A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló

2019. január 31., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A maradék távot, azaz 30 kilométert tett meg a futó karjában tartva a megmentett kölyökkutyát. A dobogós mellett ő az abszolút nyertese a maratonnak!



A 43 éves thaiföldi sportolónő, Khemjira Klongsanun is indult a Chombueng maratonon. A 42 kilométeres távból már megtett 12 kilométert, mikor arra lett figyelmes, hogy az előtte haladó sportoló társak valamit kerülnek az úton. Odaérve látta, hogy egy pár hónapos kölyökkutya gubbaszt az útszélen - a semmi közepén, hiszen azon a szakaszon se házak nem voltak, emberekkel, de még kutyákkal sem találkoztak.

 

Egyértelmű volt hát az állatbarát nőnek, hogy a kutya elveszett, vagy elkóborolt - ilyen fiatalon pedig veszélyben volt egyedül a természetben. Nem volt kérdés, felkapta a kiskutyát, és a karjában tartva tette meg a maradék 30 kilométeres távot. A kölyökkel a kezében ért be a célba is.

 

 

 

 


Khemjira a verseny után a helyszínen is próbált utánajárni, ki lehet a kutyus gazdája, majd az elkövetkezendő napokban is, ám senki nem jelentkezett az egyébként valószínűleg kóbor kutya kölykéért. A maratonfutó ezért úgy döntött, maradhat nála az apróság, két felnőtt kutyusa mellett elfér ő is. A verseny után Chombueng-nek nevezte el a kis négylábút, aki azóta megkapta az oltásait is és egyre jobban beilleszkedik új családtagjai közé.

 

 

Karjában a kiskutyával ért be a célba a maratonfutó
Karjában a kiskutyával ért be a célba a maratonfutó 
Fotó: dailymail.co.uk

 

 

A kis kölyök is elfáradt, bár ő csak végigutazta a maratont
A kis kölyök is elfáradt, bár ő csak végigutazta a maratont
Fotó: dailymail.co.uk

 

 

Új otthonában nagyon jól érzi magát a kutyus
Új otthonában nagyon jól érzi magát a kutyus
Fotó: dailymail.co.uk

 

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Korlátozzák az erdőlátogatást március közepéig a Gemenc Zrt-nél Hírek - Címlapon
Korlátozzák az erdőlátogatást március közepéig a Gemenc Zrt-nél
Cesar Millan újra Magyarországon - Apa és fiai együtt a színpadon Hírek - Címlapon
Cesar Millan újra Magyarországon - Apa és fiai együtt a színpadon