A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára

2024. április 19., 14:45


Szerző: dr. Orosz Cintia


Kategória: Utazás




Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.



 

Bécs különösen kedvező helyszín kutyával utazók számára, ugyanis számos lehetőség várja a felelősen gondozott négylábúakat és gazdáikat. Az osztrák fővárosban és az ország vidéki területein egyaránt szigorú elvárásoknak kell megfelelniük a gazdiknak, de ennek köszönhetően biztonságos és élvezetes környezet vár mindenkit.

 

Határellenőrzés és beutazás

Ausztriába való beutazás előtt fontos tudni, hogy turistaként legfeljebb öt kutyával lehet belépni az országba, kivéve, ha kiállításra vagy sporteseményre tartunk. Fontos, hogy minden kutya legalább már 6 hónapos legyen. A vámhatóságok szigorúan ellenőrzik a kutyákat, ezért előzetesen ki kell tölteni egy nyilatkozatot angolul vagy németül. A határátkelőhelyek közül érdemes a nagyobbakat választani, mivel a kisebb határátkelők esetén visszafordíthatnak Bennünket.

Az állatoknak beutazáskor a következő feltételeknek kell megfelelniük:

  • Leolvasható mikrochippel rendelkezzenek.
  • Érvényes veszettség elleni oltásuk legyen, amelyet legalább 21 nappal az utazás előtt kell beadni.
  • Állat-egészségügyi bizonyítvánnyal rendelkezzenek.

 

 

Utazás kutyával Ausztriába: fontos az érvényes oltás és chip megléte is!
Utazás kutyával Ausztriába: fontos az érvényes oltás és chip megléte is!
Fotó: freepik

 

 

Tömegközlekedés

Ausztriában a kutyák bármilyen tömegközlekedési eszközön megengedettek. A teljesen zárt boxban szállítható ebek ráadásul ingyen utazhatnak. Az összes többi kutyára kötelező a póráz és szájkosár, valamint félárú jegyet kell nekik érvényesíteni. A szájkosarat általában más nyilvános tereken is elvárhatják, mindenképp figyeljünk erre! A vasútra ugyanezek a szabályok érvényesek: az ár azonban a teljes árnak csak a 10% -a, de legalább 2 €. Hálókocsiban is utazhatunk kedvencünkkel, mindössze az a feltétele, hogy az egész kabint le kell foglalnunk


 

Éttermek, szállás

Bécsben számos étterem és kávézó szeretettel várja a kutyákat, de először mindig érdemes engedélyt kérni, hogy kedvencünkkel együtt térjünk be valahova, mert nincs központi szabályozás.

A vendéglátó egységek ugyanis maguk döntenek a kutyabarátságról. Ahogy máshol is, itt is gyakran előfordul, hogy mindössze a teraszra vagy a kerthelyiségbe engedik be őket. Természetesen mindenhol elvárás, hogy jól nevelt, viselkedni tudó kutyával akarjunk ebédelni vagy megenni egy süteményt. A kutya képes legyen egyhelyben maradni, ne ugasson feleslegesen, és ne hagyjuk szabadon kószálni a helyen.

A legutóbbi kutatások alapján a szállásadók csaknem a fele elfogadja a kutyákat, és néhány ingyenesen is beengedi őket. Ha szállást foglalunk, érdemes előre tisztázni, hogy a kisállatot (általában nem csak a kutyát, hanem a macskát, a hüllőket és a kisebb emlősöket is) beengedik-e, és ha igen, mennyi a felár értük. Az általános helyzet azonban nagyon barátságos, és nem probléma egy-egy szállásadónál a háziállat.

 

 

Számos kutyabarát vendéglátóhely és szállás közül választhatunk Bécsben
Számos kutyabarát vendéglátóhely és szállás közül választhatunk Bécsben
Fotó: adobestock

 

 

Nevezetességek és kirándulások

Érdemes előre tájékozódni arról, hogy mely nevezetességekbe kutyabarátok, mivel nem mindenhová lehet itt sem bevinni őket. Bécsben például a Schönbrunn-i kastély és parkja nem fogad kutyákat, de számos más helyszín, például a Hellbrunni kastély parkja már igen.

 

 

Tiltott fajták és szigorúság

Bár Ausztria nem tart nyilván tiltólistát veszélyes fajtákról, bizonyos kutyafajták tartását szigorúan szabályozzák. Bécsben például bevezették a kutyajogosítvány intézményét bizonyos fajták gazdijai számára.

 

 

Bécs számos lehetőséget kínál a kutyával érkezőknek
Bécs számos lehetőséget kínál a kutyával érkezőknek
Fotó: freepik

 

 

Összegzés

Bécs számos lehetőséget kínál a kutyával érkezőknek, a szigorú szabályok pusztán a biztonságos és kellemes környezetet garantálják mindenki számára. Legyen szó étkezésről, szállásról vagy kirándulásokról, kutyáddal együtt felejthetetlen élményekben lehet részed Bécsben!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Vigyázz hova teszed a jutifalatot – A kutyád megjegyzi! Vigyázz hova teszed a jutifalatot – A kutyád megjegyzi!
Pontosan tudja, melyik polcon hova tettük le a finomságos dobozkát. De honnan ered ez a lenyűgöző képesség?

140 menhelyi kutya karácsonya 140 menhelyi kutya karácsonya
Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat. Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket.

Abszurd szabályok - Jelentősen megszigorították a kutyák és macskák tartását Teheránban Abszurd szabályok - Jelentősen megszigorították a kutyák és macskák tartását Teheránban
A teheráni rendőrség nemrégiben bejelentette, hogy "a közterek biztonságának megőrzése érdekében" bűncselekménynek minősül, ha valaki a parkban sétáltatja a kutyáját, és az állattartóknak hamarosan az engedély nélkül tartott kisállatok elkobzására is fel kell készülniük - számolt be róla a BBC brit közszolgálati média hírportálja kedden.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben Hírek - Címlapon
7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben
Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Hírek - Címlapon
Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever