A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mozisztár kutyák

A filmtörténet leghíresebb kutyaszereplői


2017. január 01., 08:00


Szerző: kiberov


Kategória: Könnyű




A filmkészítők már a mozitörténelem hajnalán felismerték, hogy mi a kasszasiker egyik, szinte kötelező tényezője. Ez nem más, mint egy jól kiválasztott kutyaszereplő! Néhányan közülük legalább akkor sztárok lettek, mint ember kollégáik!



Rin-tin-tin

A világhírű német juhászkutya nem egy híres tenyészetből származik. Az amerikai hadsereg tizedese Lee Duncan 1918-ban, az I. Világháború végén talált rá egy kis francia faluban. Itt a falu végén egy a németek álltal otthagyott és súlyosan sérült kennelben már csak egy 6 fős németjuhász család volt életben, az anyakutya és 5 kölyke. Duncan az 5 kölyökkutyából egy fiút és egy lányt tartott meg, Rin-Tin-Tint és Nanette-t. A fiúkutya nevét, a francia gyermekek által az amerikai katonáknak ajándékozott szerencsehozó Rin tin tin figurák után kapta.

 

Rin-Tin-Tin és gazdája Lee Duncan
Rin-Tin-Tin és gazdája Lee Duncan

 

A tizedes magával vitte a kutyákat az Egyesült Államokba. A kettő közül a fiúkutyust kezdte el trenírozni. Rin-Tin-Tin-re egy kutyáknak szervezett akadályugró versenyen figyelt fel egy hollywoodi producer. 
Rin Tin Tin 1932-ben bekövetkezett haláláig 26 Warner Brothers produkcióban szerepelt, karrierje csúcsán hetente 10 ezernél is több rajongói levelet kapott! Miután kimúlt, Duncan visszavitte őt szülőföldjére, Franciaországba, és a világ leghíresebb állattemetőjében, a párizsi Asnières-sur-Seine-ben helyezte örök nyugalomra.

 

Lassie
 A filmtörténet egyik leghíresebb kutyasztárja Lassie.  Eric Knight megható regényét, a Lassie hazatért 1943-ban filmesítették meg először. A Lassie-t alakító skótjuhász eredeti neve Pal, és először nem is őt választották ki a produkció címszerepére. Dublőrként kellett volna szerepelnie, amikor az eredetileg kiszemelt eb nem volt hajlandó átúszni egy háborgó folyón.

 

A gyerekszereplő Elizabeth Taylor és Lassie ( Pal)
A gyerekszereplő Elizabeth Taylor és Lassie ( Pal)


A Lassie hazatér után Pal még 6 Metro-Goldwyn-Mayer alkotásban szerepelt, és gazdájával, Rudd Weatherwaxszal bejárta egész Amerikát, rodeók, vásárok, különféle egyéb rendezvények fényét emelték. Az 1954-ben debütált Emmy-díjas Lassie tévésorozatban már nem Pal, hanem utódai vették át Lassie szerepét. Az elmúlt 50 évben Pal leszármazottainak 8. nemzedéke áll a kamerák előtt. Lassie csillagot kapott a Hollywood-i hírességek sétányán, a 6368 Hollywood Blvd. szám alatt.

 

Toto
Toto, törzskönyvi nevén Terry, már viszonylag rutinos kutyaszínésznek számított, mikor 1939-ben Judy Garland mellett a kamerák elé állt az Óz, a csodák csodája forgatásán – a mai napig is népszerű alkotás már a harmadik filmje volt.

 

Toto ( Terry) és Judy Garland
Toto ( Terry) és Judy Garland


A  pályafutása során összesen 14 filmben szereplő cairn terrier filmtörténeti jelentősége, hogy megnyitotta az utat a kisebb termetű kutyahősök előtt filmekben.

 

Rex felügyelő

A nálunk is nagyon kedvelt televíziós sorozat 1994-ben indult el.A készítők Teresa Ann Millert, Hollywood első számú állatidomárát keresték fel, aki 17 kiskölyköt vett alaposabban szemügyre, és így választották ki Reginald von Ravenhorstot, alias Rexet. A  eb rendkívüli képességeinek hála, gyorsan vette az első akadályokat, ráadásul kiképzésében a legmodernebb eszközöket és módszereket alkalmazták.

 

Reginald von Ravenhorstot, alias Rex
Reginald von Ravenhorstot, alias Rex

 

Első pillanattól kezdve játékosnak bizonyult, és a legnehezebb feladatok sem okoztak számára gondot. Igaz, a veszélyesebb jelenetekben nem ő látható, mivel féltették az épségét, dublőr kutyákat alkalmaztak helyette.
Az eredetileg kiválasztott Rex az első öt szériában látható, ezután nyugdíjazták és egy Rhett Buttler nevű eb vette át a helyét.

 

 

 

 

Forrás: wikipedia.hu
Cikk első megjelenése: 2014. november 17.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában
…Igaz, csak egy reklámfilm erejéig játszotta el a hős megmentőt a híresen állatbarát színész. A kis videó egyébként igazi sztárparádé!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok
Gazdátlan állatok és a legújabb hazai kollekciók: nem mindennapi eseménnyel támogatják az örökbefogadható kutyusokat a hazai sztárok.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében
Lassie kutyust mindenki szereti. De ki is volt valójában az eb, aki eljátszotta a filmvásznon?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online MTI Hírstart JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mit tehetünk, ha eltűnt, és mit, ha találtunk egy kutyát? Hírek - Címlapon
Mit tehetünk, ha eltűnt, és mit, ha találtunk egy kutyát?
Ez történt 2016-ban Hírek - Címlapon
Ez történt 2016-ban