A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Allergia kutyáknál – sokat segít az immunerősítés!

2019. április 24., 06:30


Szerző: (X)


Kategória: Egészség




Sok kisállat tartó gyanakodva várja az "allergia szezont", hiszen már kedvenceink nagy részét is megviseli a növekvő pollen mennyiség… Mit tehetünk, hogy megkönnyítsük kedvencünknek az allergiaszezont, és enyhíthessük tüneteit?



Pirosodó bőr, folyamatos vakarózás, mancsrágás, a szem- vagy fül gyulladása, szőrhullás – mind a környezeti allergia tünete is lehet. Sajnos kutyáinkat is utolérik a civilizációs betegségek, így nekünk, gazdiknak kell minden tőlünk telhetőt megtenni a megelőzésért. Ha pedig a tünetek megjelennek, akkor azok mérséklése, megszüntetése a cél.

 

Mindenképpen érdemes megtudni, hogy kedvencünknek mik a legfőbb allergénjeik. Ezeket meg kell próbálni kerülni, de sajnos sok esetben már annyi allergén hat, hogy ez a feladat semmiképpen nem egyszerű, a levegőben, fűben lévő polleneket szinte lehetetlen kikerülni. Fontos azonban azzal is tisztában lenni, mi is okozza az allergiát: a szezonális pollenallergia mellett ételallergia, bolhacsípés, rovarcsípés, háziporatka, penészgomba, valamint egyéb állapotok is okozhatják a tüneteket.

 

 

Sok kutya szenved allergiától, ám az erős immunrendszer segíthet leküzdeni
Sok kutya szenved allergiától, ám az erős immunrendszer segíthet leküzdeni
Fotó: pinterest.com

 

 

Az allergiát nem minden esetben lehet teljesen megszüntetni, ilyenkor a tünetek minél hatékonyabb csökkentése a cél. Az állatorvos által javasolt gyógyszeres kezelés mellett kutya immunrendszerének megerősítése az egyik kulcs a tünetmentesség eléréséhez. Olyan immunerősítő étrendkiegészítő alkalmazásával, mint a HUMAC huminsavas étrendkiegészítője, fel lehet készíteni kedvencünk szervezetét. Alkalmazásának hatására javul a szervezet immunitása – a helyes immunválasz -, ezáltal megszűnnek, vagy csökkennek az allergiás tünetek. Segíti a mérgező anyagok kiválasztását az állatok szervezetéből, támogatja az öngyógyító képességet. Mindemellett – a gyógyszerekkel ellentétben - a huminsav nem terheli a szervezetet, és nincs ellenjavallat, hiszen teljesen természetes összetevőkből álló készítményről van szó.

 

 

Kipirosodott bőr, szőrhullás - ezeket a tüneteket is csökkenti a huminsavas étrendkiegészítő
Kipirosodott bőr, szőrhullás - ezeket a tüneteket is csökkenti a huminsavas étrendkiegészítő
Fotó: Baglyas Ildikó

 

 

A HUMAC étrendkiegészítő legalább négy ponton tud beavatkozni, amit más anyagról nehéz lenne állítani. Ha „csak” az egyéb gyógyszerek adagját tudjuk csökkenteni, ha „csak” a bélrendszer működését javítjuk, ha „csak” a szükséges nyomelemeket juttatjuk a szervezetbe, ha „csak” az immunrendszer helyes működését támogatjuk, nagyon sokat tettünk a kedvencünk jól létéért.

 

 

A huminsavas étrendkiegészítő por mellett már huminsav tartalmú krém is kapható, ami segít a kipirosodott bőrt egészségessé varázsolni
A huminsavas étrendkiegészítő por mellett már huminsav tartalmú krém is kapható, ami segít a kipirosodott bőrt egészségessé varázsolni

 

 

A szervezetben az enzimek működése nagyban függ a  mikro, -makroelem ellátástól, azok felszívódásától. A HUMAC étrendkiegészítő ennek optimális mértékét is garantálja.

Az allergiák kialakulásánál a bélflóra szerepére több kutatási eredmény is rámutat. Amennyiben a hasznos bélflóra uralkodik a bélben, a citokin egyensúly helyre billen, és csökkennek az allergiás tünetek. A HUMAC alkalmazásával a hasznos baktériumok száma jelentősen nő.  Tudományos kísérlettel igazolható, hogy a szulfitredukáló baktériumok száma 2 hatványkitevővel csökken, így a hasznos flóra jut szerephez, illetve a „produktum” szaga is jelentősen csökken.

 

Kedvencünk jóléte a mi jólétünk is egyben - mindezt káros mellékhatások nélkül!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben! A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben!
Toklász. Egyetlen apróság, mely borzasztó fájdalmat és súlyos szövődményeket okozhat a kutyának, ha utat talál testébe. Mit tehetünk a megelőzés érdekében, és hogyan segíthetünk, ha már megtörtént a baj?

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Ehetnek a kutyák epret? Ehetnek a kutyák epret?
Ízlelhetjük apró szeletekre vágva, porcukorral meghintve vagy pürésítve, és akkor még nem is beszéltünk a mennyei eperlekvárról... Már a gondolatától is összefut az ember szájában a nyál! Nincs is min csodálkozni, ha a finomság illata kedvencünk figyelmét is felkelti. Adhatunk nekik epret?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál MOL Nyrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Feljelenthetik a gazdikat Ausztráliában, ha kutyájuk sokat ugat Hírek - Címlapon
Feljelenthetik a gazdikat Ausztráliában, ha kutyájuk sokat ugat
Így nézett ki a 4000 évvel ezelőtt élt ember kutyája Hírek - Címlapon
Így nézett ki a 4000 évvel ezelőtt élt ember kutyája