A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök

2023. augusztus 18., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.



A BRFK vízirendész kollégája lett figyelmes a Kopaszi gátnál egy kutya nyüszítésére. Gerber József r. zászlós azonnal a kutya keresésére indult, hisz az folyamatosan, kétségbeesetten szűkölt. Meg is találta a kis tacskó kölyköt: a pár hetes kutya egy autóba volt bezárva.

 

A néhány centire lehúzott ablakon a zászlós be tudott nyúlni és ki tudta nyitni az autó ajtaját, így ki szabadíthatta a bajba jutott négylábút. Az apróságot magával vitte a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság őrsére, ahol megitatták – itt biztonságban, hűvös helyen lehetett, míg gazdája előkerül, amire nem is kellett sokáig várni.

 

„A férfi elmondta a rendőröknek, hogy csak pár percre ugrott el és lehúzta az összes ablakot az autón, azt pedig nem gondolta volna, hogy még így is meleg lesz az autóban. Kollégánk felvilágosították a friss kutyagazdát, hogy mi történik ilyenkor az kocsi belsejében, majd figyelmeztették, és felhívták a figyelmét a felelős állattartás szabályainak betartására – írja a BRFK facebook posztjában. - Az már biztos, hogy ő többet nem fogja ott hagyni a kutyáját az autóban. A rendőri intézkedést a kiskutya is helyeselte, és a rendőröknél töltött perceket is maximálisan kihasználta, például megcsócsálta kollégánk állományjelzőjét.”

 

Végül felhívták a figyelmet a nyári meleg veszélyeire:

 

A történet legyen tanulság, jövő héten ismét berobban a kánikula, így ha állatot, vagy gyereket láttok az autóban magára hagyva, hívjatok bennünket, mi pedig megyünk és segítünk!

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: A Kép illusztráció! Unsplash - Anna Spoljar

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben! A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben!
Toklász. Egyetlen apróság, mely borzasztó fájdalmat és súlyos szövődményeket okozhat a kutyának, ha utat talál testébe. Mit tehetünk a megelőzés érdekében, és hogyan segíthetünk, ha már megtörtént a baj?

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor JULIUS-K9 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség Hírek - Címlapon
Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség
Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen