A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutya-figurát készített a Lego!

2016. január 29., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A cég legújabb kollekciójában egy mozgássérült figura is szerepel, aki segítőkutyája társaságában látható egy parkban. A játékvásáron készült kép sokak szemébe csalt könnyeket.



A figurát először a Promobricks blogon közzétett fényképeken vették észre, s a kutyás Lego-rajongók lelkesen megosztották a Bricksfans honlapon. A parkot ábrázoló összeállításban továbbá egy jégkrémárust láthatunk egy biciklis bábu és néhány piknikező mellett. 

 

Kerekesszékes figura és segítőkutya a legújabb Legó-játékok között
Kerekesszékes figura és segítőkutya a legújabb Legó-játékok között
Fotó: bricksfans.com

 

A látvány jelentősége abban rejlik, hogy a céget nemrégiben több támadás is érte a figurák egyhangúságával kapcsolatban. A tavalyi év folyamán elindított #ToyLikeMe kampány rengeteg követőre talált, a Change.org petíciós oldalon az aláírások száma meghaladta a 20.000-et. Reményeik szerint a figurák változatosabbak lesznek, s az esélyegyenlőség elve alapján olyanok is bekerülnek a játékba, amelyek sérült, fogyatékkal élő embereket ábrázolnak.

 

A kampány egyik kezdeményezője, Rebecca Atkinson a Guardian-nek adott decemberi interjújában elmondta, hogy „a márka 150 millió fogyatékkal élő gyermeket zár ki a játékból, mivel nem tudja pozitív módon megjeleníteni őket termékeiben... Itt sokkal többről van szó, mint eladható figurákról vagy a sérült személyek megközelíthetőségéről. Lényege, hogy képes legyen a világról alkotott elképzelésünket, látásmódunkat megváltoztatni. Az olyan óriáscégek, mint a Lego hatalmas ereje abban rejlik, hogy pozitív hatással bírhat a vásárlókra.”

 

Lego figurák az esélyegyenlőség jegyében
Lego figurák az esélyegyenlőség jegyében
Fotó: bricksfans.com

 

Eleinte a cég visszakozott, véleményük szerint „a Lego rendszerének szépsége abban rejlik, hogy a gyermekek kiválaszthatják, mely darabokkal kívánják megépíteni saját történetüket.”

 

Az új termékek azonban az elgondolás módosításának lehetőségét vetik fel – sokak örömére. A kampány szervezői is örömkönnyekben úsztak a fényképek láttán. Álmuk talán valóra válik a közeljövőben, s az évtizedek óta áthághatatlan falak leomlanak. - írja a Guardian

 

Forrás: theguardian.com, vs.hu
Indexkép forrás: bricksfans.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Íme a legszexibbnek választott állatorvos Hírek - Címlapon
Íme a legszexibbnek választott állatorvos
A Kék Lukács kenőcs jelene és jövője Hírek - Címlapon
A Kék Lukács kenőcs jelene és jövője