A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nincs többé elhízás, se allergia: tarts kutyát!

2017. április 10., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Ha meg nem is szünteti ezeket a gyakori problémákat, de nagyban hozzájárul a megelőzésükhöz, ha kutyát tartasz - egy újabb kutatás adott rá bizonyítékot!



Nyomós érvet ad a kutyatartás mellé egy új tanulmány, melyet a kanadai University of Alberta tudósai publikáltak. A kutatók több mint 700 csecsemőt vizsgáltak meg. A megfigyelés és adatgyűjtés már akkor elkezdődött, mielőtt a babák megszülettek volna: az anyákat arra kérték, számoljanak be arról, hogy a terhesség második vagy harmadik trimeszterében , illetve három hónappal a szülés után volt-e kutyájuk. Emellett a csecsemők székletéből, véréből is vettek mintákat.

 

A tudósok megfigyelték, hogy a kutyákkal együtt élő családok gyermekeinél két baktériumfajta jelent meg a szervezetben, amik elősegítik a normál, egészséges testsúly fenntartását, de ezek segítenek megakadályozni az allergia kialakulását is. “E két baktérium mennyisége kétszerese volt a kutyás családban élő csecsemők szervezetében, mint a nem-kutyásokéban.”- mondta Dr. Anita Kozyrskyj. Ezek a különbségek pedig már a terhesség ideje alatt is tapasztalhatók voltak.

 

Jót tesz a gyerekeknek, ha kutya mellett nőnek fel!


Számos tanulmány született már arról, milyen jó hatással vannak ránk szőrös kedvenceink: csökkentik a vérnyomást, oldják a stresszt, erősítik az immunrendszert. Ráadásul korábban azt is kimutatták, hogy a a 65 év feletti kutyatartók 30 százalékkal kevesebbet látogatják az orvosi rendelőt! Most pedig már azt is tudjuk, hogy az egészséges testsúly fenntartásában és az allergiák megelőzésében is segítenek nekünk!

 

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egységben az erő - Tegyünk együtt a felelős állattartásért! Hírek - Címlapon
Egységben az erő - Tegyünk együtt a felelős állattartásért!
Marylin Monroe kutyái Hírek - Címlapon
Marylin Monroe kutyái