A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

100 millió forintot különített el az Agrárminisztérium az ivartalanításra

2019. május 17., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Óriási sikert értek el az állatvédő szervezetek! A hónapok óta tartó egyeztetések után végre született egy döntés is: az Agrárminisztérium 100 millió forintot biztosít ivartalanítási célra!Az állatvédő szervezetek összefogásának hála nagy előrelépés könyvelhető el az állatvédelem területén. A szervezetek képviselői egyeztetésen vettek részt az állatvédelem előremozdítása, fejlesztése érdekében az Agrárminisztériummal. Erőfeszítéseik nem voltak hiábavalók!


Az Állatvédőrség osztotta meg követőivel az örömhírt, miszerint az Agrárminisztérium nem kevesebb mint 100 millió forintot különített el az ivartalanításra. Ezzel a segítséggel rengeteg nem kívánt szaporulat világrajövetelét lehet megakadályozni, ezáltal csökkenteni a kóbor kutyák és a “láb alól eltett” ebek számát. A későbbiekben lehet majd pályázni menhelyeknek a támogatásra - az Állatvédőrség úgy tudja, a pályázatokat egy hatóság által kijelölt bizottság fogja majd értékelni és dönteni a támogatásról. Elsőként három megye érintett -Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyék - és a menhelyek pályázhatnak majd ivartalanítási összegekre - írják.

 

 

Az Állatvédőrség teljes közleménye az alábbiakban olvasható:

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így is lehet: Nagykálló Önkormányzata támogatást ad az ivartalanításra és chipeltetésre Így is lehet: Nagykálló Önkormányzata támogatást ad az ivartalanításra és chipeltetésre
Példaértékű döntést hozott Nagykálló Képviselő-testülete: komoly anyagi támogatást biztosítanak a városban élő kutyatartóknak kutyáik oltására, chipeltetésére és ivartalanítására.

Ments meg 17.000 kutyát! Ments meg 17.000 kutyát!
… és macskát. A cél, bármilyen hihetetlenül is hangzik, nem elérhetetlen, és nem is szükséges olyan hatalmas ráfordítás mint hinnénk.

Szebb jövőt építenek a kutyáknak és kutyásoknak - segítsetek egy-egy szavazattal! Szebb jövőt építenek a kutyáknak és kutyásoknak - segítsetek egy-egy szavazattal!
Kutyás egyesületek, szervezetek is indulnak egy olyan pályázaton, melyen a legjobbak jelentős szakmai és anyagi támogatást nyerhetnek el - szavazz rájuk, hogy tovább támogathassák az állatvédelmet, a bajban lévő kutyákat, valamint a kutyás életmódot és a felelős állattartás tudatosítását!

Ingyenes ivartalanítási lehetőség Vas megyében Ingyenes ivartalanítási lehetőség Vas megyében
Olyan nőstény cicák és kutyák ivartalanítását vállalják díjmentesen Vas megyében, melyek rászoruló családokban élnek. Várják a jelentkezéseket!

Országos ivartalanítási projekt van készülőben Országos ivartalanítási projekt van készülőben
Naponta árasztják el az internetet az újabb állatkínzásos esetek, vagy épp a kóbor kutyák mentésének leírásai. A probléma gyökerét a rengeteg felesleges szaporulat okozza, ezt pedig csak egyféleképpen lehetne (állatbarát módon) szabályozni: ivartalanítással.

Ivartalanítás: íme a 6 leggyakoribb tévhit! Ivartalanítás: íme a 6 leggyakoribb tévhit!
Magyarországon a becslések szerint évente több százezer olyan kutya és macska születik, amely felelős gazda hiányában végül utcára kerül.

Nem lesz több kóbor kutya Hollandiában! Nem lesz több kóbor kutya Hollandiában!
Legalábbis ezt a célt tűzte ki a holland kormány. Törvényekkel támogatják ugyanis az állatvédők munkáját, hogy csökkenthessék a kóbor kutyák számát és az állatok bántalmazásának előfordulását.

Falusi vs. városi kutyatartás Magyarországon Falusi vs. városi kutyatartás Magyarországon
A mai modern világban két véglet távolodott el egymástól a kutyatartás terén. Vannak, akik imádják, majd' megvesznek kedvencükért, és azok, akik csak házőrzésre tartják, azért mert kell, azért, hogy legyen. Ezt a két hozzáállást elemezzük ki, bemutatjuk rossz és jó oldalát.

Fogamzásgátló oltás kutyáknak! Fogamzásgátló oltás kutyáknak!
Fogamzásgátló oltást fejlesztettek ki kutyák számára chilei állatgyógyászati kutatók, a vakcina alkalmazható mind kan, mind szuka esetében.

Vakvezető ABC – I, mint ivartalanítás Vakvezető ABC – I, mint ivartalanítás
A tüzelő szukák, az érdeklődő kanok bizony sok problémát okozhatnának a munkaruhában szolgálatot teljesítő vakvezetőknek. Igaz, ezek a hűséges négylábúak az ösztöneik nagy részét a hám miatt elnyomják, de a fajfenntartás iránti vágy a legerősebb mind közül, amelyet nem lehet csak úgy „levetkőzni”.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MTI JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Miért kergeti a kutya a farkát? Hírek - Címlapon
Miért kergeti a kutya a farkát?
Életveszélyessé vált a viharok miatt a Mecseki Parkerdő - Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el Hírek - Címlapon
Életveszélyessé vált a viharok miatt a Mecseki Parkerdő - Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el