A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges adomány a kutyamenhelynek

Újrahasznosítja a reklámra használt épülethálóit a CIB Bank


2015. július 09., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A kisvárdai állatmenhelynek adományozta a tavaszi kampány során reklámra használt épülethálóit a CIB Bank, melyet a kenneleknél használnak fel árnyékolónak, ezzel óvva a kutyákat a nyári hőségben.



Az adományozást a Hangya Közösség segítette, akik több éve dolgoznak a kevésbé támogatott vidéki menhelyekért: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik, és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban és a vállalatoknál már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek.

 

A CIB Bank adománya az Ugat-Lak Alapítványnak

 

A CIB Bank a tavaszi személyi kölcsön kampányában használt épülethálókat ajánlotta fel a Hangya Közösségen keresztül a kisvárdai Ugat-lak Közhasznú Alapítványnak.

A 2010-ben bejegyzett alapítvány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, ahol évente körülbelül 450-500 kutyát fogadnak be Kisvárdáról és a környező falvakból, városokból. Jelenleg 310 kutyájuk van, mind kóbor állatok. A táplálásuk, gondozásuk, orvosi költségeik mellett a kötelező oltás, chip, féreghajtás és ivartalanítás költségeit is az alapítvány fedezi. Mindezt állami támogatás nélkül, kevés önkormányzati segítséggel, önerőből teszik az állatvédő önkéntesek.

 

2014-ben új telephelyre költöztek, egy szántóföldre, ahol a beton kenneleket támogatásokból ugyan meg tudták építeni, de a tetőre már nem sikerült összegyűjteniük a szükséges másfél millió forintot. Mivel nincsenek fák a környéken – így természetes árnyék sem – a beton a nyári hőségben erőteljesen felmelegszik. A kutyáknak nincs védelme a nap elől, ezért fogadta az alapítvány nagy örömmel a használt épülethálókat. Ezek a kennelek tetejére és oldalára kifeszítve megóvják az állatokat a napsugárzástól, és a betont a felforrósodástól.

 

A CIB Bank adománya az Ugat-Lak Alapítványnak

 

A CIB Bank a fenntarthatóságot vállalati kultúráját átható, a működése egészét meghatározó gondolatnak tekinti, erőforrásai lehető legjobb hasznosítására, a pazarlás elkerülésére törekszik, ebbe a gondolatba pedig teljes egészében illeszkedik az újrahasznosítás is, ráadásul nehéz sorsú állatoknak nyújtunk így segítséget” – mondta el Szinai Ádám, a CIB marketingkommunikációs és PR vezetője.

 

A CIB Bank adománya az Ugat-Lak Alapítványnak

 

A CIB Bankot és az alapítványt a Hangya Közösség hozta össze, amely több éve segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek. A munkájuk során látták, hogy igény van egy hálóra is, ami segítheti az állatvédők munkáját. Tevékenységük részének tekintik, hogy összefogják az állatvédő szervezeteket, ösztönzik a közös kommunikációt, az információcserét, tájékoztatják őket a kedvezményes lehetőségekről, új jogszabályokról.  

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – Á, mint átkelők Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Á, mint átkelők
Ilyen volt a II. Deményista Piknik Hírek - Címlapon
Ilyen volt a II. Deményista Piknik