A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak

2024. január 18., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




A járólapok, laminált padlók, parketták alaposan meg tudják nehezíteni kutyáink dolgát. Különösen az idősebb ebek vannak bajban a csúszós felületeken, hiszen sokuknak már nem olyan biztos a mozgása, mint fiatal társainak. Előzzük meg a baleseteket!



 

Kopog, csúszik a karom, a tappancs a sima felületeken a lakásban, folyosókon. Egy kölyök botladozása még mókásnak is tűnhet, ám a csúszkálásokból könnyen baleset is lehet - pláne egy idős, netán aggastyán kutyánál.

 

A kutyák mancsa a puhább talajra lett “kitalálva”. Erős karmuk járás, futás közben megkapaszkodik a talajban, ám ez a sima, kemény felületeken, mint a laminált padló nem valósulhat meg. A járás így bizonytalanná válik, csúsznak a kutyalábak.

 

A tipegés, csúszkálás könnyen vezethet komolyabb balesethez is: egy eséssel zúzódásokat szerezhet kedvencünk, megrándulhatnak az izmai, ne adj’Isten el is törhet valamije.

 

Sokat tehetünk azonban kedvencünk épségének megóvása érdekében. Pár egyszerű dologgal megkönnyíthetjük kutyánk mozgását a padlón.

 

 

Csúszós padló - könnyen balesetet is okozhat
Csúszós padló - könnyen balesetet is okozhat
Fotó: Unsplash - Darren Richardson

 

 

1. Rendszeres karomvágás

 

A legjobban a karom csúszik - egyszerű hát a következtetés, hogy ha vissza van vágva, kevésbé zavarja majd kedvencünket a lakásban mozgáskor. Ha a karomvágás műveletében bizonytalannak érezzük magunkat, kérjük kutyakozmetikus segítségét!

 

 

2. Szőr a tappancson?

 

Vágjuk le! Sok kutyának a talppárnái között is hosszúra nő a szőr, ami szintén megnehezíti a közlekedését a folyosón. Mintha egy csúszós zokniban próbálnánk a padlón járni… Ismerős, ugye? Vágjuk hát ki a párnák közül a szőrt, ezzel is sokat segítünk kedvencünknek. (Ebben  is kérhetjük akár a kutyakozmetikus segítségét)

 

 

Szőr a tappancson: még könnyebben megcsúszik a kutyaláb miatta
Szőr a tappancson: még könnyebben megcsúszik a kutyaláb miatta
Fotó: Unsplash - Natalie Parham

 

 

3. Szőnyegek

 

Azokra a helyekre, amelyeket legtöbbször használja a kutya, tegyünk szőnyeget. Ilyen például az etető-tálka és a kutyaágy környéke, a folyosók. Ha nem akarunk faltól-falig szőnyeget a helységbe, egy keskenyebb futó is megteszi - ezt még komfortosabbá tehetjük, ha csúszásgátlót teszünk alá, így maga a szőnyeg sem fog elmozdulni, összegyűrődni.

 

 

4. A kedvenc alvóhely biztosítása

 

Alvás közben szerencsére nem fenyeget a csúszkálás veszélye - lefekvésnél, felkelésnél annál inkább. Különösen az idős ebeknek eshet nehezére ez a csúszós felületen. Egy szőnyeg, kutyaágy, vagy párna, ami nem csúszik, megváltás lehet ebünknek.

 

 

5. A lépcső

 

Ha lakásunkban, házunkban lépcső is van, és azt kutyánk is használhatja, fedjük be fokait szőnyeggel, hiszen egy csúszós lépcső különösen balesetveszélyes - és nem csak kutyánk számára.

 

 

 

Forrás: iheartdogs.com
Indexkép forrás: Unsplash - Darren Richardson
Cikk első megjelenése: 2018. január 10.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Vészhelyzet a gazdival – zárd el biztonságos helyre a kutyád, ha jönnek a mentők Vészhelyzet a gazdival – zárd el biztonságos helyre a kutyád, ha jönnek a mentők
Segítsd a mentők munkáját: mire megérkeznek, zárd el biztonságos helyre kedvencedet!

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyáink imádják a szagunkat Hírek - Címlapon
Kutyáink imádják a szagunkat
Hatalmas kutyafuttatók készülnek Kőbányán! Hírek - Címlapon
Hatalmas kutyafuttatók készülnek Kőbányán!