A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megnyitotta kapuit az állatok előtt az Allee

Kedvenceink kedvence az Allee - Állatbarát bevásárlóközpont” program ünnepélyes megnyitóján jártunk


2015. szeptember 24., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Ajánló




Szeptember 23-án a kutyák előtt is megnyitotta kapuit az ALLEE Bevásárlóközpont! Ettől a naptól már nem kell otthon hagynunk kedvenceinket - társaságukban is betérhetünk vásárolni.



2015. szeptember 23-ától a bevásárlóközpont szívesen látja a kutyás vásárlóit is: a felelős állattartók jól szocializált és egészséges állataikkal – saját felelősségükre – beléphetnek az ALLEE közösségi tereibe és a piktogrammal megjelölt üzleteibe.

 

Állatbarát üzletek az Allee-ban
Állatbarát üzletek az Allee-ban
Fotó: Allee

 

 

A „Kedvenceink kedvence az Allee - Állatbarát bevásárlóközpont” program ünnepélyes megnyitóján nemcsak a kezdeményezés részleteit ismerhettük meg, de az ALLEE új kutyabarát szolgáltatásait és partnereit is.

 

Kedvenceink kedvence az Allee
Kedvenceink kedvence az Allee
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A megnyitó házigazdája Baricz Árpád és kutyája, Udo voltak. A megjelenteket Kovács Klaudia, az Allee marketing- és PR munkatársa köszöntötte, majd Dr. Kozma Tamás, vezető állatorvos, a FÖRI Állategészségügyi Szolgálat szakmai tanácsadójának beszédét hallhattuk.

 

Kovács Klaudia köszöntötte a megjelenteket
Kovács Klaudia köszöntötte a megjelenteket
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Örökbefogadás az ALLEE-ban

A Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyái között böngészhetnek a vásárlók a kihelyezett érintőképernyős felületen. (www.w-ebkereso.hu) Óvári András  a megnyitó keretében beszélt a Vigyél Haza Alapítvány munkásságáról, a gazdi-keresés fontosságáról (melyet nagyban segít az Alapítvány okostelefonra készített alkalmazása). Emellett a bevásárlóközpont továbbra is együttműködik a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatával (Illatos út) és a Noé Állatotthon Alapítvánnyal. Így a vásárlók, látogatók örökbe tudnak fogadni gazdátlan kutyákat, macskákat, nyulakat.

 

Az ALLEE másik együttműködő partnere, a NOÉ Állatotthon Alapítvány is bemutatkozott. A szervezet szóvivője, Schneider Kinga rávilágított, milyen fontos is az, hogy a gazdik magukkal vihessék kedvenceiket a vásárlás idejére is. Nem csak a közös séta, és a mozgás szempontjából, de sok kutyát problémás otthon hagyni: rombolnak, ugatnak, sírnak. Azzal, hogy a vásárlásra is velünk tarthat a kutya, még kevesebb időre kell egyedül hagyni odahaza.

 

Segítőkutyás kiképzés

A segítőkutyákat kiképző szervezeteket is szeretné segíteni az ALLEE: helyet biztosítanak számukra, hogy a kiképzési- és vizsgafeladataikat valós körülmények között végezhessék. A programban részt vesz az Azúr Segítőkutyás Egyesület, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a MATEMEDIK 97. Bt. és a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület.

 

A megnyitón Mányik Richárd, a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület elnökének vezetésével láthattunk egy bemutatót arról, mi is a feladata a segítőkutyáknak. Sokan a vakvezető kutyákkal azonosítják ezeket a négylábúakat - holott a vakvezetők csak egy csoportját alkotják a segítőkutyáknak. A bemutatón két mozgássérült-segítő tanuló kutya: Sheldon és Tesla munkáját láthattuk. Betekintést nyerhettünk, hogyan tanulnak, hogyan dolgoznak - mindezt játékosan.

 

NEO Magyar Segítőkutya Egyesület bemutatója
A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület bemutatója
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A bevásárlóközpontban való helyes viselkedésről beszéltek és tartottak bemutatót a Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) trénerei. Halász Árpád mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró, kutyatréner és csapata. Egy ilyen helyen is akadhatnak nehézségek a kutyások számára: fotocellás ajtók, mozgólépcsők… A legfontosabb azonban, hogy maradjunk észrevétlenek, jelenlétünkkel ne zavarjunk más vásárlókat - emelte ki.

