A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány

2023. november 09., 10:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.



A támogatást ismét civil állatvédő ernyőszervezetek kapták, ezzel idén csaknem 107 millió forintra emelkedett az alapítvány kuratóriuma által megítélt állatvédelmi támogatások összege - közölte az alapítvány az MTI-vel.

 

Mint írták, az alapítvány közfeladatai közé tartozik az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése mellett az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása is.

 

Az idei év őszén az alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy egyedi kérelmek alapján újabb forrásokkal támogatja a Kelet-Magyarországon tevékenykedő állatvédőket, valamint a szaporítótelepekről mentett állatok elhelyezését, ezáltal a rendkívül káros szaporító tevékenység felszámolását.

 

 

Rengeteg a kóbor- és a gazdás, de kóborló kutya Kelet-Magyarországon
Rengeteg a kóbor- és a gazdás, de kóborló kutya Kelet-Magyarországon
Fotó: Unsplash - Kristijan Arsov

 

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében tevékenykedő Kelet-Magyarországi Állatvédők Szövetsége (KEMÁSZ) tagszervezetei szerint csak a két vármegye területén összesen 200-225 ezer kóbor vagy gazdás, de kóborló kutya okoz mindennapos kihívást a települések vezetőinek, lakóinak és az állatvédőknek. Az alapítvány döntése értelmében a szövetség tagszervezetei összesen 10 millió forint támogatást kaptak ivartalanításra.

 

Az alapítvány emellett az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége részére 2 millió forintos támogatást utalt át jellemzően bull jellegű, alulszocializált kutyák állategészségügyi kiadásaira, amelyek egy szaporítótelep felszámolása kapcsán kerültek a szövetség tagszervezeteinek gondozásába. Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban - áll a közleményben.

 

Mint felidézték, Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumának elnöke korábban bejelentette: az alapítvány az idén már döntött csaknem 95 millió forintnyi támogatásról, amelyből a támogatott ernyőszervezetek és az Állatorvostudományi Egyetem ivartalanításra 39 millió forintot, infrastruktúra-fejlesztésre 36 millió 250 ezer forintot, oktatásra, kutatásra, egyéb rendezvényre 19 millió 650 ezer forintot fordíthatnak.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Kristijan Arsov

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére 95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány szeptemberben éves költségvetése több mint harmadát, mintegy 95 millió forintot állatvédő civil ernyőszervezetek fejlesztésére, prevenciós és edukatív munkájának megsegítésére, az állatkertek állatmentő és fajvédelmi tevékenységének erősítésére, valamint az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) civil állatvédőket segítő ivartalanítási programjának és kutatómunkájának támogatására fordítja - közölték hétfőn, Budapesten.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Korlátozások a turistautakon – Tájékozódj indulás előtt! Hírek - Címlapon
Korlátozások a turistautakon – Tájékozódj indulás előtt!
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Hírek - Címlapon
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat