A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Mudi

Mudi

A XVIII-XIX. században magyarországi ...

Puli

Puli

Ázsiai eredetű magyar terelő pásztork...

Pumi

Pumi

A XVII - XVIII. Században Magyarorszá...

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű...

Mindenes vadászkutya, amelyet elsősor...

További fajták


Tudj meg többet

 

 

Kedves Látogatónk!

 

Köszönjük, hogy érdeklődsz a “Kutyabarát hely” tanúsító védjegyünk által nyújtott szolgáltatások iránt.

 

Az alábbiakban megtudhatod, hogyan válhat szállásod, vendéglátóhelyed, vagy épp üzleted minősített kutyabarát hellyé.

 

Természetesen továbbiakban a kutyás szolgáltatók is megjelenhetnek oldalunkon mint eddig, illetve az állatvédő egyesületeket is díjmentesen tüntetjük fel.

    

A Kutyabarathelyek.hu® által kidolgozott minősítési rendszer, mely összhangban áll az ÁNTSZ és a NÉBIH vonatkozó jogszabályaival, egy tiszta, egységes képet ad arról, mi is az, hogy „kutyabarát hely”.

 

A 2016 júliusában jogerőre emelkedett Tanúsító Védjegy eredményeképpen az adott helyek tulajdonosai, vezetői egy megbízható szakmai iránymutatást, tájékoztatást kapnak, hogyan válhatnak hivatalosan, minden hazai szabálynak megfelelő kutyabarát hellyé.

 

Minden információt, segédanyagot biztosítunk a “Kutyabarát hely” minősítést igénylő számára, melyek szükségesek a minősítés elnyeréséhez, Továbbá a még nem kutyabarát helyek számára minden szakmai segítséget megadunk a kutyabaráttá váláshoz.

 

Tanúsító védjegyünk működési szabályzata teljes terjedelmében a képre kattintva érhető el: 

 

 

Kutyabarát hely védjegymatrica kicsiben

 

 


Kérünk válaszd ki, hogy mely típusról szeretnél többet megtudni:

 

Kutyabarát hely védjegymatrica 
Védjegy kategória
Szolgáltatók ikonja 2
Hirdetés kategória
Ingyenes helyek ikonja
Díjmentes kategória

Kutyabarát szállás ikon

Szálláshelyek

Szolgáltatók ikonja
Szolgáltatások
Non-profit szervezetek ikon
Non-profit szervezetek
Étterem ikon
Vendéglátóhelyek
Banner ikon
Bannerek
 
Kutyabarát üzlet ikon 2
Üzletek
   

Kutyabarát üzlet ikon

Bevásárlóközpontok

   
Kutyabarát fürdőhely ikon
Fürdőhelyek
   

Kutyabarát múzeum ikon

Közintézmények

          

Kutyabarát település

Települések

   

Kutyabarát munkahelyek

Munkahelyek

   

Kutyabarát szállás ikon

 

 Kutyabarát szálláshelyek

A szállások közé tartoznak a 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 2. § szerint a szálloda, panzió, kemping, közösségi szálláshely, egyéb szálláshely, falusi szálláshely.

 

A kutyabarát szállás minősítéséhez szükséges minimum követelmények
 • A szálláshelynek szálloda és panzió esetén rendelkeznie kell minimum 2 szobával, melybe a kutyatartó a kutyájával együtt szállhat meg. Egyéb szállások esetén a szálláshely, - adottságainak megfelelően - tegye lehetővé a kutyával történő ott tartózkodást.
 • A szálláshely közlekedőfolyosói legyenek a kutyákkal is megközelíthetők.
 • Állandóan kihelyezett, vagy egyszer használatos itatóedény elhelyezése és friss víz biztosítása kutyabarát szobákban.
 • A szálláshelynek rendelkeznie kell megfelelő és külön erre a célra kijelölt takarítóeszközökkel valamint egy megbízott, oktatásban részesült dolgozóval, aki az esetleges kutya utáni megfelelő és higiénikus feltakarítást képes elvégezni.
 • A szálláshely takarítási rendjének tartalmaznia kell, a kutyabarát szoba takarításának fázisait és gyakoriságát.
 • A szálláshelyek vendéglátó egységeinek kutyával való látogathatósága, a szállásüzemeltetőjének a döntése. Amennyiben a szállás vendéglátóhelye is kutyabarát, meg kell felelnie az vendéglátóhelyekkel szemben támasztott feltételeknek is.
 • A szálláshely bejáratánál jól látható módon fel kell tüntetni, hogy a hely kutyabarát és milyen méretű kutyával látogatható.
 • Tájékoztató jellegű házirend kialakítása, melyet az előtérben kell elhelyezni.

 

A szállás vezetősége maga választhatja meg, hogy milyen méretű kutyát enged be a szálláshelyre, illetve a szálláshely vendéglátó egységeibe, ezt külön a védjegytáblán is jelezzük a megfelelő piktogrammal.  A szálláshelyen az egy szobában elhelyezhető kutyák számát is a szállás vezetősége szabja meg, illetve minimum 2 kutyabarát szobával kell rendelkeznie. A szállás ezen döntéseit mi tiszteletben tartjuk, és ehhez igazodva dolgozzuk ki a szálláshely kutyabarát stratégiáját.

 

A kutyabarát szállások számára a kutyás szobákra vonatkozó takarítási rend kidolgozásában nyújtunk segítséget, valamint biztosítjuk az oktatási anyagot és jegyzőkönyvet is. A kutyás vendégekre vonatkozó házirend kialakítását is elvégezzük. Természetesen lehetőség van személyes konzultációra, és szállodabejárásra is.

 

Adatlapunk részletes infomációt ad az adott szálláshelyről, és annak kutyabarát voltáról. Minden olyan lényeges dolgot feltüntetünk, mely fontos lehet egy kutyával megszállni kívánó számára. 

 

Ez, a minősítéshez szükséges adatlap az alábbi ikonra kattintva tölthető le. Kérjük, kitöltve juttasd el részünkre, a e-mail címre! Ennek elküldésével igényelheted a “Kutyabarát hely” minősítést.

 

A kutyabarát szálláshely adatlapja az ikonokra kattintva érhető el: Kutyabarát szállás adatlap - DOCX Kutyabarát szállás adatlap - PDF


 

 

Étterem ikon Kutyabarát vendéglátóhelyek

A vendéglátóhelyek közé tartoznak a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 28. § -nak megfelelő büfétermékek és melegkonyhás vendéglátóhelyek.

 

A kutyabarát vendéglátóhely minősítéshez szükséges minimum követelmények:
 • Állandóan kihelyezett, vagy egyszer használatos itatóedény elhelyezése és friss víz biztosítása a kutya számára
 • A vendéglátóhelynek rendelkeznie kell megfelelő és külön erre a célra kijelölt takarítóeszközökkel valamint egy megbízott, oktatásban részesült dolgozóval, aki az esetleges kutya utáni megfelelő és higiénikus feltakarítást képes elvégezni.
 • A kutya nem léphet be gazdasági területre. A gazdasági területet matricával vagy egyéb felirattal jelölni kell.
 • Kutyák kizárólag a vendégtérben tartózkodhatnak.
 • A vendéglátóhely bejáratánál jól látható módon fel kell tűntetni, hogy a hely kutyabarát és milyen méretű kutyával látogatható.
 • Tájékoztató jellegű házirend kialakítása, és kihelyezése.

 

A vendéglátóhely vezetősége maga választhatja meg, hogy milyen méretű kutyát enged be a vendéglátóhelyre, ezt külön a védjegytáblán is jelezzük a megfelelő piktogrammal, illetve külön jelöljük, hogy a vendéglátó egységbe illetve a terasz vagy kerthelyiségbe milyen méretű kutyával lehet betérni. 

A vendéglátóhelyen egy időben tartózkodó kutyák számát is a vendéglátóhely vezetősége szabja meg. A vendéglátóhely ezen döntéseit mi tiszteletben tartjuk, és ehhez igazodva dolgozzuk ki a vendéglátóhely kutyabarát stratégiáját. 

 

A kutyabarát vendéglátóhelyek számára biztosítjuk az oktatási anyagot és jegyzőkönyvet. a házirend kialakítását is elvégezzük. Természetesen lehetőség van személyes konzultációra, és bejárásra is.

 

Adatlapunk részletes információt ad az adott vendéglátóhelyről, és annak kutyabarát voltáról. Minden olyan lényeges dolgot feltüntetünk, mely fontos lehet egy kutyával érkező számára.

 

Ez, a minősítéshez szükséges adatlap az alábbi ikonra kattintva tölthető le. Kérjük, kitöltve juttasd el részünkre, a e-mail címre! Ennek elküldésével igényelheted a “Kutyabarát hely” minősítést.

 

"Kutyabarát hely" védjegyigénylő adatlap vendéglátóhelyeknek: Kutyabarát szállás adatlap - DOCX Kutyabarát szállás adatlap - PDF

 

 

Kutyabarát üzlet ikon 2

Kutyabarát üzletek

Kutyabarát hely minősítést kaphat minden olyan üzlet, mely a 2005. évi CLXIV. törvény 2. § szerint üzletnek minősül.

 

A kutyabarát hely minősítéshez szükséges minimum követelmények:

 • Az üzletnek állandóan kihelyezett, vagy egyszer használatos itatóedénnyel kell rendelkeznie, melyben friss vizet biztosít a kutyák számára.
 • A kutyabarát üzletnek rendelkeznie kell megfelelő és külön erre a célra kijelölt takarítóeszközökkel valamint egy megbízott, oktatásban részesült dolgozóval, aki az esetleges kutya utáni megfelelő és higiénikus feltakarítást képes elvégezni.
 • Tilos a kutyának belépni a gazdasági területre. A gazdasági területet matricával vagy egyéb felirattal jelölni kell.
 • Az üzlet bejáratánál jól látható módon fel kell tüntetni, hogy a hely kutyabarát és milyen méretű kutyával látogatható.
 • Az üzletnek rendelkeznie kell a kutyás vásárlókra vonatkozó tájékoztató jellegű házirenddel, ezt az üzlethelyiségben el kell helyezni.

Az üzlet vezetősége maga választhatja meg, hogy milyen méretű kutyát enged be az üzletbe, ezt külön a védjegytáblán is jelezzük a megfelelő piktogrammal. Az üzletben egy időben tartózkodó kutyák számát is az üzlet vezetősége szabja meg. Az üzletek ezen döntéseit mi tiszteletben tartjuk, és ehhez igazodva dolgozzuk ki az üzletek kutyabarát stratégiáját.

 

A kutyabarát üzletek számára biztosítjuk az oktatási anyagot és jegyzőkönyvet. Igény szerint a kutyás vásárlókra vonatkozó házirend kialakítását is elvégezzük. Természetesen lehetőség van személyes konzultációra, és bejárásra is.

 

Adatlapunk részletes információt ad az adott üzletről, és annak kutyabarát voltáról. Minden olyan lényeges dolgot feltüntetünk, mely fontos lehet egy kutyával érkező számára.

 

Ez, a minősítéshez szükséges adatlap az alábbi ikonra kattintva tölthető le. Kérjük, kitöltve juttasd el részünkre, a e-mail címre! Ennek elküldésével igényelheted a “Kutyabarát hely” minősítést.

 

"Kutyabarát hely" védjegyigénylő adatlap üzleteknek:  Kutyabarát szállás adatlap - DOCX Kutyabarát szállás adatlap - PDF

 

 

Kutyabarát üzlet ikon

Kutyabarát bevásárlóközpontok

Lehetséges komplett bevásárlóközpont kutyabaráttá tétele is.


Bevásárlóközpont a 2005. évi CLXIV. törvény 2. § szerint:

 • Olyan építészetileg egységes, kereskedelmi célra tervezett, épített, közösen üzemeltetett és működtetett komplexum, amely egy adott vonzáskörzet ellátására szolgáló különböző típusú és méretű üzletek, szolgáltatási létesítmények szerves egysége.

A bevásárlóközpontok kutyabaráttá válásához minden szakmai segítséget biztosítunk. Mivel a bevásárlóközpontok kialakítása mérettől függetlenül más és más, így minden megkeresést egyénileg kezelünk.

Kérjük keress minket a e-mail címen, vagy elérhetőségeinken

 

 

 

Kutyabarát fürdőhely ikon

Fürdőhelyek

Kutyabarát fürdőhelyek kialakítása esetén szakmai munkánkkal, tanácsadással segítjük a tulajdonos / üzemeltető munkáját. Kidolgozzuk a hely megvalósíthatósági tervét, iránymutatásokat adunk melyek azok a fontos szempontok melyek fontosak egy kutyabarát fürdőhely kialakításakor. Megoldást kínálunk az eszközbeszerzésre is.

Kérjük keress minket a   e-mail címen, vagy elérhetőségeinken

 

 

 

Kutyabarát múzeum ikon

 Közintézmények

Kutyabarát hely minősítést kaphat minden társadalmi célú szervezet, az állam vagy egy hatóság által létesített, annak hatáskörébe tartozó, és az állam vagy közösség céljait szolgáló intézmény.

 

Nyilvánosan látogatható közintézmények kutyabarát minősítéséhez szükséges minimum követelmények:
 • A látogatótér és ügyféltér legalább egy része megközelíthető legyen kutyával és az erre kijelölt rész jól láthatóan jelezve legyen.
 • Az intézménynek rendelkeznie kell megfelelő és külön erre a célra kijelölt takarítóeszközökkel, valamint egy megbízott, oktatásban részesült dolgozóval, aki az esetleges kutya utáni megfelelő és higiénikus feltakarítást képes elvégezni.
 • Kutyák kizárólag az ügyfél- és vendégtérben tartózkodhatnak.
 • Az intézmény bejáratánál jól látható módon fel kell tüntetni, hogy a hely kutyabarát és milyen méretű kutyával látogatható.
 • Tájékoztató jellegű házirend kialakítása, és kihelyezése.

 

A kutyabarát közintézmények számára biztosítjuk az oktatási anyagot, jegyzőkönyvet és a kutyás vásárlókra vonatkozó házirendet. Természetesen lehetőség van személyes konzultációra, és bejárásra is.

 

Adatlapunk részletes információt ad az adott közintézményről, és annak kutyabarát voltáról. Minden olyan lényeges dolgot feltüntetünk, mely fontos lehet egy kutyával érkező számára.

 

Ez, a minősítéshez szükséges adatlap az alábbi ikonra kattintva tölthető le. Kérjük, kitöltve juttasd el részünkre, a e-mail címre! Ennek elküldésével igényelheted a “Kutyabarát hely” minősítést.

 

"Kutyabarát hely" védjegyigénylő adatlap közintézmények számára: Kutyabarát szállás adatlap - DOCX Kutyabarát szállás adatlap - PDF

 

Kutyabarát település ikon

 Települések

 

Célunk a Kutyabarát Település Program keretein belül, hogy a település vezetésével összefogva feltérképezzük a település kutyabarát helyeit, kutyás szolgáltatásait. A program támogatásával megerősítenék a kutyásokban a tudatot, hogy ők és kedvenceik is fontos részei az adott település közösségének, és az Önkormányzat az ő igényeiket is szem előtt tartja.

 

Minden olyan település, mely a helységnévtárban szerepel, pályázhat a „Kutyabarát település” címért.

 

Minimum követelmények a kutyabarát település elnyeréséhez:

 • Rendezett, minden oldalról elkerített, hulladéktárolóval felszerelt kutyafuttató
 • Kutyabarát szemléletmód, és a felelős állattartás terjesztése az oktatásban és a lakosság körében
 • A település rendelkezzen minősített kutyabarát szállás és vendéglátóhelyekkel
 • Tájékoztató füzet készítése a lakosság számára, a helyi viszonyokhoz igazodva.

 

 

Kutyabarát település program ismertetője önkormányzatok számára               Kutyabarát szállás adatlap - PDF

 

Kutyabarát munkahely ikon

 Munkahelyek

 

Kutyabarát munkahelyek terén együttműködő partnerünk az Irodakutya.

 

A kutyabarát munkahelyek minősítéséhez szükséges minimum követelmények:

 

 • Az épület tulajdonosa vagy a képviselője, üzemeltetője általi írásos engedély megléte kutyabarát munkahely létesítésére.
 • Itatóedény elhelyezése és friss ivóvíz biztosítása a kutyák számára.
 • A vállalatnak rendelkeznie kell a megfelelő, külön erre a célra kijelölt takarítóeszközökkel, valamint oktatásban részesült takarító személyzettel, aki az esetleges kutya utáni megfelelő és higiénikus takarítást képes elvégezni.
 • A vállalat bejáratánál jól látható módon fel kell tüntetni, hogy a hely kutyabarát és milyen méretű kutyával látogatható.
 • Vállalatnak ellenőrizni kell első alkalommal kötelező jelleggel a munkavállalói által gondozott kutyák chipszámát és oltási könyvének érvényességét.

 

 

"Kutyabarát hely" védjegyigénylő adatlap munkahelyek számára: Kutyabarát szállás adatlap - DOCX Kutyabarát szállás adatlap - PDF

 

 

Non-profit szervezetek ikon

Non-profit egyesületek

 

Közhasznú és non-profit szervezeteket, mint például: állatvédő egyesületeket, fajtamentő szervezeteket, kisállat temetőket, kutyamenhelyeket, mentő -, segítőkutyás szervezeteket díjmentesen tűntetjük fel oldalunkon!

 

Az adatlap non-profit egyesületeknek:                               Kutyabarát szállás adatlap - DOCX Kutyabarát szállás adatlap - PDF

 

 

 

Szolgáltatók ikonja

Szolgáltatóknak és banner megjelenés

Oldalunkon lehetőséget biztosítunk a kutyatartáshoz szorosan kapcsolódó szolgáltatók megjelenéséhez is. Többek közt a szálláshelyek, szolgáltatók, vendéglátóhelyek élhetnek a PR cikk, banner és közösségi média adta lehetőségekkel. 

Az aktuális Médiaajánlatunkból tájékozódhatnak, mely tartalmazza látogatottsági adatainkat, megjelenési lehetőségeinket és ezek díjait.

 

Adatlap szolgáltatók részére:                               Kutyabarát szállás adatlap - DOCX Kutyabarát szállás adatlap - PDF
Banner megrendelő: Kutyabarát szállás adatlap - DOCX Kutyabarát szállás adatlap - PDF

 

 

 

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Mudi

Mudi

A XVIII-XIX. században magyarországi ...

Puli

Puli

Ázsiai eredetű magyar terelő pásztork...

Pumi

Pumi

A XVII - XVIII. Században Magyarorszá...

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű...

Mindenes vadászkutya, amelyet elsősor...

További fajták

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube