A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meggyőzte gazdáit a kutya, hogy fogadják örökbe az árva cicát, akit első látásra megszeretett

2021. május 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Mintha mindig is ismerték volna egymást. A kutya össze-vissza puszilta a cicát, Oliver pedig egyre csak dorombolt és dorombolt.



Mindnyájan élhettünk már meg sorsfordító pillanatokat – talán a szerencse, talán a véletlen, mely utunkba sodort olyan embereket, akiket örökké a szívünkbe zártunk. Így esett ez történtünk főhősével, egy kedves német juhászkutyával is. Gazdái egy szép napon vásárolni indultak a kisállat-áruházba, és úgy gondolták, kedvencüket is meglepnék valamilyen ajándékkal, ami megtetszik neki.

 

Nem titkolt szándékuk volt, hogy megnézzék, akad-e gazdira váró macska is a boltban. A PetSmart üzletekben ugyanis időről-időre örökbefogadható kisállatokkal is lehet találkozni. A család önfeledten böngészett a polcok között, mikor kutyájuk szeme felcsillant. Paisleigh már tudta, mit kér ajándékba: egy cicát.

 

 

Ahogy megpillantották egymást, valami elindult közöttük. Mindenkinek feltűnt, mennyire egy hullámhosszon van a páros:

 

„Amikor megláttam, hogyan formálódik kettejük barátsága, a férjem rám nézett, és csak annyit mondott: 'Szívem, csak nem erre a vörös cirmosra vártál?' Minden porcikám igent kiáltott: vigyük haza!” – idézte fel a nagy találkozást Kelsey Gilland, az egyik gazdi. Ugyanakkor aggódott, mit szólna az új jövevényhez másik kutyájuk és két macskájuk, ezért gondolkodási időt kért. Paisleigh viszont nem tudta hova tenni a dolgot, hiszen ő érezte, hogy minden rendben lesz.

 

A német juhászkutya és a cica első látásra barátságot kötött
A német juhászkutya és a cica első látásra barátságot kötött
Fotó: Kelsey Gilland/TheDodo

 

Egy álmatlan éjszaka után végül megszületett a döntés: másnap reggel útra keltek, egy szállítóboxszal felszerelkezve, és az üzletben azonnal az árva cicát kérték. Oliver, a vörös bársonytalpú pedig már alig várta, hogy szemtől-szemben is megismerkedhessen a nagyfülű, bundás ebbel, aki kiválasztotta őt.

 

Otthon kiengedték a dobozból, és ha voltak is aggodalmaik, azonnal elszálltak, amint a németjuhász és a frissen örökbefogadott cica megszaglászták egymást, és összebújtak. Mintha mindig is ismerték volna egymást. Paisleigh össze-vissza puszilta a cicát, Oliver pedig egyre csak dorombolt és dorombolt. Nagyon örült a család másik kutyájának is, akinek közös erővel segítenek egy sérülés utáni gyógyulásban is:

 

Kutyák és macskák együtt alszanak
Kutyák és macskák együtt alszanak
Fotó: Kelsey Gilland/TheDodo

 

A ház felfedezése után a másik két macskának is bemutatták az új családtagot. Pillanatok alatt befogadták őt, és azóta is boldogan él az ötösfogat: a három macska és a két kutya. De azért Paisleigh, a német juhászkutya a "nagy szerelme", aki nem győzi örömét kifejezni, hogy azon a bizonyos napon családja hallgatott megérzésére.

 

Oliver hihetetlenül kedves, szeretetteljes és bújós, jelleme szinte megegyezik a kutyánkéval. Úgy tűnik, kettejük barátsága az égben köttetett.” – lelkendeztek a gazdik, akik egy pillanatig sem bánták meg, hogy egy random vásárlásból örökbefogadás lett. Életük egy hontalan cica által vált teljessé.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kezdődik a toklász-szezon! Hírek - Címlapon
Kezdődik a toklász-szezon!
Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador Hírek - Címlapon
Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador