A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frizurát a kutyáknak, avagy a téli szőrápolás

2014. december 09., 07:15


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




A téli időszakban ugyanolyan fontos a kutyaszőr ápolása, mint nyáron. A gazdák egy része ennek ellenére nem viszi kozmetikába a négylábút, mert fél a megfázástól. Ezt a tévhitet is eloszlatjuk most.



Az őszi ciklusban megtörtnik a szőrcsere, és a kutyák ezzel felkészülnek a hidegre. Mire beköszönt a tél dús aljszőrzetet növesztenek - már amelyik típusnál van ilyen. Az északi fajták például három réteggel védekeznek a fagyok ellen. 

 

kozmetika1
A szőrápolás minden évszakban fontos  Fotó: Alpok Alfa Kutyakozmetika

 

A téli szőrzet gondos ápolása azért lényeges, mert ez a bunda csak így látja el maximálisan a funkcióját. Ez a szőrzet bezárja a levegőt a bőrréteg fölé, így tartja melegen a kutyát. Ezért ha nincs rendszeresen ápolva a kutya szőre, akkor ez a szigetelés nem működik megfelelően, kitéve az állatot a megfázásnak, egyéb beteségeknek. 

 

kozmetika2
Ideális szőrhosszúságot vág a kozmetikus  Fotó: Alpok Alfa Kutyakozmetika

 

A szőrt gyakran fésüljük, bontjuk, gondozzuk, hogy ne álljon össze. A sár, a hó képes úgy beletapadni az alsóbb réteg közé is ezzel megszűntetve a kutya melegen tartását. Sok esetben előfordul, hogy szakember szükséges a szőr kibogozásához. 

 

Bármilyen hihetetlen, de a hosszú és lágy szőrű kutyáknál sokkal praktikusabb télen is a rövidre nyírt szőr, mert könnyebben ápolható, nem ragad bele annyi hó és sár, illetve jobban működik a szigetelés is. 

 

A kozmetikától sem kell félniük a gazdáknak, mert nem fáznak meg a kutyák kijőve a szárítóból. A kutyakozmetikákban olyan speciális szárítók vannak, melyek a bőrréteget visszahűtik, ezért nincs nagy hőingadozásnak kitéve a kutya.

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez
Kutyánk iránt elkötelezett, gondos gazdiként jól tudjuk, hogy kedvencünknek is szüksége lehet kezelésekre. Mit tegyünk, ha gyógyszert kell szednie? Hogyan változtassuk élménnyé azt, amit legszívesebben mi is elkerülnénk?

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fotópályázat a kutyabarathelyek.hu-n! Hírek - Címlapon
Fotópályázat a kutyabarathelyek.hu-n!
Okoshámot fejlesztettek amerikai kutatók Hírek - Címlapon
Okoshámot fejlesztettek amerikai kutatók