A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítségre szorulnak az árva állatok - nincs tartaléka az állatmenhelyeknek

2020. április 04., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az állatmenhelyeknek nincs akkora anyagi tartaléka, ami biztosítaná fennmaradásukat a koronavírus járvány ideje alatt.A zsúfolt állatmenhelyeknek nincs akkora anyagi tartalékuk, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult állapotot uralni tudják - közölte a Hangya Közösség Alapítvány az MTI-vel.

 

Sok állatmenhely a menzai maradékokból oldja meg az állatok etetését, azonban az iskolák, óvodák bezárásával ez a lehetőség már nem lesz elérhető számukra. A zsúfolásig telt menhelyek akár több száz állatról is gondoskodnak, ami akár több zsák eledelt is jelenthet, melyből szintén nehéz tartalékokat felhalmozni. 

 

A felhívás rámutat arra is, hogy sok szervezet tartott bevásárlóközpontokban havonta élelemgyűjtést, ami most megvalósíthatatlan, így kényszerhelyzetbe kerültek. Ráadásul ma Magyarországon az állatvédő szervezetek saját fenntartásúak, és a szereplők nem kapnak állami támogatást.

 

 

A menhelyeken sokszor több száz állatról gondoskodnak, így óriási mennyiségű eledel fogy
A menhelyeken sokszor több száz állatról gondoskodnak, így óriási mennyiségű eledel fogy
Fotó: iheartdogs.com

 

 

Minden apró segítség is sokat jelenthet a menhelyeknek: egy kutya napi élelmezés 300 Ft körül van, ez hetente kb. 2000 Ft, havonta 9000 Ft - mutat rá a Hangya Közösség.

 

A legnagyobb szükség a kutya- és macska eledelre: száraztápra, konzervre, húsra van. 

Ugyanakkor a legtöbb menhely már nem fogad látogatókat a vírus terjedésére való tekintettel, ezért ha tehetjük, pénzadománnyal, utalással segítsük őket.

 

Ha személyesen vinnénk élelmet, előtte mindenképpen egyeztessünk az adott menhellyel telefonon!

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2020. március 19.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket Örökbefogadható kutyát keresett a család, amikor meglátták rég eltűnt kedvencüket
A juhászkutya keverékre 30 kilométerrel arrébb bukkantak rá egy menhelyen, miután három hónappal korábban nyoma veszett.

Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására kiírt pályázat nyerteseit Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására kiírt pályázat nyerteseit
Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására májusban meghirdetett pályázat eredményét: az 500 millió forint keretösszegű pályázaton 187 nyertes részesül 500 ezer forint és 10 millió forint közötti összegben.

Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen
A tüzet szerencsére sikerült eloltani, mielőtt tovább terjedhetett volna, több kutya azonban így is életét vesztette. A menhely mielőbb megkezdené a karanténépület újjáépítését, ehhez azonban segítségre van szükségük.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így lopta el a showt egy kutya a gazdái esküvőjén Hírek - Címlapon
Így lopta el a showt egy kutya a gazdái esküvőjén
Sikerült feltérképezni a német juhászkutyák teljes genomját Hírek - Címlapon
Sikerült feltérképezni a német juhászkutyák teljes genomját