A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Őzike és kölyök kutyus – Egy végtelen barátság kezdete

2015. július 25., 16:15


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű




A kutya és más fajok között kötött jó kapcsolatból sosem lehet hiány. Gyakorta megjelenik a világhálón egy-egy aranyos történet, melyet mi is igyekszünk mihamarabb megosztani, nehogy bárki kimaradjon a cukiságból.



Emlékeztek Bubbles, az afrikai elefánt és Bella a labrador barátságára? Esetleg Ingora a németjuhászra, és Poldira a bagolyra? Netalántán Bogár kutyára, és Artúr malackára? Mind a különböző fajok közötti barátság létezésének megtestesítői, és kézzel fogható bizonyítékai.

Most egy új, frissen szövődő kapcsolatot mutatunk be Nektek, mely leginkább Kate a dog, és Pipa a szarvas kapcsolatához hasonlítható.

 

Ismerjétek meg tehát a két kölyköt, vagyis Liát a pici ausztrál juhászkutyát, és újdonsült barátját, Hansit, a kis gidát.

 

Egy baráti kutyapuszi :)

 

Hansit egy hetes korában hagyta magára az anyja, és egy környékbeli gazda talált rá. Hazavitte regensburgi farmjára, ahol a család gondoskodásának köszönhetően a kicsi gida megerősödött és lassacskán megbarátkozott az új környezettel. Ám, ami ezután történt, mindenkit meglepett! Lia, a 3 hónapos kölyökkutyus szinte testvérének fogadta Hansit és féltő gonddal terelgeti, bármerre is jár a farmon. Mivel együtt fognak felnőni, akár elválaszthatatlan barátság is kialakulhat közöttük.

 

Bár a történet aranyos, és lehet, hogy Hansi megmentőjére akadt, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a magukra hagyott gidák nem feltétlenül magányosak. Anyjuk elfekteti őket a magas fűben, bozótosban, hogy biztonságban legyenek, amíg ő élelmet gyűjt, esetleg menekül a veszély elől. Ezekhez a látszólag magányos gidákhoz TILOS hozzányúlni, ugyanis az őzmama nem fogadja őket vissza, ha az ember szagát hordozzák magukon. Bármennyire is aranyos, és cuki egy kis Bambi, ne engedjünk a kísértésnek, maradjunk távol tőle! Aki mindenáron tenni akar valamit, az értesítse a helyi erdészeket. Ők figyelni fogják a gidát.

 

Lia és Pippa

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: http://www.catersnews.com/

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaszimattal a netes bűncselekmények ellen? Hírek - Címlapon
Kutyaszimattal a netes bűncselekmények ellen?
Kisállat-biztosítás az Aegon Biztosítótól Hírek - Címlapon
Kisállat-biztosítás az Aegon Biztosítótól