A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Várandós anyukára támadtak a rablók, akik az újszülött kiskutyákat akarták - Frissítve!

2018. október 29., 11:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Közérdekű




A terhes nőre kést rántottak a kutyarablók és végül el is lopták az egynapos francia bulldog kölyköket.



 


Frissítés!

 

A rablók egy állatorvosi rendelő előtt hagyták az almot, de sajnos a nyolc kiskutyából csak kettő élte túl a megpróbáltatást. A kölyköket kedd este lopták el a terhes nőtől, péntekre azonban rájöttek, nem tudnak mit kezdeni a csupán néhány napos kicsikkel. Ám sajnos túl későn, csak kettő maradt életben. Őket antibiotikumokkal kezelik, gazdájuk pedig arra kér mindenkit, hogy imádkozzanak a kutyusokért - írja a BBC.

A rendőrség továbbra is keresi az elkövetőket.


 

 

A 26 éves, háromgyerekes édesanyára, Leeanne Corbettre stretfordi otthonában támadt rá két férfi kedd este. A támadáskor a nő két hétéves és sérült tízéves fia az emeleten tartózkodott. Az anya elmondása szerint, mikor ajtót nyitott két kapucnis felsőt viselő egyén belökte a konyhába, a hasának pedig kést szegeztek. Az újszülött francia bulldog kutyákért kapott pénzt követelték. Leeanne elmondta nekik, hogy mivel egy napja születtek, még nem adta el őket, tehát nincs belőlük pénze. Ekkor magukhoz vették az inkubátorban fekvő kiskutyákat, majd felmentek az emeletre, ahol a gyerekek videójátékoztak. A konzolt is magukkal akarták vinni, ám az egyik bátor fiú rájuk kiabált, így azt ott hagyták és a kutyákkal távoztak. (A rablókról készült kamerafelvételeket ide kattintva lehet megtekinteni.)

 

A nő most attól tart, hogy a kiskutyák az anyjuk nélkül 36 órán belül meghalhatnak. Óránként etetésre szorulnak, arról nem is beszélve mennyire védtelenek még. Az anyakutya, Reign azóta a lábát rágja a kölykei elvesztése okozta stressztől. A lopás teljes mértékben értelmetlen volt, biztos hogy senki nem fog néhány napos kutyákat vásárolni tőlük és nagy valószínűséggel a babák el fognak pusztulni. Leeanne mégis a sajtón keresztül próbál üzenni a két férfinak, hogy hagyják a kölyköket egy állatorvosi rendelő előtt, hogy azok visszakerülhessenek anyjuk mellé és megmeneküljenek.

 

Az újszülött kölykök anyjuk nélkül képtelenek a túlélésre
Az újszülött kölykök anyjuk nélkül képtelenek a túlélésre
Fotó: PA

 

 

A három gyermek még mindig traumatizált állapotban van a betöréstől.

Greater Manchester rendőrsége nyomozást indított az ügyben és nagy erőkkel keresik az elkövetőket. A helyi nyomozó is mélységesen fel van háborodva az esettől, leginkább azon, hogy emberek egy kis pénzért képesek egy terhes nőre és gyermekeire támadni. Ráadásul teljesen feleslegesen.

 

 

 


Az fenti esetből is le lehet vonni a tanulságot, hogy mennyire veszélyes egy fajtát ennyire „sztárolni”. A francia bulldog napjaink egyik legnépszerűbb fajtája, de sajnos hírességének rengeteg veszélye és árnyoldala van. Egyfelől a túltenyésztés, illegális szaporítás, másrészt az is, hogy emberek extrém esetekben akár ilyen tettekre is vetemedhetnek, mert tudják, jó pénz származik belőle.


 

 

 


Indexkép forrás: MEN Media
Cikk első megjelenése: 2018. október 26.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását
Az angliai és a walesi tilalom elrendelése után a skót kormány is megtiltja az amerikai bully kutyafajta XL változatának tenyésztését és forgalmazását.

A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál
Az ELTE Etológia Tanszékének munkatársai legújabb kutatásukban kimutatták, hogy a rövid fejű kutyák egészsége több ponton is károsul, ami az agyműködésükben is tetten érhető - tájékoztatta az ELTE az MTI-t.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kínai városban is bevezették a kutyajogosítványt Hírek - Címlapon
Egy kínai városban is bevezették a kutyajogosítványt
Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén Hírek - Címlapon
Megtanította segítőkutyájának, hogyan védje meg a sérülésektől roham esetén