A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Éjszakai kijárási korlátozás: a kutyások sem mentesülnek - Frissítve

2020. november 09., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A járvány miatt elrendelt éjszakai kijárási korlátozás hagyott maga után néhány kérdőjelet - különösen a kutyatulajdonosok körében.



 


FRISSÍTÉS


 

2020.11.10.

 

Figyelembe veszik a kutyások igényeit is a szerdán várhatóan életbe lépő kijárási tilalom kapcsán - derül ki Ovádi Péter , a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos Facebook posztjából. A kutyafuttatók nyitvatartásáról pedig az önkormányzatok dönthenek majd.

 

Részletek ide kattintva olvashatók.

 

 

2020.11.09.

16:00

Telefonos érdeklődésünkre azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mivel a rendelet még nem jelent meg, az olyan részletekről, mint a kutyatartókra vonatkozó szabályok, még nem tudnak információt adni. A hivatalos forrásból származó  friss információk a holnapi napon, a rendelet megjelenése után várhatóak. 


A külföldi gyakorlat azt mutatja, hogy a kijárási tilalom, vagy korlátozás alatt a kutyasétáltatás, mint a kutya szükségleteinek kielégítése, kivételt képez, ám a tilalom ideje alatt ez általában az adott háztömb körüli területre korlátozódik. 

 

2020.11.09.

11:00

Szerdától várhatóan szigorúbb korlátozó intézkedések lépnek majd életbe. 
Eszerint az éjszakai kijárási korlátozás helyett tilalom lép majd életbe, ez pedig este 8 és hajnal 5 óra között lesz érvényben. E hosszabb időtartam okán bízunk benne, hogy felülvizsgálják a jelenleg érvényben lévő korlátozás szabályait a kutyatartókra vonatkozóan. Természetesen amint erről információt kapunk, frissítjük írásunkat. 

 

 

 


 

 

 

Közel egy hete lépett életbe a rendkívüli jogrend, ezzel együtt az éjszakai kijárási korlátozás is. Eszerint november 4-től éjfél és reggel 5 óra között “mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Azt csak munkavégzés, a munkavégzés helyére történő közlekedés, a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából lehet elhagyni, vagy ha egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet áll fenn, illetve életvédelmi céllal.”- írja a koronavirus.gov.hu. 

 

A kutyatartókban azonban joggal merült fel a kérdés, vonatkozik-e ez a kutyasétáltatásra, vagy épp arra az esetre, ha hirtelen fellépő probléma miatt állatorvosi ügyeletre kell szállítani a kutyát (vagy más házi kedvencet). Adódhatnak ugyanis olyan szituációk, mikor elkerülhetetlen az éjszakai kutyasétáltatás. Az udvarral nem rendelkező lakásban tartott kutyákat és gazdáikat érinti igazán a kérdés: elég, ha csak többet ivott a kutya, vagy épp igencsak sürgős dolga akadt - ez esetben se mehet le vele a gazdája? És mi a helyzet akkor, ha a gazda reggeles műszakban dolgozik, és a munka előtt kell megsétáltassa kutyáját - ami a korlátozás idejére esik. A tavaszi rendeletek és korlátozások esetében az állatok ellátása, a kutya sétáltatása kivételt képezett. 

 

A fentiekkel kapcsolatban a múlt héten megkerestük a koronavirus.gov.hu-t, ám választ ezidáig nem kaptunk. Az Állatmentő Liga számára azonban már megérkezett a válasz ugyanebben a témában, és a válasz sajnos nemleges:

 

 

a jelenleg érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozás a kutyatartókra is vonatkozik. A kivételek nem foglalják magukba a kutyasétáltatást, de még a sürgősségi állatorvosi ellátás sem egyértelműen. Utóbbi esetre azt ajánlják, egyeztessen a kutyatulajdonos a helyi rendőrkapitányság ügyeletével az orvoshoz való induláskor. 

 

 

A korlátozás méltán váltott ki a kutyatartókból felháborodást, hiszen egyáltalán nem életszerű, a gazdik sürgetik is a felülvizsgálatát. Bízunk benne, hogy erre mielőbb sor kerül. 

 

A teljes válasz az alábbi posztban olvasható teljes terjedelmében:


 

 

 

 


Indexkép forrás: pikist.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Csakúgy, mint az embereknél, az irritábilis bél szindróma, vagyis IBS a kutyák esetében is emésztőrendszeri panaszokat okoz. Bár náluk jóval ritkábban fordul elő, mégis fontos tudnunk róla.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Honnan tudom, hogy lázas a kutyám? Honnan tudom, hogy lázas a kutyám?
És mit tehetek, hogy segítsek neki?

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Történelmet ír Joe Biden kutyája: ő lesz az első mentett kutya a Fehér Házban Hírek - Címlapon
Történelmet ír Joe Biden kutyája: ő lesz az első mentett kutya a Fehér Házban
Ilyen nagy és boldog kutya lett a maratonfutó nő által megmentett apró kölyökből Hírek - Címlapon
Ilyen nagy és boldog kutya lett a maratonfutó nő által megmentett apró kölyökből