A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók

2024. március 22., 14:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.



 

1.   Állatbarát nyaralás a természet közelében

 

A kutyabarát turizmus népszerűsége hazánkban is egyre inkább növekszik, ami nem meglepő, hiszen európai szinten az élvonalban járunk az egy családra eső kutyusok számát tekintve. A kutyával való utazás térnyerése pedig részben annak is köszönhető, hogy növekszik azon szálláshelyek száma, amelyek igyekeznek alkalmassá válni a házi kedvencek befogadására. 

Mindemellett egyre több kutyatartó fedezi fel a kutyás nyaralás előnyeit és azt, hogy ezek a pozitív élmények milyen jótékony hatással bírnak az állatra és a gazdira nézve egyaránt. Az a tény azonban, hogy az adott szálláshelyen megengedett a kutya jelenléte még nem elegendő feltétele egy valóban kellemes kutyás nyaralásnak. Számos szempont van, amelyre érdemes odafigyelni, hogy egy valóban állatbarát üdülést sikerüljön kiviteleznünk.

A legideálisabb megoldás egy állatbarát nyaraláshoz a kempingezés, hiszen ott a kutya is mindvégig a természet közelében lehet. Az Aranypart Camping & Apartments csapata folyamatosan kutatja a kutyabarát kempingezés fejlesztési lehetőségeit és különböző megfontolandó szempontokkal segíti a vendégeket, hogy mindenki számára élményszerű legyen a közös nyaralás. Az alábbiakban képet kaphatunk a balatoni kutyás kempingezés lehetőségeiről.

 

 

A kutyánkkal közösen eltöltött nyaralás igazán emlékezetessé válik - nagyszerű élményeket gyűjthetünk együtt!
A kutyánkkal közösen eltöltött nyaralás igazán emlékezetessé válik - nagyszerű élményeket gyűjthetünk együtt!

 

 

2.   A nyaralóhely kiválasztásának szempontjai

 

 A kempingezés nemcsak az embereknek nyújt kikapcsolódást, hanem a kutyáknak is lehetőséget ad a mozgásra, a szabadban való időtöltésre, ami fontos az állatok fizikai és mentális egészségének szempontjából. Ez a forma a leginkább kutyabarát üdülési lehetőségek közé tartozik.

Az nyaralás kiválasztásánál, legyen hangsúlyos, hogy a szálláshely a kutyáknak megfelelő környezettel rendelkezzen, ugyanakkor a vendégek számára is legyenek könnyen elérhető kényelmi szolgáltatások, hiszen a cél az, hogy mindenki jól érezze magát. 

Az Aranypart Camping & Apartments egy különleges kemping és üdülőfalu egyben, amely jó példa lehet erre. A széles szolgáltatási paletta pedig nem csak a gazdiknak kedvez, de a kutyának sem kell kényelmetlenséget szenvednie például az étkezések, vagy egyéb szabadidős programok kapcsán. A szálláshely kiválasztásánál mindig ellenőrizzük, hogy mennyire kutyabarát infrastruktúrával rendelkezik a hely.

 

 

Pihenés és feltöltődés gazdinak és kutyának egyaránt a mindig lenyűgözően szép Balaton partján
Pihenés és feltöltődés gazdinak és kutyának egyaránt a mindig lenyűgözően szép Balaton partján

 

 

Milyen a valóban kutyabarát infrastruktúra?

 

Bevásárlás

Nem is gondolnánk, de az, hogy az Aranypart Camping & Apartments területén van ABC barátságosabbá teszi a kutyás nyaralást. Nem kell a szupermarketes bevásárlásokkal bajlódni, sem a házi kedvencünket autóba szuszakolni, vagy kikötni a bolt elé egy idegen helyen. Mindemellett pedig az élelmiszerek beszerzésének ideje is lerövidül, így több marad a közös játékra és a kellemes időtöltésre a szabadban.

Kutyabarát vendéglátás

Siófok egy kellemes üdülőváros, ahol számos étterem vár bennünket. Azonban, ha kutyával utazunk könnyen fejtörést okozhat, hogy pontosan hova léphetünk be a házi kedvencünk társaságában.  Aranypart Camping & Apartments előnyei között az is megemlítendő, hogy közvetlenül a szálláshelyen találunk egy remek éttermet, kávézót, bárt, büfét és a vendéglátóhelyek mindegyikén a kutyusok jelenléte is megengedett. 

 

 

Közel a természethez és a Balatonhoz - az Aranypart Camping Siófokon ideális úticél kutyásoknak
Közel a természethez és a Balatonhoz - az Aranypart Camping & Apartments Siófokon ideális úticél kutyásoknak

 

 

Kutyás szállás

A kempingezés a kutyás nyaralás egyik legideálisabb formája. Jó, ha tudjuk, hogy manapság ez a típusú nyaralás már nem csak a sátrazást és a lakókocsis nyaralást jelenti. Az Aranypart Camping & Apartments esetében választhatunk kényelmes apartmanokat vagy mobilházakat is, ahova szintén velünk tarthatnak házi kedvenceink is. Ezzel a lehetőséggel egyszerre lehetünk részesei a természetközeli kemping élményeknek és az maximális komfort érzetnek.

Kutyás programok és események

Az elhelyezkedés és környezet szerepe szintén fontos szempont egy önfeledt kutyás nyaralás esetében. Vegyük sorra a természetközeli élmények lehetőségeit. A Balaton partját azért is érdemes megcélozni, hiszen számos kirándulóhely és kutyabarát program található itt.

Érdemes betérni Víztorony aljában található siófoki Tourinform irodába, amely szintén kutyabarát helyként üzemel. Itt is szívesen fogadják a négylábú kedvenceket és egy kis városi séta után még friss vizet is kaphatnak a kutyusok. Az iroda munkatársai pedig részletes tájékoztatást tudnak adni az aktuális kutyabarát programokról és szolgáltatókról egyaránt.

 

Kutyábarát strand 

Egy balatoni nyaralás elmaradhatatlan része a közös strand élmény, hiszen egy-egy forró nyári napon az állatok egészsége szempontjából is jót tesz egy kis hűsölés a vízben. A közeli Zamárdiban található Mirabella Campingben egyedülálló kutyás strand üzemel, amelyre az Aranypart Camping & Apartments ingyenes belépést biztosít minden vendég számára.

 

 

A közeli Mirabella Camping Balaton-parti kutyabarát strandjára ingyenes a belépés az Aranypart Camping vendégei számára
A közeli Mirabella Camping Balaton-parti kutyabarát strandjára ingyenes a belépés az Aranypart Camping & Apartments vendégei számára

 

 

 

3.   A legfontosabb tudnivalók a kutyás kempingezésről

 

 

Hogyan készülj fel a kutyás nyaralásra?

 

Alapfelszerelés a kutyád kényelme érdekében

Fontos még a nyaralás előtt összeállítani egy alapos listát arról, hogy mit kell mindenképpen magunkkal vinnünk az utazásra. Alapvetően szükségesek a kutyának szánt élelem, valamint azok az eszközök, amelyek a mindennapi gondozásához szükségesek, mint például a tálak, az etető-itató eszközök és a játékok. Az alapfelszerelés részeként olyan tételek is fontosak, mint az alvóhely és a póráz, szájkosár, valamint a kutyák számára kifejlesztett utazóbox, amely megfelelő védelmet nyújt az út során.

Nem szabad elfelejteni a kutya orvosi dokumentumait, beleértve az oltási könyvet és az állatorvosi elérhetőséget is, hogy minden esetben felkészültek legyünk az esetleges egészségügyi kérdésekre. Fontos tudni, hogy a szálláshelyek csak érvényes oltási könyvvel rendelkező kutyusokat fogadhatnak.

 

 

Az Aranypart Camping fái a hűvös árnyékról is gondoskodnak  a nyári melegben
Az Aranypart Camping & Apartments fái a hűvös árnyékról is gondoskodnak  a nyári melegben

 

 

Biztonsági előírások szabályok megismerése

Elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az adott úti cél biztonsági előírásaival és szabályaival, beleértve a kutyabarát szálláshelyekre vonatkozó speciális előírásokat is, hogy biztonságosan és zökkenőmentesen teljen az egész nyaralás mind a kutyának, mind pedig a gazdának. Ezek természetesen semmi különöset nem tartalmaznak, amelyet egy felelős állattartó ne tudna, de érdemes elolvasni az Aranypart Camping & Apartments állattartásra vonatkozó szabályait, amelyek a kutyusok és vendég kényelmét és biztonságát egyaránt elősegítik.

 

 

Kényelmes apartmanházakat is találunk az Aranypart Campingben, melyek ráadásul fűthetők is, így a tavaszi időszakban is ideális szállás
Kényelmes apartmanházakat is találunk az Aranypart Camping & Apartmentsben, melyek ráadásul fűthetők is, így a tavaszi időszakban is ideális szállás

 

 

Szállásfoglalás a kutya részére:

Az Aranypart Camping & Apartments kényelmes online szállásfoglalásra ad lehetőséget, amelyet pár kattintással elvégezhetünk. A háziállatok hozzáadása a foglalás során történik, itt megadhatjuk azt is, hogy hány kutyával szeretnénk érkezni. A szállást fizethetjük bankkártyával és bármely szolgáltató által kibocsátott SZÉP kártyánk segítségével is. 

Válasszunk egyéni preferenciáinknak megfelelően. Legyen szó sátrazásról, lakókocsis nyaralásról, válasszunk akár a kényelmes apartmanok, vagy a mobilházak közül, minden szállástípusra vihetünk háziállatot.

 

További tippek a nyaraláshoz

A gazdi az, aki a legjobban ismeri a kutyája személyiségét, szükségleteit, teherbírását. A programok tervezésénél ezt mindig vegyük figyelembe a házi kedvenceink adottságait. A nyaralás is igényel némi felkészülést. Már az utazást megelőzően érdemes átgondolni, hogy mennyit és mikor eszik, milyen játékokat élvez, milyen programokat szeretnénk szervezni a kutyával közösen.

Az utazás időpontjának kiválasztásánál gondoljuk át, hogy kedvencünk szereti-e a nyüzsgő forgatagot, vagy inkább a békés csendesebb környezethez tud alkalmazkodni. 

Ha szeret barátkozni és nyitott az emberekre, akkor bátran válasszuk a főszezont, ha viszont félénkebb, zavarják az idegenek, vagy egyszerűen csak nagyobb térre van szükségünk, akkor válasszuk az elő- vagy utószezoni kempingezést. Az Aranypart Camping & Apartments fűthető szálláshelyekkel, kényelmes apartmanokkal és mobilházakkal is rendelkezik, amelyek ideálisak a tavaszi időszakban is.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával! Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával!
A déli oldal rendkívül sokszínű, ha jobban utánanézünk a lehetőségeinek, rengeteg kisebb-nagyobb kiruccanásra nyílik mód. Siófok és környéke több napos kikapcsolódásra alkalmas, mondunk néhány tippet, ha itt barangolnátok a kutyákkal.

Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken
Voltatok már a Balaton közelében nyaralni úgy, hogy érzitek, milyen közel van a balatoni nyüzsgés, mégis egy csendesebb faluban szálltok meg és fedezitek fel a környéket? A Kőröshegy pont ilyen hely, ami kellően közel van a Balatonhoz és a part menti városokhoz, mégis el lehet vonulni és kirándulni a dombok között, ha éppen ahhoz van kedvünk.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton
Januárban a Tagyon Birtok szervezésében hívtak minket kutyás kirándulásra, ami inkább egy közösségi kutyás esemény volt, mint izzasztó séta. A fogadtatás, az ottani kutyások, a hangulat mind marasztaló volt, sajnos mégsem tudtunk kettő napnál többet eltölteni a birtokon. Olvassátok el beszámolónkat a kétnapos balatoni látogatásról!

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Hírek - Címlapon
Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Hírek - Címlapon
Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?