A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megmenekültek a kutyakölykök

Több mint száz "étkezési" kutyakölyök menekült meg


2015. szeptember 17., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Több mint száz, „étkezési” kutyakölyköt vásároltak ki egy dél-koreai farmertől amerikai állatvédők. A pénz mellé a gazda új üzleti tervet is kapott, hogy másból tudjon megélni, az állatokat pedig kedden elszállították új kaliforniai otthonukba - írja a nol.hu



A Nemzetközi Állatvédő Társaság és a Változás az Állatok Számára Alapítvány jelentős áttörést ért el a Dél-Koreában és más ázsiai országokban elterjedt kutyaevés elleni harcban. Európai és amerikai állatvédők évek óta győzködik a tenyésztőket, hogy az állatokat nem szabad eladni az éttermeknek. Eddig az ázsiaiak elzárkóztak, mondván nem látnak semmi különbséget a baromfifogyasztás és a kutyahúsevés között - olvashatjuk a nol.hu oldalon.

 

Lola Webber az egyik megmentett kiskutyával
Lola Webber az egyik megmentett kiskutyával
Fotó: bbc.com

 

Kim Szú-gjun, dél-koreai gazda most beleegyezett, hogy felhagy a táplálkozási célú kutyatenyésztéssel, mi több, kollégáit is megpróbálja rábeszélni a váltásra. A nyugati alapítványok általában 2 ezer és 60 ezer dollár közötti összeget ajánlanak azoknak, akik áttérnek más állatok tenyésztésére vagy növénytermesztésre. A Változás az Állatok Számára Alapítványt vezető brit Lola Webber szerint végső céljuk a kutyahúsipar teljes felszámolása.

 

A kiskutyák megmenekültek hála a Change for Animals Alapítványnak
A kiskutyák megmenekültek hála a Change for Animals Alapítványnak
Fotó: nol.hu

 

Lehet, hogy Webber és társai nyitott ajtókon dörömbölnek – írja a BBC arra hivatkozva, hogy az érintett ázsiai országokban erősödik a középosztály, egyre több a házi kedvencként tartott kutya, és ezzel párhuzamosan gyengülnek a korábbi hagyományok. Szöulban egyre több a kutyabarát kávézó.

 

A dél-koreai fővárosban korábban ezerötszáz vendéglő étlapján szerepelt a kutyahús, amely mára alig hétszáz helyen rendelhető. Az is haladás, hogy a piacokon az állatokat immár nem verik agyon eladás előtt – ettől állítólag jobb volt az ízük –, hanem csupán árammal pusztítják el őket.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: nol.hu
Indexkép forrás: bbc.com

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezetőt örökbe? Hírek - Címlapon
Vakvezetőt örökbe?
6. EB OVO Piknik, lépjünk együtt! Hírek - Címlapon
6. EB OVO Piknik, lépjünk együtt!