A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Praktikák - így tartsd tisztán a kutyás lakást!

Kevésbé ráérőseknek is!


2016. március 06., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Jó tudni!




Bizonyára nem mondunk újat, ha sáros mancsokról, lucskos bundáról, csöpögő nyálról, vagy csomókban hömpölygő kihullott szőrről írunk. Viszont ha a tőlük való megszabadulás a kérdés, az már érdekesebb lehet. Állandó takarítás helyett itt a megoldás!



A patyolat tiszta lakás legtöbbünknek csak álom, mégsem cserélnénk le kedvencünket, ha ez lenne az ára. Most bemutatunk néhány trükköt, melyek segítségével a kutyatartók is finom illatba, és csillogó padlóra térhetnek haza.

 

A legnehezebb talán a szőrtől megszabadulni, főleg, ha kedvencünk nagytestű, rövid bundájú eb. A legkézenfekvőbb taktika, ha minden nap gondosan átkeféljük a négylábút, akár rövid, akár hosszú szőrről van szó. Minden típushoz más kefe a leghatékonyabb. A furminátor hatalmas szőrmennyiségeket képes eltávolítani rövid idő alatt, de ez nem alkalmazható a trimmelős, és aljszőrzettel nem rendelkező fajtákon. Számukra a legjobb egy puha fejű kefe. A kárpitra, vagy ruhára hullott szőrszálak száműzésére egy morzsaporszívót, vagy szőreltávolító hengert a legcélszerűbb használni.

 

"Ne haragudj, te szoktattál az ágyba!"
Forrás: http://cdn.pet360.com/

 

A pisi, kaki, nyál, és egyéb foltok nagy vonzerővel csalogatják a kutyát, hogy újabbakat produkáljon, és nem utolsó sorban nem is nyújtanak túl szép látványt. Ahhoz, hogy a lakást kissé megnyerőbbé varázsoljuk, nem kell más, csak néhány házi praktika. Fontos, hogy ne használjunk vegyszereket, mert kedvencünk felnyalhatja! Mindig legyen a szekrényben szódabikarbóna, ecet, és illóolaj! A pisis foltokat jól fel kell sikálni, és szagtalanítani sem árt, nehogy az eb nyilvános wc-nek nevezze ki. Erre forró vízbe kevert ecet (1 ek.), és természetes alapanyagokból álló mosogatószer (1-2 ek.) elegye a leghatékonyabb megoldás. A pisit először itassuk fel, majd dörzsöljük át néhányszor a keverékkel. Száradás után ezt ismételjük meg. Légfrissítésre alkalmazhatunk egy kis szódabikarbónát, illóolajokkal és vízzel keverve. Fel se fog többé tűnni, hogy kutya is van a lakásban.

 

A padló tisztántartására kicsivel nagyobb gondot kell fordítani, de ez sem olyan fárasztó munka, mint amilyennek elsőre látszik. Tanítsuk meg a négylábúnak, hogy séta után álljon meg a bejárati ajtóban, és várja, hogy megtöröljük a lábát. Nagy segítség, ha nem trappol be sáros mancsokkal a fehér szőnyegre! A talpszőr kivágása is előnyhöz juttathat, hiszen akkor ezzel sem hord be plusz port a patyolat tiszta szobába. A hetente kétszeri porszívózást sajnos nem lehet kihagyni, ha csillogó parkettát szeretnénk. Az egyik alkalommal egy felmosást (ecettel) és parketta fényezést (szervezetre nem káros szerrel) is meg kell ejteni, ez gátolja egy ideig a kosz megtapadását, és igen megnyerő látványt nyújt.  Az eb helyét, játékait és tálját is mossuk ki néha, sőt néhány havonta őt sem árt megfürdetni.

 

A segítség sosem marad el
A segítség sosem marad el
Forrás: http://www.dogster.com/

 

Ezek mellett a gyors trükkök mellett is érdemes félévente, vagy évente nagytakarítást rendezni, hiszen az atka és bolha bárhol megtelepedhet. Ilyenkor mossuk ki a függönyöket, kanapékat és ágymatracokat is, valamint vigyük el a szőnyeget tisztítóba.

A rendszeres takarításnak hála, fel se fog tűnni a látogatóknak, hogy kutyával élünk, hacsak abból nem, hogy a nyakukba ugrik az ajtóban. :)

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: zastavki.com
Cikk első megjelenése: 2015. május 27.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére
Tiszta otthon, rendes ház. Gazdiként ezt bizony olykor kihívásként élhetjük meg, és gyakrabban kerül elő a takarító-szett. Milyen problémát okozhatnak a kutya számára, és hogyan előzzük meg a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mindig van remény - egy 16 éves kutya története Hírek - Címlapon
Mindig van remény - egy 16 éves kutya története
Így segít a gyereknek olvasni a kutya Hírek - Címlapon
Így segít a gyereknek olvasni a kutya