A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

148 kutyát mentettek ki az állatvédők egy szaporítótelepről

2020. szeptember 25., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ismét összefogtak az állatvédő szervezetek az ártatlan állatok érdekében: egy szaporítótelepre csaptak le a rendőrség segítségével.



 

Két helyszínen tartotta embertelen körülmények között a kutyákat az a karcagi férfi, akinél szeptember 23-án tartottak ellenőrzést a rendőrök és az állatvédők. Az ellenőrzés helyszínén, egy karcagi háznál 99 kutyát találtak rendkívül rossz körülmények között. A kutyák egymás hegyén hátán, összezsúfolva éltek, és legtöbbjük “néma”: feltehetően kivágták a hangszálaikat, hogy ugatásukkal ne hívják fel magukra a szomszédság figyelmét.

 

A nyomozók megállapították, hogy a férfi életvitelszerűen egy másik házban lakik, ezért oda is kiszálltak. Ezen a másik ingatlanon további 49 kutyát találtak hasonló körülmények között: közülük is sok néma volt.

 

 

 

 

 

A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A helyi férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és tettét azzal indokolta, hogy az állatok szaporításával foglalkozik és nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, nehogy feljelentsék - írja a police.hu. A nyomozók a gyanúsított lakhelyén végzett kutatás során több millió forint készpénzt foglaltak le. A 31 éves férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

 

A két ingatlanon talált 148 kutyát az állatmentők vették szárnyaik alá.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők
Beteg, sérült kutyák. Tetemek. Elhanyagolás, kosz és mocsok. Innen származnak az olcsó, „minek-a-törzskönyv”, de „legyen-divatos”fajtájú kutyák. Ezt támogatod, ha szaporítótól vásárolsz kutyát.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él! Hírek - Címlapon
Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él!
Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája Hírek - Címlapon
Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája