A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ketrecek helyett saját házikók a kutyáknak - ez a menhely igazán különleges!

2017. november 09., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy oregoni menhely száműzte a kenneleket, helyettük saját kis házakat építenek nekik, kifutóval. Az egész pedig egy gyönyörű árnyas erdőben van - nagyszerű első lépés egy új élet felé az árva kutyusoknak!



Az oregoni  Luvable Dog Rescue menhelyén különleges kényelemben élhetnek a mentett kutyák. A menhely úgy látja, ezek az állatok eleget szenvedtek már életükben, ráadásul a menhelyi, gazdátlan lét sem fenékig tejfel számukra - igyekeznek hát minél szebbé tenni azt az időt is számukra, míg a nagybetűs Gazdi el nem jön értük.

 

Saját ház kifutóval - igazi kutyaparadicsom!
Saját ház kifutóval - igazi kutyaparadicsom!
Fotó: boredpanda.com

 

A Luvable Dog Rescue igazgatója, Liesl Wilhardt álmodta meg ezt a kutyaparadicsomot. Kislánykora óta imádja a kutyákat, különösen a pit bullokhoz fűzi szoros kapcsolat. A menhely egy 55 hektáros erdős területen fekszik, amit rétek, túraútvonalak keresztezik, önmagában már ez is igazán jó hely a négylábúak számára.

 

Hatalmas árnyas területen fekszik a menhely
Hatalmas árnyas területen fekszik a menhely
Fotó: boredpanda.com

 

Az igazi “luxust” azonban azok a kis házak hozzák a gazdátlan kutyák életébe, amiket a menhely dolgozói építenek számukra. Ezek miniatűr otthonok, belső terükben bútorokkal, használati tárgyakkal. Az egész olyan, mint egy átlagos ember otthona. Az, hogy a kutyák ilyen helyen élnek, segíti a gazdisodást: a menhely dolgozói pontosan fel tudják mérni, hogy az adott eb hogyan viselkedik egy belső térben: nekiáll-e például szétrágni a székek lábát, vagy a szétcincálja-e a kanapé párnáit, vagy épp csak lustálkodik a puha szőnyegen egész nap. Ennek megfelelően tudják őket tanítani, illetve pontos információkat adhatnak a gazdijelölteknek is.

 

A menhelyi kutyusok házai mind lilára vannak festve
A menhelyi kutyusok házai mind lilára vannak festve
Fotó: boredpanda.com

 

A kutyák házai hétköznapi otthonként vannak berendezve
A kutyák házai hétköznapi otthonként vannak berendezve
Fotó: boredpanda.com

 

Vidám házak, amikben a kutyusok gyakorolhatják a gazdis lét szabályait
Vidám házak, amikben a kutyusok gyakorolhatják a gazdis lét szabályait
Fotó: boredpanda.com

 

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 04.

Témába vág

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ők a legédesebb négylábú kadétok Hírek - Címlapon
Ők a legédesebb négylábú kadétok
Jobban együttérzünk kutyáinkkal, mint embertársainkkal Hírek - Címlapon
Jobban együttérzünk kutyáinkkal, mint embertársainkkal