A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal

2023. július 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Utazás




Szeptember 15-ig nemcsak a kicsi, hanem a közepes és nagytestű kutyák is ingyen utazhatnak a vonatokon.



 

„Utazz házikedvenceddel vonatjáratainkon kényelmesen és könnyedén” – olvashatjuk a Trenitalia oldalán, ahol az is kiderül, hogy a kutyákat, macskákat és egyéb háziállatokat térítés nélkül szállíthatják az utasok, amennyiben elférnek egy 70x30x50 cm nagyságú boxban. Az elférnek természetesen úgy értendő, hogy a szállítóketrecben vagy -boxban utazó állat biztonságosan és kényelmesen tölthesse el az utazás idejét.

 

Azoknak sem kell aggódniuk, akik szívesen magukkal vinnék közepes vagy nagytestű kutyusukat olaszországi útjukra. Másodosztályú vagy standard menetjeggyel ők is elkísérhetik a gazdikat a vonatokon. Utasonként egy kutya szállítható, az utazás ideje alatt az ebet pórázon kell tartani, és szájkosarat kell viselnie.

 

 

 

Szeptember 15-ig nemcsak a kicsi, hanem a közepes és nagytestű kutyák is ingyen utazhatnak a vonatokon.
Szeptember 15-ig nemcsak a kicsi, hanem a közepes és nagytestű kutyák is ingyen utazhatnak a vonatokon.
Fotó: Unsplash - Egor Gordeev

 

 

Idén nyáron azonban még egy dologgal szeretne az olasz vonattársaság kedveskedni az utasoknak:

 

 

  • 2023. szeptember 15-ig minden kutya ingyen utazhat a Frecce és az Intercity járatain, tehát a gazdinak csak a saját menetjegyét kell megváltania, kedvence után nem kell fizetnie.
     
  • 2023. szeptember 16-tól sem kell nagy áremelkedésre számítani, ha kutyánkkal vonatoznánk Itáliában: vasárnaptól péntekig 5 euróba fog kerülni a „kutyajegy”, szombatonként pedig mindössze 1 eurót kell fizetni négylábú barátunk után, amennyiben nem fér bele a fent megadott méretű szállítóboxba.

 

 

Hol lehet megvásárolni a menetjegyet?

 

A Trenitalia honlapján vagy az applikációban először az úticélt kell kiválasztani. Tegyük fel, hogy Velencéből utaznánk vonaton Milánóba, július 14-én pénteken dél körül.

 

Ha megvan az időpont és az osztály, adataink megadását követően a fizetés előtt választhatjuk ki milyen plusz szolgáltatást szeretnénk igénybe venni. Rögtön az első lehetőség a „Viaggia con il tuo cane” vagyis „Utazz a kutyáddal”, melyre rákattintva megjelenik egy felugró ablak.

 

Ha elolvastuk a felhasználási feltételeket és kipipáltuk a „Gratuito” (díjmentes) szó melletti üres négyzetet, a „Conferma” (Rögzítés) menüpont élénk pirosra vált. Erre kattintva már hozzá is adtuk kedvencünk jegyét a miénkhez, természetesen ingyen (szeptember 15-ig).

 

 

Utazás kutyával vonaton Olaszországban - A Trenitalia honlapján a menetjegy megvásárlása előtt adhatjuk hozzá a négylábú utast
Utazás kutyával vonaton Olaszországban - A Trenitalia honlapján a menetjegy megvásárlása előtt adhatjuk hozzá a négylábú utast
Fotó: lefrecce.it

 


Forrás: https://www.trenitalia.com/it/servizi/a-bordo/trasporto-animali-domestici.html

 

Forrás: trenitalia.com
Indexkép forrás: Unsplash - Egor Gordeev

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Hírstart JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Hírek - Címlapon
Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Szimatparkot és játszóteret építettek idős menhelyi kutyáknak a lottónyertesek Hírek - Címlapon
Szimatparkot és játszóteret építettek idős menhelyi kutyáknak a lottónyertesek