A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Önnek egy új kutyagumija érkezett!

Elhagyott kaki keresi gazdáját


2015. május 13., 22:15


Szerző: RSM


Kategória: Könnyű




A legtöbb szidalmat a kutyásokat a fel nem szedett kaki miatt kapják. Általában igazságtalanul, de mindannyian tudjuk, hogy vannak, akik előszeretettel felejtik maguk mögött hagyni a szemetet. Londoni kerületek összefogtak, hogy közösen lépjenek fel a hanyag gazdák ellen.



London két kerületének vezetői május elejére egy olyan konferenciát szerveztek, ahol legújabb ötletüket tárták a nyilvánosság elé: DNS minták alapján beazonosítják a kutyaürülékek tulajdonosait. 

 

Az ötlet abból adódott, hogy a kelet-londoni Barking és Dagenham a legszenyezettebbek - kutyaürülék szempontjából - a fővárosban. Évi 2,3 millió fontot (közel egy milliárd forintot) költenek arra, hogy az utcákat kaki-mentes övezetté tegyék. Ebből elegük lett, és úgy látják, hogy a 80 fontos büntetés ellenére sem változik a helyzet. 

 

Kellemetlen belelépni más piszkába
Kellemetlen belelépni más piszkába
Fotó: http://c2.thejournal.ie/

 

A 2016-os évben szeretnék bevezetni, hogy az elhagyott székletből mintát vesznek és elküldik egy laboratóriumba elemzésre. A megkapott eredmény 99,9%-ban kimutatja, hogy a központi adatbázis alapján kinek a kutyája után nem végzett rendes munkát a gazda. Így könnyebb lesz behajtani a büntetést, és rendre szoktatni a kutyásokat. 

Ehhez hasonló rendszer működik már az Egyesült Államokban, és az eredmények magukért beszélnek: lényegesen kevesebb szennyező anyag marad a természet lágy ölén.

 

A gazdik nagy részének már rutin a felszedés
A gazdik nagy részének már rutin a felszedés
Fotó: http://i.usatoday.net/

 

Az ötlet kidolgozói abban is gondolkodnak, hogy átvegyék egy Madrid melletti település szokását, ahol a kutyakakit bizony visszaviszik a tulajdonosának. 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: http://www.telegraph.co.uk/
Indexkép forrás: http://www.dogster.com/

Témába vág

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik
Borzasztóan kellemetlen tud lenni, amikor „kellene, de nem megy”. Nemcsak a kutya egészsége láthatja kárát, de életét is veszélyeztetheti, ha elmarad a kezelés. Mi okozhatja, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„Elpusztítjuk őket” - Veszélyben Johnny Depp kutyái Hírek - Címlapon
„Elpusztítjuk őket” - Veszélyben Johnny Depp kutyái
Kedvencünkkel Volán buszon is Hírek - Címlapon
Kedvencünkkel Volán buszon is