A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyi kutyáknak olvastak meséket az állatbarátok a július 4-i tűzijáték alatt

2023. július 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Több tucatnyi felnőtt és gyermek döntött úgy, hogy ünneplés helyett inkább a félős ebeknek segít.



 

A függetlenség napja kiemelt ünnepnap az Egyesült Államokban, ilyenkor a legtöbb településen megannyi programmal és hatalmas tűzijátékkal koronázzák meg az eseményt. Sajnos ez egyúttal azt is jelenti, hogy kutyák milliói bújnak el rettegve az ágy alá, vagy futnak világgá félelmükben a zaj miatt.

 

Azoknak, akik a menhelyek rácsai mögött töltik ezt az időszakot, még ijesztőbb e jeles alkalom, hiszen nincs hova bújniuk. Összekucorodnak a kennel sarkában, reszketve várják, hogy véget érjen a pokoli durranások borzalma. Mindössze ennyit tehetnek. Egyedül vannak, és nincs annyi önkéntes, hogy minden kutyára jusson egy.

 

 

Július 4-én rengetegen látogattak el a menhelyre, hogy segítsenek a kutyáknak megnyugodni
Július 4-én rengetegen látogattak el a menhelyre, hogy segítsenek a kutyáknak megnyugodni
Fotó: TheDodo/MCCAC

 

 

Az egyik állatmenhely remek ötlettel állt elő: elindították a „Calming the Canines”, vagyis magyarul, a „Nyugalmat a Kutyusoknak” című programjukat, mellyel hagyományt szeretnének teremteni július 4-e alkalmából.

 

Már tavaly is sokan jelentkeztek felhívásukra. Több mint 300 lelkes kutyabarát döntött úgy, hogy ünneplés helyett inkább két arizonai menhelyen tölt el pár órát, hogy segíthessen a rettegő ebeknek egy kis nyugalomra lelni.

 

„Néhányan énekeltek nekik, mások meséket olvastak fel, és voltak olyanok is, akik csak ott ültek a kutyusokkal, és jutalomfalatokkal ajándékoztak meg őket. Annyira jó érzés volt ott lenni! Látszott, hogy a kutyák egyszerűen imádták, hogy rájuk irányult minden figyelem. Teljesen lekötötték őket az emberek, ahelyett, hogy a kinti robajra figyeltek volna” - emlékezett vissza Amy Engel, aki idén már másodszor látogatott el július 4-én a menhelyre.

 

 

A gyerekek mesét olvastak fel a rettegő kutyáknak a tűzijáték alatt a menhelyen
A gyerekek mesét olvastak fel a rettegő kutyáknak a tűzijáték alatt a menhelyen
Fotó: TheDodo/MCCAC

 

 

A kutyabarátoknak annyira megtetszett a nyugi-program, hogy sokan újra és újra visszatérnek az árvácskákhoz. Barátságok szövődtek az emberek és az ebek között; volt, aki kedvet kapott az önkéntes segítségnyújtáshoz, míg mások ideiglenes otthont ajánlottak fel a négylábúaknak. És persze akadt olyan kutya is, aki a programnak hála talált gazdira.

 

Egy csepp kedvesség óriási ajándék lehet egy magányos kutya számára. Remélhetőleg még több menhelyen átveszik majd a nyugi-programot nemcsak tűzijátékkal járó ünnepségek idején, hanem egyéb alkalmakkor is.

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Unsplash/@markuswinkler - MCCAC

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Brimo partysátor Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Hírek - Címlapon
Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?
Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Hírek - Címlapon
Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?