 

Halász Árpád és csapatának (GKSK) bemutatója
Halász Árpád és csapatának (GKSK) bemutatója
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Meglepetés-vendégként a megnyitó végén az EB OVO Egyesület képviselője, Hlavac Márta kért szót: elismerését és gratulációját fejezte ki az Allee Bevásárlóközpont programjához, és a felelős állattartók nevében átnyújtott egy elismerő oklevelet az Allee képviselője, Kovács Klaudia számára.

 

EB-OVO részéről Hlavac Márta adta át az elismerő oklevelet Kovács Klaudiának
EB OVO részéről Hlavac Márta adta át az elismerő oklevelet Kovács Klaudiának, az ALLEE képviselőjének
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Végül a gazdik megismerhették azt a különleges saját feljesztésű kutyaitatót, mely az épület előtt került elhelyezésre: a kút állandó friss vizet biztosít az ALLEE négylábú vendégei számára.

 

Kutyaitató elméletben és gyakorlatban
Kutyaitató elméletben és gyakorlatban
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja, hogy az állatok megsegítésén túl ráirányítsa a figyelmet a felelős állattartásra és az állatvédelem fontosságára - áll az esemény sajtótájékoztatójában. Az Allee hisz abban, hogy egy örökbefogadás, egy állat megmentése nem csupán egy jócselekedet, hanem sokkal több annál, mivel ezek az állatok minden esetben önzetlen szeretetet, hűséget és ragaszkodást nyújtanak új gazdáiknak. Azok, akik a bemutatott állatok között nem találják meg „társukat”, természetesen az ebtelepen és az állatmenhelyen további négylábúak közül választhatnak életre szóló barátot maguknak.

 

 

 

 

TÉNYEK / Állattal is lehet plázázni / tv2.hu

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Témába vág

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten
A Rex Kutyaotthon Alapítvány szombaton rendezi meg a felelős állattartás napja elnevezésű rendezvényét a Rex Állatszigeten, ahol kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal, interaktív élő állatos gyermekelőadással, postagalamb-bemutatóval és kézműves programokkal is várják az érdeklődőket.

Jön Budapest legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye! Jön Budapest legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye!
Fergeteges családi nap, ahol minden kutya, gazdi, de még a kutyátlan állatbarátok is számtalan izgalmas program közül válogathatnak: jön a Belvárosi Kutyafesztivál!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Képek

Az állatbarát Allee megnyitójának helyszíne Kála, az agár elszenderedett a megnyitó előtt Az Allee egész területe nyitott a kutyások előtt A segítőkutyák a kiképzésük alatt az Alleeban gyakorolhatnak majd Sok kutya eljött a megnyitóra Kovács Klaudia köszöntője Dr. Kozma Tamás beszéde közben Halász Árpád és csapatának (GKSK) bemutatója Érdeklődő Óvári András mutatta be a Vigyél Haza Alapítványt Kála kutyánk a kutyabarathelyek.hu pórázában A megnyitóra nagyon sokan kíváncsiak voltak Kutyák és gazdik a megnyitón NEO Magyar Segítőkutya Egyesület bemutatója NEO Magyar Segítőkutya Egyesület bemutatója Vidám hangulatban telt a délután NEO Magyar Segítőkutya Egyesület bemutatója NEO Magyar Segítőkutya Egyesület bemutatója Schneider Kinga a Noé Állatotthon Alapítványt képviselte Baricz Árpád és Udo Segítőkutyák és az új, különleges kutyaitató Pillanatkép a bevásárlóközpont előtt Használatban a kutyaitató Ellepték a kutyások az Alleet Pillanatkép a bevásárlóközpont előtt Az Allee 50 üzlete kutyabarát lett Allee A kutyaitató használata A kutyaitató használata Kutyák az Allee előtt

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Irodakutya.com Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újra sorozatos kutyamérgezések Kaposváron Hírek - Címlapon
Újra sorozatos kutyamérgezések Kaposváron
Büntetés vár a felelőtlen gazdira Hírek - Címlapon
Büntetés vár a felelőtlen gazdira