A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!

2024. március 11., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.



Mindannyian álmodunk. Másról, máshogy, de mindenkinél megjelennek alvás közben a képek. Az álmaink nagyobb hányadára azonban nem emlékszünk, de van olyan is, hogy egy-egy mozzanatot fel tudunk idézni ébredés után, vagy csak az álom után maradt furcsa érzést, benyomást észleljük. Ugyanakkor van néhány álom, ami úgy megmarad bennünk, mintha belénk égették volna azt.

Az álom jelensége már a kezdetektől foglalkoztatja az embert. Próbálunk magyarázatot találni rá, jelentést társítani hozzá (hiszen nekünk, embereknek mindent értenünk és tudnunk kell, igaz?)

 

 

Az álomfejtők szerint az sem mindegy, milyen színű kutyával álmodunk - vagy hogy milyen szituációban látjuk a kutyát
Az álomfejtők szerint az sem mindegy, milyen színű kutyával álmodunk - vagy hogy milyen szituációban látjuk a kutyát
Fotó: ninawum.com

 

 

Sok más mellett az álomban megjelenő kutyának is különböző jelentéseket tulajdonítanak az álomfejtők. nem mindegy, milyen színű, vagy épp milyen szituációban jelenik meg az álom során. Lássunk néhány magyarázatot a teljesség igénye nélkül:

 

A kutya általában szimbolizálhatja a hűséget, az intuíciót, a nagylelkűséget, de a védelmet is. Akár egy személyt is takarhat a megjelenő kutya képe, aki ezeket a tulajdonságokat személyesíti meg a szemünkben.

 

Kutyatámadással vagy morgó, vicsorgó kutyával álmodni jelenthet konfliktust, akár belső konfliktust is.

 

Beteg kutyát látni álmunkban utalhat egy elhanyagolt barátságra is.

 

Ha álmunkban kutyát kergetünk: ebben az esetben a kutya egy személyt szimbolizálhat, akihez szeretnénk kötődni, hozzátartozni (lehet gyermek, vagy egy családtagunk).

 

Ha üldöz egy kutya: az üldözés általában valami elől menekülést jelent: akár egy stresszes helyzet, konfliktus elől a magánéletünkben, vagy munkahelyünkön. A fenyegetettség, szorongás, félelem érzésére, lelkiismeretünk háborgására is utalhat.

 

Ha viszont egy kutya barátságosan közelít felénk, az sikert jelezhet a karrierünkben a jövőben.

 

Kutyaugatás: utalhat elégedetlenségre, kedvetlenségre, boldogtalanságra.

 

Kutyaharapás: Árulást, hűtlenséget jelenthet.

 

Fekete kutyával álmodni: jelenthet aggódást egy szerettünkért, jelezhet veszélyt. Más magyarázat szerint rejtélyt, titkot is szimbolizálhat.

 

Kutyával sétálni álmunkban: pozitív jel, mely sikerre, produktív életre utalhat.

 

 

A kutyás sétával álmodni sikert jelezhet
A kutyás sétával álmodni sikert jelezhet
Fotó: thelabradorsite.com

 

 

Krúdy Gyula Álmoskönyve szerint  ebbel álmodni az alábbi jelentéseket hordozhatja:

Eb: Az 1756-os könyv szerint: ebet látni: gyönyörűség. De a fehér eb jobb, mint más színű eb. Eb, ha fogait mutogatja: gyűlölség. Eb, ha hízelkedő: álnokságot jegyez. Eb, ha siket: ártalmas rágalmazás. Ebugatást hallani: ellenségtől győzettetni. Ebet angliait látni, kinek a szája és a fél combja fekete, egyebe pedig fehér: főember tégedet csalárdságával megkerül.

Kerner Jusztinusz szerint: eb, amely megharap, és a seb megmarad: betegség jegye; ha nem marad seb: ellenségeiden győzelmet aratsz. Ebugatás: ellenségeid győznek. Süket eb: epekedés. Fekete eb: vak gyűlölet. Lompos eb: szegénység. Házőrző, ha megmar: csalódás legjobb barátodban. Öleb: dolog.

Magyar könyvek szerint: úszó eb: segítséget jegyez. Eb, amely macskával verekszik: oltalom. Ebszőlő: öröm. Ebtövis: kellemetlen vendégség. Vén eb: szerelmes anyós. Eb tavasszal: zavar a házaséletben. Útonjárónál: gonosz. Szürke eb: verekedés asszonyokkal. Vörös eb: halál.

 

 

***

 

 

Persze az is lehet, hogy a napközben velünk történt eseményeket dolgozza csak fel agyunk a megjelenő álomképek formájában, vagy egyszerűen azért jelenik meg csak kedvencünk az álmunkban, mert szeretjük. Hiszen nem kis helyet foglalnak el szívünkben!

 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. május 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Honnan tudom, hogy lázas a kutyám? Honnan tudom, hogy lázas a kutyám?
És mit tehetek, hogy segítsek neki?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Beagle Club Online Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Hírek - Címlapon
Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hírek - Címlapon
Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére