A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyamentő fiatalok a TV2 Süss fel nap! programjában

2015. november 17., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Idén is keresi a tévécsatorna a hétköznapok hőseit. A kiválasztott pályázók között két jelölt is van, akik a kutyák segítésének szentelik minden szabadidejüket.



A Süss fel nap! program keretén belül idén olyan (18 éven aluli) fiatalokat mutatnak be, akik az önkéntesség, a segítségnyújtás és a közösségi munka területén tevékenykednek. Munkájuk példakértékű mindannyiunk számára! Szabadidejüket, sőt gyakran a családi nyaralásokat, kirándulásokat is feláldozzák ezért, hogy másokon segítsenek. A pályázat első helyezettje nem kevesebb, mint 1 000 000 Ft-os jutalomban részesül. És bár minden egyes jelölt munkája csodálatos, szavazással fog eldőlni, ki nyeri meg a fődíjat. A TV2 kuratóriumának és a nézők szavazatainak összesített sorrendje fogja megadni az eredményt. A szavazás november 16-án indult, és egészen december 13-ig tart.

 

A Süss fel nap! program idén a hétköznapok fiatal hőseit mutatja be
A Süss fel nap! program idén a hétköznapok fiatal hőseit mutatja be
Fotó: tv2.hu

 

A programban két pályázót is találunk, akik az elesett, elárvult állatok megsegítésén dolgoznak. Boronkay Richárd, az Ebremény Kutyavédők önkéntese és Polgár Fanni, a Kutyatár Egyesület pártfogoltjait segíti.

 

Richárd az Ebremény állatvédők önkéntese közel egy éve állandó segítője a menhelynek. Mindig pontos, megbízható fiú, aki nagyon szereti a kutyákat és az állatok is maximálisan megbíznak benne. Részt vesz a kutyák körüli összes teendőben, legyen szó akár örökbeadásról, sétáltatásról, tanítgatásról. Segít az új önkéntesek betanításában is, megosztva eddig megszerzett tapasztalatait. A menhely munkatársai büszkék rá, hogy ilyen fiatalon elkötelezte magát az állatvédelem mellett. - olvashatjuk a TV2 oldalán.

 

Boronkay Richárd, az Ebremény állatvédők önkéntese
Boronkay Richárd, az Ebremény állatvédők önkéntese
Fotó: Ebremény Kutyavédő Egyesület / Facebook

 

Fannit a kaposvári Kutyatár Egyesület nevezte a programba.
– Nem tudok alkalmasabbat, és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül, a jelölésre, mint Fannit – mondta Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület vezetője a sonline.hu-nak. – Fanni most 14 éves és 12 éves kora óta segíti a munkánkat minden nap, legyen hétköznap vagy hétvége. Fanni egy nagyon fontos ügy elkötelezettje: az emberi felelőtlenség négylábú áldozatain segít. Győzelmével nemcsak Ő nyerne, hanem maga az állatvédelem, a felelős állattartás is.

 

Polgár Fanni, a Kutyatár Egyesület önkéntese
Polgár Fanni, a Kutyatár Egyesület önkéntese
Fotó: sonline.hu

 

Érdemes elolvasni a többi jelölt anyagát is, hiszen mindannyian csodálatos munkát végeznek! Ezek a fiatalok már most, pár év alatt többet tettek a világunk szebbé varázsolásáért, mint sok ember egész élete során! Mindannyiukra büszkék lehetünk! Vegyünk példát a hétköznapok (nem is olyan) kis hőseiről!

 

A program jelöltjeinek anyagai elolvashatók az alábbi linken! Ugyanitt lehet leadni a támogató szavazatokat is!

 

 

Forrás: tv2.hu sonline.hu
Indexkép forrás: sonline.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megfázások szezonja Hírek - Címlapon
Megfázások szezonja
Tudod mit jelent, ha sárga szalag van a kutya pórázán? Hírek - Címlapon
Tudod mit jelent, ha sárga szalag van a kutya pórázán?