgezés áldozata lett egy kölyök tacskó Székesfehérváron
Csóválásból eredő balesetek, amire nem is gondolnál! Hírek - Címlapon
Csóválásból eredő balesetek, amire nem is gondolnál!