A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rekord született a III. Ebugatta Kutya Napon!

2015. szeptember 15., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Eb ugatástól volt hangos Gödöllő városa, közel félezer kutya vett részt a III. Ebugatta Kutya Nap programjain. Petrus Krisztinával, az Ebugatta tulajdonosával, a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk a rendezvényről és a rekordról.



Bemutató a III. Ebugatta Kutya Napon
Bemutató a III. Ebugatta Kutya Napon
Kép: ebugatta.hu

 

- Hogyan került a televízióból az Ebugatta Gödöllőre?
- 1996-ban csendült fel először az Ebugatta szignálja, „ha van kutyád, van szíved, hozzánk tartozol”, azóta hetente volt látható televíziós műsorunk több országos csatornán is. 2007-2010. között Budapesten, a Klauzál téren kerültek megrendezésre az első Ebugatta napok, amiknek már akkor is nagy sikerük volt. Édesanyám, Harcsás Márta, az Ebugatta alapítójának halála után sem akartam abbahagyni, hogy a felelős és kultúrát állattartást népszerűsítsem, így egy kicsit átalakulva, online folytattam az Ebugattát. Gödöllő város polgármestere Dr. Gémesi György és Péterfi Csaba Polgármesteri kabinetvezető mindketten nagy kutyabarátok, édesanyám nagyon jó barátai voltak, és ők kértek fel három évvel ezelőtt, hogy a belvárosi napok keretén belül szervezzek egy családi délelőttöt a kutyabarátoknak, ezzel is segítették munkám, az Ebugattát.

 

 

 

 

- Ahogy a fotókat nézzük, évről évre egyre többen látogatnak el a rendezvényre. Minek köszönhető ez a siker?
- Igyekszünk minden évben új, változatos programokkal várni a kutyatartókat a tradicionálisnak számítóak mellett. Idén fajtamentő szervezetek kaptak meghívást, valamint egy rekorddal készültünk a bemutatókon, tanácsadáson és szépségversenyen kívül. Az Ebugatta rendezvényeire ingyenes a belépés, és igyekszünk senkit sem hazaengedni üres kézzel, támogatóinktól mindig azt kérjük, hogy kedveskedjenek a kutyásoknak ajándékokkal, idén az Ebugatta-PettBull kedvezményes vásárlási kuponját, egy kutya sálat, és konzerv tetőt kaptak a PettBulltól, valamint oklevelet a szépségversenyben résztvevők Gödöllő városától. Sikeresnek mondom még azért, mert a közösségi oldalakon több kutyás csoporttal is jó barátságot ápolunk, akik a rendezvényeinkre mindig kisebb találkozókat is szerveznek, mi pedig viszont vagyunk hívva, így most sok baráttal találkozhattak. Idén 399 kutyát regisztráltak összesen a rendezvényre, ami majdnem egy nemzeti kutyakiállítás résztvevőinek száma.

 

Dr. Gémesi György a díjazottakkal
Dr. Gémesi György a díjazottakkal
Kép: ebugatta.hu

 

Dr. Gémesi György a díjazottakkal
Gémesi György a díjazottakkal
Kép: ebugatta.hu


- A szépségverseny nem a szokásos módon zajlott.
- Idén csavartunk egyet, és öt korosztályban mérettették meg magukat a kutyusok. 15+1 győztesünk lett, mert a Polgármester Úr nem tudott az egyik csoportban két kutyus között dönteni, így ő két kedvencet választott, akik győzteseknek járó ajándékot átvehették, ami a funkcionális egy karton kutyakonzerv mellett bolha-kullancs elleni szer volt. Valamint a Magyar Turizmus Zrt. képviselője is öt kiválasztott kutyusnak adott ajándékot. Számomra is volt egy nagy meglepetés, hiszen Gödöllő város egy kristálytálat ajánlott fel édesanyám emlékére, és három díjazottat nekem kellett választanom. Az én szívem a puliké, mivel közöttük nőttem fel, és amikor megláttam a ringben egy igen ifjú szőke kis hölgyet, aki a fekete kis pulijával vett részt, egyértelmű volt számomra, hogy ő lehet méltó erre az emlékre, és, mint mondtam is neki, én is így kezdtem sok évvel ezelőtt, remélem ez a díj is hozzájárul majd ahhoz, hogy mindig is szeresse majd a magyar kutyafajtáinkat.
 

Petrus Krisztina és Dr. Gémesi György az első helyezettel
Petrus Krisztina és Dr. Gémesi György az első helyezettel
Kép: ebugatta.hu

 

III. Ebugatta Kutya Nap
Kép: ebugatta.hu

 

- A nap legizgalmasabb része a rekord volt.

- Az izgalmas rész az volt, hogy az M1 csatorna élőben jelentkezett eseményünkről, így mindent időre kellett lebonyolítsunk. Rengeteg segítőnk, több állatorvos is jelen volt, és koordinálták az eseményt. A drónfelvételekkel készült fotókon jól látható, hogy nagyon hosszú lett a sora a résztvevőknek. A rekord hitelesítéséhez arra volt szükség, hogy egy időben, egy helyen, legalább öt percig egye egy kutyus a PettBull konzervet. Ezzel sem volt probléma, és így a rekordunk sikeres lett. 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: ebugatta.hu

Témába vág

Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája? Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája?
A Guinness Világ Rekordok vizsgálatot indított az ügyben, egyúttal felfüggesztette a Világ Legidősebb Kutyája cím kiadását. Mi történhetett?

31 éves korában szenderült örök álomra Bobi, a világ legidősebb kutyája 31 éves korában szenderült örök álomra Bobi, a világ legidősebb kutyája
Nemcsak hihetetlenül magas életkora, de kedvessége miatt is belopta magát az emberek szívébe. Bobira emlékezünk.

Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek
Kétszáznál is több négylábú jelent meg a Mancs őrjárat – A szuperfilm első nyilvános bemutatóján.

Ő valószínűleg a világ legöregebb francia bulldogja Ő valószínűleg a világ legöregebb francia bulldogja
A 17 éves Rocco nevű francia bulldog lehet fajtájának legidősebb példánya. És Rocco köszöni szépen, jól van!

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar Termék Nagydíjat nyert a Julius-K9 terméke! Hírek - Címlapon
Magyar Termék Nagydíjat nyert a Julius-K9 terméke!
A IV. Vizsla Túra Fesztiválon jártunk Hírek - Címlapon
A IV. Vizsla Túra Fesztiválon jártunk