A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták

2020. november 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A végtelenül legyengült kutya órák óta várhatta, hogy valaki felfigyeljen rá, és felkarolja. Mancsát rátette a csónak szélére, kérve, hogy emeljék be, mentsék meg. Megható videó!



50 éve nem látott erejű árvíz öntötte le a dél-mexikói Tabasco régiót. A Gamma árvíz és az Eta hurrikán e területen csaptak össze, rettenetes esőzést okozva. Több mint 300 ezer embert érintett a természeti katasztrófa valamilyen formában, több tucatnyi áldozatot követelve, miközben az eltűntek száma is több százra rúg.

 

A vihar már elült, de hatalmas pusztítást hagyott maga után. A mexikói haditengerészet katonái éjt-nappallá téve segítették a bajbajutottakat, csónakokon fésülték át az elárasztott vidéket, hogy biztonságba vihessék a kint rekedteket. Az egyik szerencsés nem más volt, mint egy labrador, aki egy ház falának támaszkodva az életéért kapaszkodott egy fém korlátba, testét félig ellepte a víz.

 

Az életéért kapaszkodott a korlátba a kutya a magas vízben
Az életéért kapaszkodott a korlátba a kutya a magas vízben
Fotó: Facebook/SEMARMX

 

A végtelenül kimerült kutya órák óta várhatta, hogy valaki felfigyeljen rá, és felkarolja. A maszkos emberek láttán először összerezzent, ám ahogy megérezte a simogató kezeket buksiján, megértette, hogy érte jöttek. Mancsát rátette a csónak szélére, kérve, hogy emeljék be, mentsék meg.

 

Gyorsan átszállították egy nagyobb mentőcsónakra, majd orvosi ellátásban részesítették a legyengült ebet. A rettegő, lesoványodott kutya látványa még a legkeményebb katonákat is megríkatta.

 

 

Senki nem hiányolta a négylábú túlélőt, így menhelyre került volna, vagy vissza az utcára. Ám kedves jelleme, hálás tekintete miatt olyannyira beleszerettek a haditengerészetnél, hogy hivatalos ünnepség keretében családjukba fogadták.

A kutya igazi hírességgé vált közösségi oldalukon: követőik segítségét kérték, hogy megtalálhassák a leginkább hozzáillő nevet.

 

Barátságos, kíváncsi természete és fizikai erőnléte miatt még az az ötlet is felmerült, hogy a megfelelő képzést követően mentőkutyává avanzsálhasson. „Csodálatos lehetőségek rejlenek benne, megvan hozzá a képessége” – áradoztak róla a katonák.

 

Hivatalosan is örökbefogadta a mexikói tengerészek családja az árvízből mentett kutyát
Hivatalosan is örökbefogadta a mexikói tengerészek családja az árvízből mentett kutyát
Fotó: Facebook/SEMAR

 

Bizonyára remekelne a feladatban, hiszen pontosan tudja, milyen érzés egy félelmetes helyzetben egyedül, elveszetten várni arra, hogy megmentsék. Neki szerencséje volt, hiszen megtapasztalhatta azt az érzést is, ahogy segítő karok helyezték biztonsága - a legszebb ajándék lehetett számára, hiszen a reményt és az életet kapta vissza ezáltal. 

 

A labrador nagyon hálás, hogy megmentették
A labrador nagyon hálás, hogy megmentették
Fotó: Facebook/SEMAR

 

Megmentették a kutya életét - egy nap talán ő fog másokat megmenteni
Megmentették a kutya életét - egy nap talán ő fog másokat megmenteni
Fotó: Facebook/SEMAR

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Facebook/SEMARMX

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat
Mintha érezte volna, hogy most valami nagyon fontos dolog van történőben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál Ebugatta AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A teszteknél is hatékonyabbak a koronavírus-kereső kutyák Hírek - Címlapon
A teszteknél is hatékonyabbak a koronavírus-kereső kutyák
Indítványozták a kaposvári állatkínzó letartóztatását Hírek - Címlapon
Indítványozták a kaposvári állatkínzó letartóztatását