A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől

2023. május 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.



 

Amikor hajnali háromkor fellobbantak a lángok kaliforniai otthona szomszédságában, a kétéves labradoodle tudta, hogy óriási veszélyben vannak. Szuperszimatával megérezte a füst szagát, és heves ugatásba kezdett, hogy felébressze gazdáját:

 

„Kibotorkáltam a kertbe, ahol Charlie folyamatosan ugatott, és akkor vettem észre a füstcsíkot az égen, meg a narancssárga izzást” - emlékezett vissza Chad McCollum egy interjúban.

 

A férfi nem tétlenkedett: dörömbölni kezdett a szomszédok ajtaján, és még éppen időben ki tudta menekíteni őket a pusztító tűz elől. Hatalmas szerencse, hogy kedvencének és gyors reagálásának hála senki sem sérült meg. A helyszínre érkező tűzoltók sikerrel eloltották a lángokat, a tűz okát még ma is vizsgálják.

 

 

Charlie, a kétéves kutya több család életét is megmentette, amikor tűz ütött ki otthona közelében
Charlie, a kétéves kutya több család életét is megmentette, amikor tűz ütött ki otthona közelében
Fotó: Facebook/Clovis Fire Department

 

 

Talán annak is köszönhető mindez, hogy Charlie felmenői között megtalálhatóak a dalmaták is – az egyetlen fajta, mely kiérdemelte a tűzoltókutya címet. Hőstettét követően tiszteletbeli tűzoltókutyává avatták Charlie-t, a "hős" feliratú medál mellett egy jókora tűzoltó sisakkal is megajándékozták. Természetesen gazdája is elhalmozta finomabbnál-finomabb falatokkal, hiszen nemcsak ő, de még jónéhányan is az éber négylábúnak köszönhetik életüket.

 

„Ez az esemény újfent emlékeztetőül szolgál arra, hogy a kutyák lenyűgöző lények” - áll a Clovis Fire Department nyilatkozatában, majd felhívást intéztek a lakossághoz:

 

„De ne feledjük, hogy Charlie nem lehet ott mindenhol, ezért arra kérünk mindenkit, hogy rendszeresen ellenőrizze, működik-e otthonában a tűzjelző készülék. Ügyes fiú vagy, Charlie!

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Clovis Fire Department

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben! A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben!
Toklász. Egyetlen apróság, mely borzasztó fájdalmat és súlyos szövődményeket okozhat a kutyának, ha utat talál testébe. Mit tehetünk a megelőzés érdekében, és hogyan segíthetünk, ha már megtörtént a baj?

Gyomorcsavarodás kutyáknál - Tünetek, teendők és az életveszélyes állapot megelőzése Gyomorcsavarodás kutyáknál - Tünetek, teendők és az életveszélyes állapot megelőzése
A gyomorcsavarodás súlyos és sajnos gyakori állapot, mégis keveset tudunk róla. Gazdiként kiemelten fontos tisztában lennünk tüneteivel és a szükséges teendőkkel.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Május 10-e a szívférgesség napja Magyarországon - A parazita ellen a megelőzés a legerősebb fegyverünk Hírek - Címlapon
Május 10-e a szívférgesség napja Magyarországon - A parazita ellen a megelőzés a legerősebb fegyverünk
Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik! Hírek - Címlapon
Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik!