A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szobrot emeltek a lánynak és kutyájának, akik túlélték a szibériai vadont

2016. január 05., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű




Naida a kutya, és Karina a kislány története egészen magával ragadó. Majdnem két teljes hetet töltöttek el együtt a szibériai vadonban. Naida csak annyi időre hagyta magára kis gazdáját, amíg elment, hogy a megmentésükre siető embereket találjon.



2014. július 29-én Rodion Chikitova belevágott egy hosszú túrába, hogy eljusson szülőfalujába, arról nem tudva, hogy négy éves kislánya, Karina követte őt az erdőbe. A kölyökkutyájuk, Naida is csatlakozott hozzá. Karina anyukája azt hitte, Rodion magával vitte a lányt, mindaddig, amíg néhány nappal később nem beszéltek telefonon. Ekkor a legnagyobb félelmük igazolódott be, a kislány eltűnt.

 

A csapatok, és a kutya
A csapatok, és a kutya
Fotó: lifewithdogs.tv

 

Csapatok keresték földön és levegőben, de semmi nyomát nem látták Karinának. Egyesek azt bizonygatták, hogy biztosan medvetámadás érte az erdőben. Az esélyek, hogy megtalálják a kislányt, és kutyáját az adott körülmények között, a 40 °C-os melegben, nagyon alacsonyak voltak. De 9 nappal az eltűnésük után a kutya visszatért a lány lakhelyére, Olom falujába.

 

Két nappal Karina megtalálása előtt a kutyusa hazajött. Ez volt az a pillanat, amikor a szívünk teljesen összeszorult, ugyanis úgy véltük, Naida társasága jelentősen megnöveli a kislány túlélésének esélyeit. Az éjszakák Yaukitában nagyon hidegek, néhány területen akár mínuszokba is átfordulhatületen a hőmérséklet – mondta Afanasiy Nikolayev, a Sakha Republic Rescue Service szóvivője.

 

Úgy gondoltuk, ha a kölyök ott van vele, hogy megölelje, az elég meleget biztosít számára, hogy átvészelje az éjszakákat. Tehát amikor a kutya megjelent, azt mondtuk ennyi volt, itt a vége. Ha eddig még életben volt - amire igen kicsi esély mutatkozott – akkor biztosan elvesztette minden reményét.

 

A kislány megtalálása Naida segítségével
A kislány megtalálása Naida segítségével
Fotó: lifewithdogs.tv

 

De Naida nem csak visszatért, azért jött, hogy embereket hívjon, akik megtalálják Karinát, és a megmentőket pontosan a kislányhoz vezette. Karina elbújt a magas fűben, ez lehetett az oka, hogy nem látták a magasból sem.

 

A kutya segítségével azonnal megláttuk a fűben rejtőzködő kislányt. Odaszaladtunk hozzá, adtunk neki egy kis teát, majd amilyen gyorsan csak lehetett autóba tettük, és kórházba szállítottuk – mesélte Nikolayev. Az ölemben vittem Karinát az autóhoz, aki olyan könnyű volt, mint egy madár. Nem nyomhatott többet 10 kilónál, de csodával határos módon teljesen öntudatánál volt. Nem szenvedett különösebb sérülést sem, csak néhány szúnyogcsípés, és horzsolás tarkította a bőrét. Karina elmesélte, hogy bogyókon, és folyóvízen éltek Naidával, így élték túl a két hetet.

 

Karina, a nagymamája, és Naida
Karina, a nagymamája, és Naida
Fotó: lifewithdogs.tv

 

Naida visszatérte után a kislány első szavai azok voltak hozzá, hogy „miért hagytál itt?”. De emiatt a csodálatos kutya miatt élhette túl Karina a történteket, és találhatták meg azelőtt, mielőtt bármi rossz történt volna.

 

Nikolay Chochchasovot inspirálta a páros kitartása, és egy bronz szobrot alkotott a tiszteletükre. Karina pont akkor ünnepelte a hatodik szülinapját, amikor Nikolay Mestnikov, a Yakutsk repülőtér igazgatója leleplezte a szobrot.

 

Szobor a hős páros tiszteletére
Szobor a hős páros tiszteletére
Fotó: lifewithdogs.tv

Forrás: lifewithdogs.tv
Indexkép forrás: lifewithdogs.tv

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier
Skócia, 1858. A bozontos kiskutya gazdáját súlyos betegség ragadta el. Bobby elkísérte utolsó útjára, majd leheveredett a sírhantra, és elhatározta, hogy vigyáz rá, amíg csak él.

„Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog „Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog
Szívéből szólt a kívánság. Megható videó!

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Ebugatta Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva állatoknak segít gazdára találni az IKEA - videóval! Hírek - Címlapon
Árva állatoknak segít gazdára találni az IKEA - videóval!
Tacskó zavarta meg az időjárás-jelentést az RTL Klubon Hírek - Címlapon
Tacskó zavarta meg az időjárás-jelentést az RTL Klubon