A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Extrém drága lesz a kutyasétáltatás Szegeden

2016. november 18., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Legalábbis annak, aki póráz nélkül sétáltatja kedvencét. Igen magas bírságra számíthatnak azok, akik a kijelölt területeken kívül szeretnék mozgatni kutyájukat. Ezentúl csak a kijelölt kutyafuttató területeken lehet majd elengedni a kedvenceket, hogy póráz nélkül, szabadon mozoghassanak.



Hamarosan az ebösszeírás alapján kiderül, mennyi kutya él Szegeden - a 2013-as felmérés alapján körülbelül 13 ezer ebről van szó! Ezek nagy része pedig a belvárosban él gazdájával - írja a Délmagyar.

 

Az önkormányzathoz sok panasz érkezett a szabadon, póráz nélkül sétáltatott ebekre vonatkozóan, ezért a város vezetősége úgy döntött, kontrollálni kell a kutyasétáltatókat. A közgyűlés döntése szerint azok, akik a nem kijelölt kutyafuttató területeken póráz nélkül sétáltatják kutyáikat, januártól akár 150 ezer forintos bírsággal is büntethetőek! A városban 18 kijelölt kutyafuttató terület van, ám a lap olvasói szerint ennél akár több is lehetne - véleményük szerint sokan pedig nem is szeretnek a futtatókra menni, mivel ott sem megbízható az összes kutya.

 

A kijelölt területeken kívül csak pórázzal lehet majd sétáltatni a kutyát
A kijelölt területeken kívül csak pórázzal lehet majd sétáltatni a kutyát 
Fotó: ilgiornale.it

 

Az intézkedés megosztotta nem csak a szegedi lakosokat, de magukat a kutyásokat is. Heves viták alakultak ki a témáról. A Délmagyar olvasói között volt, aki örült a döntésnek - a kutyások között is! Véleménye szerint sok kutyatartó és ezáltal kutyája is kiszámíthatatlan, sok gazda nem ismeri eléggé, vagy nem akar tudomást venni kutyája viselkedésbeli problémáiról, így a “jól nevelt” kutyával sétáló kutyásokat is zavarják. A nem-kutyások szerint sok kutya nem megfelelően viselkedik, ezzel zavarja a lakosokat, nem egy esetet említenek, amikor megijesztették őket a szabadon futó kutyák.

 

Játék és tanulás póráz nélkül
Játék és tanulás póráz nélkül
Fotó: 3milliondogs.com

 

A kutyások nagy része azonban érthetően nem örül a döntésnek, szerintük egy kutyát nem szabad állandóan pórázon tartani, hiszen ha nem mozognak eleget, az viselkedés- és egészségbeli romláshoz is vezethet. Emellett sokan igazságtalannak tartják, hiszen egyre több a felelős gazdi és a jól nevelt kutya, amelyik még póráz nélkül sem mozdul el gazdája mellől - ha mégis el van engedve, az első szóra behívható. Megint mások pedig a kompromisszumot, az arany középutat keresnék: elfogadnák a szabályozást, de szerintük ez esetben sokkal több kutyafuttatóra lenne szükség.  

 

 

A városban élő kutyáknak is nagy szüksége van a szabad mozgásra, és a póráz nélküli tanulásra is. Erről korábbi cikkünkben írtunk, ide kattintva olvasható.

 

 

Forrás: delmagyar.hu
Indexkép forrás: ilgiornale.it

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Varázsolj kutyabarát fekhelyet kedvencednek! Hírek - Címlapon
Varázsolj kutyabarát fekhelyet kedvencednek!
Kutyasétáltatók figyelem! Rágcsálóirtó veszély! Hírek - Címlapon
Kutyasétáltatók figyelem! Rágcsálóirtó veszély!